Skuespiller Paul Sorvino, der gjorde karriere ud af at spille hårdtslående typer som for eksempel den koldhjertede gangster Paulie Cicero i Martin Scorseses “Goodfellas”, er død. Han blev 83 år, rapporterer The Hollywood Reporter.

Sorvino, far til den Oscar-vindende skuespillerinde Mira Sorvino (“Mighty Aphrodite”), døde mandag af naturlige årsager, meddelte hans kone, Dee Dee. “Vores hjerter er knuste, der vil aldrig være en Paul Sorvino mere, han var mit livs kærlighed og en af de største kunstnere, der nogensinde har prydet skærmen og scenen,” sagde hun.

I løbet af en solid karriere, der strakte sig over et halvt århundrede, portrætterede Sorvino James Caans bookie i “The Gambler” (1974), Claire Danes’ påtrængende far i Baz Luhrmanns “Romeo and Juliet” (1996), udenrigsminister Henry Kissinger i Oliver Stones “Nixon” (1995) samt en svækket heroinmisbruger i “The Cooler” (2003).

Han spillede amerikansk kommunist i Warren Beattys “Reds” (1981) og arbejdede efterfølgende sammen med instruktøren igen i “Dick Tracy” (1990), “Bulworth” (1998) og “Rules Don’t Apply” (2016).

Desuden var han en respekteret tenor, der realiserede en drøm, da han optrådte for New York Opera i Lincoln Center i 2006. Den Brooklyn-indfødte medvirkede også i en sæson som Det. Phil Cerretta, partner til Chris Noths Det. Mike Logan, på NBC’s “Law & Order”.

I 1973 modtog Sorvino en Tony-nominering og en Drama Desk Award for sin præstation som den skrupelløse Phil Romano – en af ​​de fire tidligere high school-basketballspillere, der genforenes for at besøge deres gamle træner – i den originale Broadway-produktion af Jason Millers “That Championship Season”.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: