Gravatar

#1 Bony 15 år siden

Hej Filmz'ere..

Nu har jeg før haft stor held med at oprette disse tekniske tråde herinde, så nu prøver jeg igen.

Som overskriften antyder så er jeg på udkig efter en ny receiver. Eller, det vil sige at jeg faktisk allerede har besluttet mig, mere eller mindre. Men det vender jeg lige tilbage til senere.

Jeg ønskede mig en billig receiver da jeg ikke var interesseret i at give mere end omkring 3500,- for den. Jeg ville samtidig gerne have en receiver som for mit vedkommende kunne være fremtidssikret og dække mit lydbehov i mange år frem. Her kiggede jeg selvfølgelig også efter nogle receivere som kunne nuppe mange af de nye lækre lydformater. Selvom jeg måske ikke har så mange HD-titler endnu, så bygges samlingen jo ligeså stille op.

Jeg har hele tiden været lidt facineret af Sonys nye serie af billige HD-receivere, idet de netop var til at betale selv på den laveste S.U. rate. Designet spillede dog også lidt ind i sagen, idet jeg rigtig godt kunne lide Denons design. Fx er 1909'eren og 1709'eren rigtig lækre modeller efter min mening. Dog er prisen desværre en lidt anden, og jeg er simpelthen ikke interesseret i at give næsten det dobbelte for design. Desuden har Denons modeller kun tre HDMI indgange hvor Sonys har fire. Jeg var endda så meget i tvivl, så jeg lokkede min kæreste i en "blindtest" for at vælge hvilken hun synes var pænest. Hun valgte imidlertid Sonys model hvilket man så kan sige var meget heldigt. :)

Det er denne receiver jeg har fået øjnene lidt op for: Sony DG820

Jeg kører BD og reg. 2 DVD via PS3 (HDMI) pga. opscaleringen, TV via TDC TV (HDMI) og kører i øjeblikket Reg. 1, 3, 4 DVD (Scart) fra en billig Bilka DVD-afspiller. Min plan er på et tidspunkt at købe en forholdsvis billig regionsfri DVD-afspiller med HDMI udgang så jeg også kan få bedre lyd og billede på mine region 1 DVD'er.

Hvis vores musikvalg har noget at sige, så hører vi rock, pop, heavy og en anelse house. Mere eller mindre en blandet landhandel. :)

Som sagt tidligere, har jeg mere eller mindre besluttet mig for at købe Sonys DG820 receiver. Jeg kender dog intet til denne spændende verden, så har samtidig svært ved at se om der findes alternativer derude som kunne være interessante for mit vedkommende. Her må i meget gerne komme med forslag til andre recivere. Jeg har tidligere været inde på en Onkyo model, men synes ikke at den er pæn - overhovedet. Desuden er den dyr, så den er ude af billedet igen. :)

Jeg har ligeledes besluttet mig for at bygge mit setup op stille og roligt fra bunden af. Starte med en receiver og så købe lidt højtalere sætvis så jeg kan få et setup jeg kan stille mig tilfreds med i meget lang tid og ikke bare en eller anden billig surround løsning.

Jeg har pt. et par gamle Jamo Classic 8 højtalere stående som jeg havde tænkt mig at bruge indtil jeg fik sparet op til et par bedre front højtalere + en lækker center. Men spørgsmålet er om jeg overhovedet vil kunne bruge disse ældre højtalere sammen med en nyere receiver og kan jeg risikere at løbe ind i nogle uventede problemer?

Jeg har lige nogle specs på de gamle konfirmations højtalere, håber i kan få noget ud af dem..:

Jamo Classic 8
Number of Speakers : 4
Impedance : 4
Power admitted (W) : 150
Audio Performances
Bandwith : 35 – 20000
Sensibility (dB/W/m) : 90.0

Pu ha, det var en ordentlig smøre. Er ikke engang sikker på at jeg selv forstår halvdelen af hvad jeg lige har skrevet, men ellers er i mere end velkomne til at spørge.

På forhånd stort tak,
/Bony
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#2 McPeter 15 år siden

Er der ikke noget med at de billige Denon kun har billedoverførsel, og altså ikke mulighed for at overføre lyd via HDMI?
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#3 filmz-Kadann 15 år siden

#2 -

Jo, 1709'eren har kun HDMI-switch, for at få the full shebang, skal man op i 1909.
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#4 Bony 15 år siden

#2 & 3 - Jamen, det afgør jo sagen. Så er Denons modeller ude af billedet. Så prismæssigt er der ingen alternativer?
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#5 Spanner 15 år siden

Den koster godt nok en plov mere end Sonyen, men Onkyo SR606 er bestemt ikke nogen dårlig receiver til dit formål:

http://www.pricerunner.dk/pl/97-1091936/Receivere/...
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#6 Bony 15 år siden

#5 - Men hvad glæde kan jeg, som almindelig bruger og ikke decideret lyd-entusiast, få ud af den merpris? Altså skåret ud i pap, hvad får jeg for de 500,- ekstra? :)

EDIT: Min pointe er at specifikationerne i mine øjne ser ret ens ud.
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#7 Spanner 15 år siden

Hvis du ser produktinformationer på de to på Pricerunner, står der at Sonyen ikke understøtter Dolby TrueHD og DTS HD lydformater. Med nogle ok højttalere vil du bestemt få noget ud af det med Onkyoen på de BD titler med disse lydformater.

Så vidt jeg kan se skyldes det at 820 kun har HDMI 1.0, hvor 606 har HDMI 1.3a, der er kompatibelt med HD lydformaterne.

Begge har fire HDMI indgange.
"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#8 Spanner 15 år siden

"You fuhl no man can kil me die no ay not man" - Erlingur666
"Do not talk to me about pork when we have a crisis on my hands!!" - Producerem
Gravatar

#9 filmz-Kadann 15 år siden

#6 -

Specs alene fortæller ikke hele historien og man behøver ikke at være lyd-nørd for at få noget ud af lidt dyrere produkter. :)

Jeg har ikke noget direkte sammenligningsgrundlag, men ud fra de billeder jeg har set af Sonyen, virker den "billigere" bygget. Hvis man f.eks. kigger på højttalertilslutningen bag på Sonyen ligner "Front B" noget fra et konfirmationsanlæg - givet, det er sikkert ikke alle der bruger dem til noget, men det giver mig lidt bange anelser.

Grunden til det er, at hvis man sparer på noget så fjollet som højttalerterminaler til B-udgangen, hvad er der så ellers sparet på?

De tidligere Onkyo-modeller har været plaget af varmeproblemer, men så vidt jeg har læst mig til, er der gjort noget ved dette på 606'eren.

Med hensyn til højttalerne, kan du sagtens benytte dine gamle et stykke tid, bare lad være med at skrue alt for højt op og så kan du løbende opgradere, når pengene er til det.

Personligt ville jeg smide de 500 kr. ekstra og nappe Onkyoen, hvis det er prisforskellen.

#7/8 -

Sonyen understøtter både DTS-HD og Dolby TrueHD, i følge Sonys hjemmeside, så det er sikkert Pricerunner der ikke har den fulde historie. :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#10 filmz-Bruce 15 år siden

Jeg ville som sædvanlig s.... hul i Danmark, hvis prisen var en option og købe et sted i Tyskland med supergaranti og levering til døren. I den prisklasse ville jeg uden tvivl tage Onkyo'en. En HDMI 1.0 receiver er ikke en option!

Technikdirekt, lige under 3500 og så tilkommer fragt.

Og så gør du det rigtige i at vælge de komponenter du vil have, efterhånden som du får råd, istedet for at tage alt det du kan få indenfor et givet budget.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: