Gravatar

#1 McPeter 13 år siden

Så er EISA priserne delt ud og ud over at de opgraderede Dali højtalere vandt (har selv den gamle Ikon 6'er og center), så har Onkyo TX-SR608 også fået prisen for bedste "ikke-high-end-dyre" surround receivere:

http://eisa.eu/awards.html#european-HT-receiver-20...

Kan se man kan få den for ca. 4100kr rundt omkring, hvilket jo bestemt ikke er en bondegård. Overvejer nemlig kraftigt at udskifte mit HDMI-manglende NAD 753v2 anlæg indenfor det næste års tid, så det kunne da være man skulle kigge nærmere på Onkyo'en.

Men var der ikke noget med at Onkyo genererer helt vildt meget varme i forhold til andre forstærkere? Men ok, hvis de vinder EISA, så må det jo på den anden side også være noget fint nok udstyr. :-)
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#2 McPeter 13 år siden

Haha kiggede lige på specs:
http://www.hifipriser.dk/Product/Details.aspx?q=TX...

Under lyd:

Forhåndsindstillede DSP'er: Action / Sport / Rock / Rollespils spil (RPG)

:-D
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#3 filmz-Utyske 13 år siden

Jeg ved ikke hvordan det står til med deres nuværende modeller, men 605 og 606 blev åndsvagt varme. Man kan jo håbe på at de har fikset det problem.
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#4 Bony 13 år siden

Min 606'er står frit på en skænk og den varmer de 12 kvm op som var det en brændeovn. Man fryser bestemt ikke inde i biografen. Om det samme gælder for 608'eren skal jeg ikke kunne sige, men det er bestemt værd at tage med i sine betragtninger når man skal placere sin Onkyo receiver.

I øvrigt, så et tillykke med prisen til Onkyo. Til prisen skulle den vist også være helt okay. Man får eftersigende rigtig meget for pengene ved købet. :-)
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#5 McPeter 13 år siden

#4 - nu ved jeg ikke hvad forskellen på 606 og 608 er, men har du ellers været tilfreds med din? Kan den trække noget? :-) Og hvordan er UI'et?
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#6 Bony 13 år siden

Der er vist stor forskel på de to modeller. Den har mere power, har flere features og så selvfølgelig HDMI 1.4a, hvis det rykker noget i én. Der er opgraderinger over hele linien ved 608 kontra 606 og i bund og grund er den flere klasser over den "gamle" model, til trods for at den kun er steget med to tal i modelnummeret. Vi snakker THX Select2 certificering (hvis man ligger noget i det), der havde 606 intet at komme efter. 60w mere per kanal ved 6 ohm (efter Onkyos egne opgørelser) og så er det selvfølgelig en 7.2 receiver kontra 606'eren som "kun" er en 7.1. Ikke noget jeg har haft brug for, men det er der jo nogen der efterspørger. :-)

Jeg har været godt tilfreds med min, men har man lidt større højttalere, såsom gulvhøjttalere, så skal man lige være opmærksom på om den egentligt kan trække dem. Efter jeg fik nye højttalere kunne jeg godt tænke mig en opgradering til en større receiver, men en kammerat der var forbi til nogle film sagde, at han ikke kunne forstå hvorfor, da den spillede mine højttalere fint op. Hvis jeg tænker lidt over det, så er det sikkert også rigtigt nok. Jeg har nok ikke brug for mere power, da niveauet er helt fint som det er. Dette gælder både lydniveauet og kvalitetsniveauet - i hvert fald indtil videre. Rummet er simpelthen ikke stort nok til mere power, da jeg i forvejen kan spille så højt, at det bliver ubehageligt at være derinde. Og så forsvinder det fede ligesom ved det. Det skal lige siges, at det ikke er gulvhøjttalere jeg har, men mellemstørrelse reol højttalere (Miller & Kreisel K7 + K5). :-)

UI'et er yderst simpelt og er nemt at finde rundt i. Dette skulle dog være forbedret på flere punkter i forhold til 608'eren og gjort mere overskueligt via et grafisk interface.

Det skal her til sidst lige siges, at jeg ikke har hørt eller set en 608'er LIVE endnu og mine antagelser er derfor udelukkende dannet ud fra hvad jeg har hørt og læst mig til. Men jeg har dog planer om, at få en på prøve på et tidspunkt, så jeg kan se om jeg kan få lidt ekstra ud af mine højttalere. Forhandleren anbefalede mig trods alt, at koble noget større til, da de tværtimod ville have bedre af det på flere punkter. Jeg kan simpelthen ikke få den tanke ud af hovedet, at jeg kunne vinde noget ved en opgradering. Tanken forfølger mig og strejfer mig hver gang jeg ser film i biografen. :-)

MEN, hvis jeg skulle opgradere engang og valget igen faldt på en Onkyo, så ville 608'eren være storfavorit. Tre grunde hertil:

1. Jeg kender lyden i forvejen og er ganske tilfreds med kombinationen med mine højttalere.
2. Jeg anser den som et rigtig godt bud på et "bedst-til-prisen" valg af HD-receiver.
3. Fremtidssikring; HVIS jeg nu jeg en dag skulle overgive mig og springe på 3D bølgen.
4. Power giver gode muligheder for lidt større højttalere end bare "reol-modellen". F.eks. hvis man vil give sig i kast med guldhøjttalere.
5. Seks HDMI indgange.

Er det lynende nødvendigt, at have to HDMI udgange og muligheden for netværksstreaming, så skulle Onkyo 808 ligeledes være et fund til prisen. Men en 608'er vil for de flestes vedkommende være mere end rigeligt, hvilket den garanteret også ville være for mig. :-)
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#7 filmz-Bruce 13 år siden

#6 Miller og Kreisel er glimragende højttalere! Og du har helt ret med kombinationen receiver/højttalere. Ofte får man en varm lyd, neutral lyd eller lys lyd og der er det op til personlige præferencer at vurdere.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 McPeter 13 år siden

Bony (6) skrev:
F.eks. hvis man vil give sig i kast med guldhøjttalere.


Hehe klassecitat. ;-)

Lyder jo ganske godt - har du evt. et link til en god anmeldelse af 608'eren? Lyder til du har læst sådan nogle?

Kender ikke lige dine højtalere, men har som sagt Dali Ikon 6, som er nogle små gulvhøjtalere - synes bare de spillede væsentligt bedre end de kompakthøjtalere jeg kiggede på og inkl. stander ville det alligevel blive ca. samme pris. Har kombineret dem med en B&W ASW610 sub. Kunne dog mærke at jeg skulle skrue lidt højere op for volumen på dem i forhold til de gamle højtalere jeg havde. Tror det har noget med modstanden at gøre. :-) Det skulle vist være forbedret i MK2-versionen der også lige har fået en EISA pris, men dem skulle jeg betale næsten 4000kr mere for, så det blev det ikke til i denne omgang. :-) Forskellen mellem de gamle højtalere og de nye er at nu kan jeg spille højt uden at det er øredøvende højt, men stadig få kontrolleret lyd. Er blevet SUPER glad for sættet. Min NAD 753v2 har dog powerdrive, så leverer rigeligt power, men ved ikke om det ville være et issue for en 608'er.
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#9 Bony 13 år siden

Bruce (7) skrev:
#6 Miller og Kreisel er glimragende højttalere! Og du har helt ret med kombinationen receiver/højttalere. Ofte får man en varm lyd, neutral lyd eller lys lyd og der er det op til personlige præferencer at vurdere.


Jeg er også ret tilfreds. Jeg købte dem uhørt(!) til en god pris via fælleskøbet på Recordere.dk og jeg har ikke fortrudt én eneste gang.

Nu nævner du det med varm, neutral og lys lyd og der er det værd at nævne, at netop Onkyo er kategoriseret ved at have en lys lyd. Det skal man måske også lige have i tankerne når man skal koble dem til (eller finde) nogle højttalere til receiveren.

Jeg kom lige i tanke om en anden ting jeg måske ville komme til, at savne på 608'eren hvis det var jeg røg ud i et køb og det er pre-outs. Det har nemlig ærgret mig lidt, at det ikke var at finde på 606'eren. Ikke fordi, at jeg har skulle bruge det, men jeg vil alligevel gerne have muligheden.

McPeter (8) skrev:
Hehe klassecitat. ;-)


Hehe, en skrivefejl der endda står i komplet kontrast til min egen holdning, efter at være gået fra netop gulvhøjttalere til reolhøjttalere. Men mit skift var nu ekstremt positivt og jeg fik endnu mere (og bedre) lyd end ved mine gamle Jamo classic 8 gulvhøjttalere. Men der findes selvfølgelig stadig de derude, der foretrækker gulvhøjttalere og ikke regner reolhøjttalere for en skid. Et modsvar kan her være, at de simpelthen ikke kender markedet godt nok. :-)

Jeg kan ikke lige umiddelbart komme på nogen anmeldelser eller hjemmesider, men er kun stødt på overvejende positiv omtale, dog med undtagelse af få punkter som er de samme som dem jeg selv gjorde opmærksom på i tidligere indlæg. Bl.a. to HDMI-udgange, netværksfunktion og pre-out. Men de ting er måske heller ikke så nødvendige for den "almindelige" forbruger, der bare gerne vil have "bang-for-the-buck" og muligheden for HD-lyd.
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#10 McPeter 13 år siden

#9 - ja meget enig. Var også selv i fuld gang med at kigge efter reol-højtalere, men da jeg hørte Ikon 5 blev jeg solgt (er kommet i tanke om jeg vist egentligt endte med at købe Ikon 5 og ikke Ikon 6 som jeg først havde skrevet) - den har en langt bedre diskant end de andre højtalere jeg havde hørt pga. dens hybriddiskant-system med både dome- og bånd-diskant. Og eftersom jeg jo kører dem med sub ved siden af gør det ikke noget at de ikke er større. (Ikon 5 MK2 er 15,0 x 81,0 x 28,0 cm (BxHxD) og det er jo ikke alverden).

Hvad er det man bruger pre-out til? Er det til at tilslutte en ekstra effektforstærker inden højtalerne?
Mit film site: http://www.filmtips.dk/

Skriv ny kommentar: