Gravatar

#1 Corgan 15 år siden


Jeg har idag været en tur i Hifi Klubben, da jeg er på udkig efter et par nye højtalere (5.1). Jeg fik en ganske god betjening, som så mange andre herfra sitet også har fået.
Jeg lyttede til Dali Ikon 2, B&W DM685 og Dali Mentor 1... og det var for mig klart, at Mentor gav den bedste lyd. De er dog også dobbelt så dyre som de 2 andre højtalere. På en andenplads kom B&W højtalerne. De var lidt dybere og blødere end Ikon 2 højtalerne, som til sammenligning virkede for tynde i lyden.

Jeg er dog ikke sikker på jeg har det rette øre for... øhh... lyd. Jeg er mere en billed-mand.
Derfor ville jeg lige høre Jer om B&W højtalerne er et køb værd, eller om jeg skulle kigge efter nogle andre?

Her er det setup, jeg overvejer:

2 x B&W DM685 (front)
2 x B&W DM686 (satelit)
1 x B&W HTM62 (center)
1 x B&W ASW608 eller 610 (sub)

Det kommer op på ca. 15k. Hvad siger I til det?

Selvom gulvhøjtalere sikkert giver den bedste lyd, ønsker jeg ikke at have dem stående.

Ydermere overvejer at købe en ny reciever, da jeg godt kunne tænke mig at samle HDMI kablerne i et... samt gøre brug af de nye lydformater.

Hifi manden anbefalede Denon AVR 3808 (da jeg gerne vil have min. 3 HDMI indgange)... eller at vente på Denon AVR 2809. 3808'eren er dog temmelig dyr, synes jeg. Jeg havde egentlig regnet med at jeg ville vente på Sony's nye recievere... men er nu kommet i tvivl.

Hvad vil I foreslå?
Gravatar

#2 filmz-Kadann 15 år siden

Med hensyn til højttalerne.. B&W er klart værd at købe og da det er dig der skal lytte til det, er det jo dine ører der skal bestemme om du kan lide lyden.

Tag noget musik du kender godt med til endnu en omgang lyt, helst flere forskellige genrer og nap de højttalere der lyder bedst til dit behov.

Receiver: Overvej evt. Onkyo 606. Jeg mener også at den har 3 HDMI-indgange.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#3 Corgan 15 år siden


#2:

Det er klart at det er mig der skal lytte til højtalerne... men det er jo også alle mine gæster. :-) Indtil videre har jeg jo været ok tilfreds med et par plastik mikro højtalere, så jeg er nok ikke så kræsen på det område. Jeg skal jo først vende mit øre til at lytte til de forskellige detaljer.

Hmm... Onkyo 606, siger du? Hvor kan man købe sådan en bandit og hvad koster den? Har du hørt godt om den?

Tak for svaret for øvrigt.
Gravatar

#4 filmz-Kadann 15 år siden

#3 -

Det er netop derfor du skal lytte til noget musik du kender godt, så har du jo et sammenligningsgrundlag i forhold til dine gamle højttalere og det behøver man bestemt ikke at vøre hi-fi nørd for at kunne lytte sig frem til. :)

Og når du lytter, så luk øjnene, det lyder måske fjollet, men det gør faktisk noget for oplevelsen og man kan bedre koncentrere sig om detaljerne.

Der er markant forskel på lyden af Dali og B&W, så jeg tror ikke du vil være i tvivl om hvad der passer dig bedst, hvis du kan få Hi-Fi Klubben til at skifte mellem de to højttalere. Jeg ved at de har muligheden for at gøre det på Åboulevarden, så man indenfor samme nummer kan skifte frem og tilbage mellem højttalerne og så bliver forskellen endnu mere tydelig.

606'eren er en opgradering af 605'eren, der er voldsomt populær blandt surroundfolket. Den understøtter bl.a. DTS-HD Master og alle de andre nye HD-lydformater og har opskalering indbygget. Det eneste store minus ved den, er at den bliver forbandet varm, så der skal være plads omkring den.

Hvis du købte gulvhøjttalere skulle du muligvis have storebroderen, men 606'eren har muskler nok til at trække de B&W du har kigget på.

Jeg ved at Crystalstar og bruce har lyttet på 605'eren og 705'eren, så de kan sikkert give input på den front og jeg mener at det er NayZe der ejer en.

http://hifipriser.dk/Products/Listprices.asp?ID=45...

Edit: og så ser jeg lige at 606'eren rent faktisk har 4 HDMI-indgange.

http://www.eu.onkyo.com/products/product_en_2008_5...
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#5 Corgan 15 år siden


#4:

Cool. Tak for svaret!
Det var nemlig Åboulevardens Hifi Klubben jeg var ude i. Og vi lavede det der skifte-frem-og-tilbage-trick. Det virkede som om Dali højtalerne var meget klare og en smule spinkle, mens B&W virkede tungere. Når der skal rock musik og film igennem højtalerne, vil jeg mene at B&W her står bedst.

Lidt nedtur at 606'eren bliver så varm. Det kunne være grund nok for mig til ikke at smide penge efter den. Men på den anden side koster den kun halvdelen af Denon recieveren... så der er alligevel en del penge at hente der.
Gravatar

#6 filmz-Kadann 15 år siden

Well, varmen holdt mig tilbage fra 605'eren og så problemer med at få den hjem fra Tyskland, hvor jeg havde bestilt den og jeg endte med en Denon 1908 i stedet for.

Jeg har selv Dali Ikon 6 og er ret glad for deres lyd. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#7 filmz-Bruce 15 år siden

Jeg er selv B&W mand og synes de passer perfekt med Denon receivers. Men vi hører alle forskelligt og har forskellige præferencer mht. lyden. Blød, tynd, luftig, varm, fyldig er alle subjektive termer og man bliver nødt til at demoe selv for at lære, hvad man selv synes lyder bedst.

Jeg havde selv B&W 600 modellerne til at starte med og var godt tilfreds, indtil jeg syntes centeren var for tynd. Så tog jeg en demo tur og fandt ud af, HVOR meget det betød, med en rigtig god center. IKKE spar på centeren!!!

Jeg har et meget kontroversielt forslag, nemlig højttalere jeg selv ville vælge, hvis jeg havde et budget som dit. Jeg har studeret AVSForum og anmeldelser af højttalere og i USA sælges mærket Axiom, som skulle levere forrygende kvalitet til prisen. De sælger KUN via nettet. Tilgengæld leverer de world wide, med free shipping! Du kan lige nu, med den lave dollar, købe dette:

Højttalere

Til under 12K. Du skal selvfølgelig indregne told og moms, men det er også et 7.1 sæt! Du kan få det til under 10 for et 5.1. Deres quad-dipole surround speakers skulle være virkeligt vilde.

Ulempen er selvfølgelig, at du ikke lige kan sende skidtet til reparation :)

Men synes du B&W lyder godt, så prøv lige og test dem lidt frem og tilbage med et par andre B&W centerhøjttalere og tjek forskellen. Personligt ville jeg ikke købe 3808'eren lige nu, selvom jeg har 3806'eren og er super tilfreds. Jeg ville vente en måned på 2809'eren, så du kan høre forskellen selv. Er der ingen, så gå efter 2809'eren.

3808'eren kan købes for 9.500 i Tyskland.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 Corgan 15 år siden


#7:

Manga tak for svaret.
Det er muligt at Hifi manden lige skal vise mig nogle flere center-højtalere. Jeg synes selv at B&W højtalerne spillede godt og passede fint til den musik jeg normalt hører... men ved siden af Dali's Mentor 1 havde de sgu svært ved at konkurrere.
Mht Axiom højtalerne så er jeg måske lidt mere tilbageholden, da jeg ikke har mulighed for teste dem eller høre dem op mod nogle andre, før jeg køber dem. Trist at der ikke findes nogle danske fonhandlere med dem i butikken.

Jeg tror du har ret i at jeg lige må slå kold vand i blodet mht recieveren. Det er nok en god idé lige at vente til 2809'eren kommer ud, så jeg kan sammenligne dem.
Gravatar

#9 McPeter 15 år siden

Jeg var for nyligt også nede på Åboulevarden og lytte på Dali IKON og B&W 685 og jeg nåede frem til samme konklusion som dig - jeg kunne også bedst li' lyden af 685'eren, selvom jeg ellers hidtil har sværget til Dali højtalere.

Så nu er jeg gået så småt igang med at skifte højtalerne ud - eller dvs. jeg startede bare med at købe 610'er subben da jeg ikke havde sådan en. (Den er iøvrigt ret fantastisk og jeg er super glad for den. Selv på 2/5 styrke spiller den rigeligt til min 25m2 stue.)

Jeg har ikke kigget så meget på center højtaler endnu.

Bruce - hvilken center højtaler ville du matche op med 685'erne som fronthøjtalere?
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#10 El vez 15 år siden

#7 Hvor har du læst om Axiom og hvad kan det sammenlignes med, rent kvalitetsmæssigt?
"I wonder if a little rum could get this back on its feet."

Skriv ny kommentar: