Gravatar

#51 dvjik 18 år siden

Jeg er ikke sikker på hvad den hedder, måske bombe eksperten, men Pierce Brosnan er med i den. Det er noget med at nogen terrorister bruger sådan en væske der ligner vand, men når det kommer ned i maven, så bliver det til en bombe.
Jeg turde ikke drikke vand to dage efter.
Gravatar

#52 Spanner 18 år siden

Da jeg voksede op var der flere film, der var skræmmende, mange af hvilke allerede er nævnt: Pet Sematary, Salem's Lot, Witchboard, Poltergeist, Exorcist etc.

Der er desværre efter min mening for langt mellem egentlige gys, hvor der bygges en stemning af uhygge op. De seneste mange år, er shock blevet misforstået som gys. Man bliver ikke bange af shock, man bliver overrasket og måske endda forskrækket, hvis det er godt sat op.

Af film, jeg har set i nyere tid, som har haft en gysende effekt på mig, er der The Ring (US version), Dark Water (jap version), Texas Chainsaw Massacre (originalen - scenen ved middagsbordet) og vores danske Riget, som trods den gennemløbende humor alligevel formåede at få det til at løbe koldt ned ad ryggen på mig.

Der er få ting, der er bedre end når man sidder i biografsalens eller stuens mørke og man har egentlig mest lyst til at kigge væk, men man tvinger sig selv til at fortsætte med at se på lærredet/skærmen for at mærke hårene rejse sig på armene.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#53 filmz-Kadann 18 år siden

Det er mange år siden at en film sidst har skræmt mig fra vid og sans, men der er da et par stykker der kommer kan give lidt gåsehud.. En af mine klassiske favoritter er "The Omen". Af nyere film er "The Blair Witch Project" en af mine favoritter, da jeg sagtens kan forholde mig til det skræmmende i at rende rundt et ukendt sted, hvor man gejler hinanden op til at se og høre ting som ikke er der.

Da jeg blev "tilvendt" gysere i en ret tidlig alder, hvor jeg så dem i bunkevis sammen med min søster, er det ikke ret meget der bider på mig mere, men jeg nyder nu stadig at se en godt sammensat gyser, som f.eks. en del af de asiatiske f.eks. "Dark Water" og "Ringu".

Når Stephen Kings filmatiseringer nu skal nævnes, så vil jeg sige at de ikke direkte har skræmt mig, men scenen i "Pet Sematary" hvor Fred Gwynne (mener jeg det er) får skåret achillessenen over, er direkte ubehagelig men ikke direkte uhyggelig.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#54 filmz-incubus 18 år siden

Alien er nok den mest uhyggelige film jeg har set. Kan faktisk huske, at de andre drenge på fritidshjemmet i sin tid fortalte mig om Alien, og måden de formerede sig på... Det gav mig faktisk mareridt bagefter.

Så faktisk ikke Alien, før jeg var 16, da de viste alle filmene på TV2.

Exorcisten synes jeg ikke var uhyggelig, men mere "skræmmende" i den forstand, at der var nogle ret afskyelige scener i.
Var ret skuffet over The Thing... den var langt fra lige så uhyggelig, som jeg havde håbet.

"I'm gonna say the same thing any man with two penises says when his tailor asks him if he dresses to the right or left."
Gravatar

#55 chandler75 18 år siden

Jeg blev rimelig skræmt af "Ghostbusters" da jeg så den som lille. Især scenen nede i biblioteket.

Af nyere film er det også især "Ringu" der gjorde indtryk. I går så jeg Cronenbergs "The Brood" og den havde også et par effektive gys.

"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert
Gravatar

#56 elwood 18 år siden

#51 Det er Live Wire du tænker på.

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#57 filmz-lupus20 18 år siden

Hmm må indrømme jeg nok har en del på den liste men den uhygeligste. det er squ svært at sige. jeg begyndte nok også lige tidlig nok med at se dem men det er så en anden sag. I.T. det onde var temmelig klam og jeg kan huske den skræmte mig meget. En anden der også gjorde et vis intryk på mig var en skod gyser der hed Djævlens Barnepige. jeg kan ikke huske hvad den hed på engelsk. det var et eller andet med en psykopatisk barnepige og nogle ulve. Film som Aliens skræmte mig dog aldrig... altså de var spændene men ikke skræmmende. The Blair Witch Project som ellers skulle være en af de mest uhyggelige film nogensinde er nok blandt de kedeligste gysere jeg nogen sinde har set.
Gravatar

#58 chronaden 18 år siden

kan også huske første gang jeg så army of darkness, syns jeg bestemt ikke den var sjov.. var ved at skide i bukserne
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#59 filmz-Kadann 18 år siden

Jeg havde en kammerat og hans kæreste med inde i biffen og se "Army of Darkness".. jeg skreg af grin og de to var 100% passive igennem filmen. Jeg går ud fra at humoren ikke lige var i deres smag. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#60 martin_v 18 år siden

The Thing af Carpenter, er den mest skræmmende film nogensinde. Stemningen af islotation og paranoia er så intens i den film. Derudover er musikken af Morricone virkelig fed.

Skriv ny kommentar: