Danmarks krig imod Preussen og slaget ved Dybbøl er omdrejningspunktet for danmarkshistoriens dyreste tv-serie, “1864”. Men er Ole Bornedals kommende serie nu også tro mod historien? Ja, mener historiker.

Se også: Norge dropper planlagt millionstøtte til dansk tv-serie

Lars Hovbakke Sørensen, der er ekstern lektor ved Københavns Universitet, har set de første to afsnit af den kommende DR-serie. Han er tilfreds med det, han har set.

”Den var spændende og velfortalt – og viser meget præcist, hvordan livet var for de almindelige mennesker ude på landet. Samtidig er man i det store hele tro mod historien,” siger historikeren.

Alle detaljer fra dengang er dog ikke med, men det kan Lars Hovbakke Sørensen dog godt leve med.

”Det er jo klart, at man i en tv-serie på otte afsnit ikke kan fortælle alle aspekter af den her krig. Jeg synes først og fremmest, at det er fantastisk, at så vigtig en historie kommer ud til så mange mennesker,” siger Hovbakke Sørensen.

Det samlede budget for tv-serien er på 173 mio og får premiere den 12. oktober.

FACEBOOK: Bliv ven med FilmzVis kommentarer (6)
Gravatar

#1 Yggdrasil 8 år siden

Lidt anderledes end det jeg læste i Politiken:

http://politiken.dk/kultur/filmogtv/ECE2414787/drs...
Gravatar

#2 Kisbye 8 år siden

Nu har jeg jo læst Tom Buk-Swienty's bøger Slagtebænk Dybbøl og Dommedag Als, som serien skulle bygge over. Fantastiske bøger, så syntes det er mere interessant om serien er tro med bøgerne?
Har ikke set første afsnit i serien endnu, da jeg gerne vil have muligheden for at se alle afsnit på en gang. Ud fra traileren, kunne jeg godt frygte at de har blandet for meget pladder romantik ind i det.
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#3 nwinther 8 år siden

Kisbye (2) skrev:
Har ikke set første afsnit i serien endnu


Har den ikke først premiere på søndag?
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#4 Kisbye 8 år siden

#3
Nåå, der kan man bare se hvor lidt jeg følger med :)
Imagine an elephant with the flu. One sneeze and it breaks it's bloody neck - Fukkatsu no hi AKA Virus (1980)
Gravatar

#5 Mr. Anderson 8 år siden

Otte afsnit? Det var ikke meget til den pris.
"A day without laughter, is a day wasted." –Charlie Chaplin
Gravatar

#6 JesperS 8 år siden

Har lige været nødt til at oprette en bruger, for det her fortjener lige en kommentar. For det første, jeg er uddannet historiker, og jeg har ofte arbejdet med 1864. For det andet så har Lars Hovbakke meget lav status blandt faghistorikere. Lars Hovbakke udtaler sig om alt, og han er ingen ekspert i 1864. Han skrev ph.d. - som efter sigende var så dårlig, at han var lige ved at dumpe på den - om nordiske forestillinger i dansk politik i tiden 1945-1968. Altså meget langt væk fra 1864. Lyt i stedet til Rasmus Glenthøj, som har skrevet en meget tyk (over 500 sider) og anerkendt bog om 1864.

Skriv ny kommentar: