Francis Ford Coppola kalder Marvel-film for foragtelige – Ken Loach og Fernando Meirelles støtter kritikken.

Det begyndte med Martin Scorsese, der kritiserede Marvels film. Kritikken fik kritik fra blandt andre Samuel L. Jackson, inden Scorsese gentog kritikken, hvilket fik kritik fra “Watchmen”-skaber Damon Lindelof.

Nu fortsætter Marvel-gate med kritik fra instruktør Francis Ford Coppola, der står bag “The Godfather”-trilogien samt “Apocalypse Now”, der er på vej i en “Final Cut”-udgave.

Coppola støtter Martin Scorsese og skærper kritikken. Han mener ikke, at man lærer noget af at se MCU-film:

”Ingen får noget ud af at se den samme film om og om igen. Martin var venlig, da han sagde, at det ikke er kunstneriske film. Han sagde ikke, at de er foragtelige, hvilket jeg nu siger, at de er,” siger Coppola ifølge The Guardian.

Den kritik støttes også af den dobbelte Guldpalme-vinder Ken Loach samt “City of God”-instruktør Fernando Meirelles:

”De laves som en handelsvare… Ligesom hamburgers. Det handler om at lave en handelsvare, som skal skabe profit for et stort selskab. Det er en kynisk øvelse. Det er en markedsøvelse, og det har intet at gøre med filmkunst,” siger Loach.

Heller ikke Meirelles regner Marvel-filmene for noget særligt:

”Jeg kan ikke være uenig med Scorsese, fordi jeg ser ikke Marvel-film… Jeg så en ‘Spider-Man’ for otte år siden, og det var det. Jeg er ikke interesseret.”

Marvel-instruktør James Gunn tager nu til genmæle mod kritikken i et opslag på Instagram.

Her minder han om, at superheltefilm er forskellige. Nogle er gode, andre er dårlige. De er ikke ens.

Gunn fremhæver, at ældre generationer også mente, at gangsterfilm var helt ens, da de kom frem. De selv samme gangsterfilm, som netop Martin Scorsese og Francis Ford Coppola har gjort karriere indenfor.

Læs også ‘Dansk biografkæde viser “Apocalypse Now: Final Cut” – forsalget er startet‘.

View this post on Instagram

Many of our grandfathers thought all gangster movies were the same, often calling them “despicable”. Some of our great grandfathers thought the same of westerns, and believed the films of John Ford, Sam Peckinpah, and Sergio Leone were all exactly the same. I remember a great uncle to whom I was raving about Star Wars. He responded by saying, “I saw that when it was called 2001, and, boy, was it boring!” Superheroes are simply today’s gangsters/cowboys/outer space adventurers. Some superhero films are awful, some are beautiful. Like westerns and gangster movies (and before that, just MOVIES), not everyone will be able to appreciate them, even some geniuses. And that’s okay. ❤️

A post shared by James Gunn (@jamesgunn) on


Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 FelixtheAvenger 9 måneder siden

Francis Ford Coppola instruerede "Captain EO", og de fleste MCU-film er langt mere "kunstneriske" end den!
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#2 Dalgaard 9 måneder siden

Hver sin smag. Det er jo ligegyldigt, og i sidste har de jo bevist at folk vil se dem. De tjener store penge og hver en film overgår næsten de andre. Så er det vel lidt ligegyldigt om det er kunstneriske mesterværker, for de fungere vidst rigeligt fint på den måde som de er indtil videre :)
Gravatar

#3 OliverDK 9 måneder siden

Jeg fastholder stadig, som i tidligere nyheder om dette emne, at det er en PR strategi fra Martin Scorsese og kompagni for at få opmærksomhed omkring hans Netflix film og det virker jo til UG med den ene artikel efter den anden verden over.

Det sagt så tror jeg bestemt Martin Scorsese faktisk har den holdning han giver udtryk for i en eller anden grad, men han giver den bare lige lidt ekstra gas for selvfølgelig ved han jo godt Marvel film også er film.

Det er bare af en anden type end hans og jeg er da slet ikke uenig i at fra et kunstnerisk synspunkt er der langt mere "kød" på en Martin Scorsese film end en Spidermanfilm. Men det ved publikum jo godt og de går jo ikke ind og sætter sig i bio'en for at få den helt vilde kunstneriske oplevelse når det er en Marvel film der blæser af på lærredet. Det er underholdning. Dog vil jeg da vil påstå, at Marvel bestemt har formået at bygge nogle gode karakterer op over årene, som helt sikkert har bidraget til deres succes. Men igen de er ikke en Goodfellas eller en Godfather. Det er en helt anden type film, der kræver langt mere af seeren end et Marvel actionbrag og der er plads til begge og mange andre typer af film. Og det ved Martin Scorsese med garanti godt.
Gravatar

#4 Magpie 9 måneder siden

"Ingen får noget ud af at se den samme film om og om igen." - Siger manden der er ved at udgive Apocalypse Now igen, igen. Ret ironisk. Hvor mange versioner er det han er oppe på nu?
Gravatar

#5 Dalgaard 9 måneder siden

Magpie (4) skrev:
"Ingen får noget ud af at se den samme film om og om igen." - Siger manden der er ved at udgive Apocalypse Now igen, igen. Ret ironisk. Hvor mange versioner er det han er oppe på nu?


Og jeg har stadig aldrig set den :)
Gravatar

#6 Wolff 9 måneder siden

..men jeg kan gode lide hamburgere. Lige fra den tarveligste MCD burger (vi får vel alle den craving engang imellem), til den klassiske Grillbars burger, til Cafe burgeren. Og jeg køber dem igen og igen. Bevares, der er langt imellem de kulinariske mesterværker, men de smager jo godt.


De er bare gamle mavesure mænd der ikke vil acceptere at tiden er en anden.
Var Godfather blevet vist for første gang i dag, altså den præcis samme film, ikke en 2019 moderne udgave, men 1:1 den samme film, så ville den sgu da også floppe. Den har haft sin tid, og lever højt på minderne.
De vil sikkert kunne lide den på Cannes.
Det er gode film, bevares, men en Ford Taunus var også en god bil engang..
Gravatar

#7 sigma6 9 måneder siden

Der er jo også mange unge der ser alt muligt reality. Det er vel de samme, der ser mcu osv? Jeg synes personlig, at film som sin city og watchmen er gode film. De andre superhelte film jeg har set, er simpelthen bare så ringe.

Skriv ny kommentar: