Gerard Butler (“Phantom of the Opera”) er blevet hyret til at spille hovedrollen i filmatiseringen af Frank Millers graphic novel “300”, som instrueres af Zach Snyder (“Dawn of the Dead”).

I filmen skal Butler spille den spartanske konge Leonidas, der i år 480 f.kr. overkom alle odds og med kun 300 tapre krigere var i stand til at holde den 150.000 mand store persiske invasionshær tilbage, længe nok til at grækerne kunne samle deres flåde og bekæmpe Xerxes til søs.

Manuskriptet skrives af Snyder og Kurt Johnstad.Vis kommentarer (18)
Gravatar

#1 filmz-ljosaa 16 år siden

Fuck jeg glæder mig til denne film. Jeg elsker den historie med de 300 spartanere. Det er det vildeste slag ever....
"What we do in life, echoes in eternity"
Gravatar

#2 filmkorn.dk 16 år siden

Ohh, jeg er spændt på hvordan Znyder klarer den. Han gjorde det mere end godt med Dawn of the Dead genindspilningen.
www.filmkorn.dk - filmanmeldelser, også af film vi ikke har set, men alligevel har en mening om.
Gravatar

#3 Sealer 16 år siden

Jeg syns også Dawn of the dead remarket, var RIGTIGT godt, og når det er en novlle af frank miller, kan det vel heller ik gå helt gal?
Gravatar

#4 filmz-kaotmus 16 år siden

det er ikke en novelle af Frank Miller. Noget forvirrende hedder roman nemlig novel på engelsk, mens en novelle hedder short story. Graphic novel kan altså bedst oversættes til grafisk roman, men må efterhånden betragtes som sit eget format, for 300 er ret beset ikke nogen roman, hverken længde eller strukturmæssigt.
Gravatar

#5 filmz-cluas 16 år siden

Men i hvert fald er '300' er ret fed historie....
/Cluas
Gravatar

#6 akerman 16 år siden

#4
eller tegneserie på godt dansk? virker som om alle de der "mature" graphic novels er bange for at blive kaldt tegneserier.

btw.. REMAKE!! :D
http://www.imdb.com/title/tt0055719/
Gravatar

#7 filmz-Kadann 16 år siden

#6 -

Det er vel netop for at skelne mellem hvad der er for børn og hvad der er for voksne? :)
http://www.modkraft.dk - http://www.ungeren.dk - http://www.christiania.org
Gravatar

#8 filmz-kaotmus 16 år siden

#6: du har ret i at de voksne tegneserier har et behov for at distancere sig fra børnetegneserierne. Det er til gengæld så meget sagt at kalde det et remake - begge historier baserer sig på myten, men jeg vil tro der er stor forskel på hvad de andre får ud af den. Så det svarer lidt til at sige at Pearl Harbor var et remake af In Harms Way eller From here to eternity :-)
Gravatar

#9 filmz-Kaffekongen 16 år siden

8# og 7#, Lad os kalde en spade for en spade, og en tegneserie for en tegneserie! En bog er jo en bog. Folk der syntes det er pinligt at sidde med en tegneserie, og derfor kalder det deres "grafiske novelle", er jo pinlige!
----------------------------------------
Hail to the King, baby! -Ash
billed af dvd-samling: http://www.absolute.cc/_borders/23_20a.jpg
Gravatar

#10 chandler75 16 år siden

Rent teknisk er "300", "V for Vendetta", "Sin City", "Watchmen", etc. tegneserier - eller comic books eller comics, fordi de er udgivet periodevis, i fx 12 numre over et år.

Men siden er de blevet samlet i én udgave og findes kun seperat hvis man finder dem antikvarisk. Derfor mener jeg at graphic novels er en passende betegnelse.

Men der er også tegneserier der bliver "født" som graphic novels, dvs. ting som bliver udgivet samlet til at starte med. Det var Will Eisner der "opfandt" genren, og fx Frank Millers "Sin City: Family Values" hører under denne kategori.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert

Skriv ny kommentar: