Fra 2010 vil nye film få premiere om torsdagen


Fra 2010 vil alle kommende spillefilm i de danske biografer få premiere torsdag i stedet for fredag, som vi kender det i dag. Det skriver iBYEN.dk.

Det er resultatet af længere tids debat, at det nu er besluttet at fremrykke premiereweekenden med den ene dag i et forsøg på at trække flere mennesker i biografen.

Ændringen sker, da weekenden for flere og flere er blevet mere flydende, og fordi det ikke længere kun er for studerende, at weekenden starter om torsdagen, som man siger.

Johan Peter Paludan, direktør for Instituttet for Fremtidsforskning, siger om tendensen: ”Folk vil ikke arbejde mindre i fremtiden, men arbejde og fritid vil flyde mere sammen, og weekenden forstået som lørdag-søndag vil miste betydning. Kun børnefamilierne vil være fastlåst i industrisamfundets weekendbegreb, fordi forældrene er nødt til at holde fri lørdag-søndag, hvor daginstitutionerne har lukket.”

En række andre lande i Europa har tidligere flyttet premieredagen til torsdag med stor succes. Første gang i Danmark bliver 7. januar 2010.

Hvilken dag går du oftest i biografen? Deltag i Filmz-afstemningen i boksen i venstre side.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 The Mac 11 år siden

Det var dog det mest ligegyldige intertiv, jeg længe har set. Tror ikke der kommer flere i bio, på grund af det! Fredag vil og vil altid være biograf aften. Og med hensyn til studerende; Hvis de vil se filmen om Torsdagen, så kan de vil gå til snige premiere.
Gravatar

#2 XuN 11 år siden

SÅDAN... eftersom jeg ved sidste afstemning måtte stemme "torsdag", fordi det er den bedste dag at gå i biografen (flest gode pladser), er det her en rigtig fed nyhed :)
Gravatar

#3 De4_Kia 11 år siden

#2 du kan også bare bestille i god tid, får i 9/10 tilfælde altid de pladser jeg gerne vil have.

Tja nu må vi se hvad der kommer til at ske med det. For mig vil det ikke få betydning, med mindre det er en film jeg vil se på premieren.
Gravatar

#4 Jb-film 11 år siden

Vi har jo så travlt i vores moderne samfund, så weekenden er uden af betydning.
Det bliver da spændende at se, om torsdagen som premieredag kan tiltrække flere til se film i biograferne.
Gravatar

#5 soren 11 år siden

Der er da massere af film som har torsdagspremiere i forvejen, og sådan har det da været i mange år..
Gravatar

#6 spand-online 11 år siden

Hmm jeg må tilstå at det, for mig, virker ret så ligegyldigt. Det er muligt at weekenden ikke nødvendigvis er det samme som at have fri længere men jeg kan ikke rigtigt se hvorfor det skulle trække flere mennesker i biografen at man flytter præmiere til Torsdag. Det bliver faktisk lidt spændende at se om det giver det ønskede resultat.

Personligt foretrækker jeg nu mere at vente til filmene har kørt i et stykke tid, så man kan få salen næsten for sig selv.
Jeg var lige ved at blive smidt ud da jeg var inde og se Rejsen til Saturn fordi den lille mide der sad bag mig blev ved med at sparke til mit sæde så det hele rystede. Efter at have bedt ham om at stoppe et par gange, uden resultat, rejste jeg mig op, vendte mig om, lænede mig heeeelt frem over sædet så jeg kom så tæt på ham som overhovedet muligt og råbte ham lige ind i fjæset at hvis han ikke omgående stoppede, ville jeg æde hans fod.
Faktisk var jeg ret overrasket over mig selv, normalt er det ikke lige den slags ting jeg begiver mig ud i men den her gang må jeg godt nok indrømme at filmen knækkede for mig :(
Gravatar

#7 Lord Beef Jerky 11 år siden

#6 Jeg hylder dig! Folk bør være mere efter disse irritationsmomenter i biografen. Hvis alle ville gøre noget lignende, er jeg sikker på, at der ville være langt færre episoder af den slags.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#8 mrghostface 11 år siden

#6 Du er hermed blevet min helt! Jeg hader når folk gør den slags ting i biografen - og det gælder sådan set også alle dem der sidder med en lysende mobil i hånden i tide og utide eller snakker højlydt.
Gravatar

#9 Michael Andersen 11 år siden

#5 Torsdag? Okay, det har jeg aldrig oplevet :) Du mener måske onsdag?
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#10 keitel 11 år siden

#6 Thumbs Up.. derfor går jeg sjældent i biograffen, i gamle dage var der sgu lov og orden :)
Glemmer ikke da jeg i Amsterdam så "Drag Me To Hell" hvor der var en kvindelig"kulturberiger" med badana og det hele, hvis hun ikke snakkede i mobil grinede højlydt sammenmed hendes veninde...da kom der sgu en lille Adolf op i mig, råbte shut up, men jeg fik bare en finger... Tjah et fremmed land, så jeg flyttede mig bare, kryster som jeg var, damn...

Skriv ny kommentar: