Universal Pictures smadrer nu biografvinduet som konsekvens af corona-situationen.

Normalt er der mindst tre måneder imellem biografpremiere til, at film bliver tilgængelige på VOD i hjemmebiografen. Det ændrer coronavirus nu på.

For med udsigt til en større periode med biograflukninger over hele verden på grund af covid-19 vælger Universal Pictures nu at tilbyde en række titler som VOD samme dag som biografpremieren.

Dermed vil biograferne i den kommende periode ikke længere have eneret på at vise aktuelle premierefilm, der nu også kan opleves fra hjemmebiografen:

”Universal Pictures har en bred og forskelligartet vifte af film, og 2020 er ingen undtagelse. I stedet for at forsinke disse film eller frigive dem i et udfordret distributions-landskab, ønsker vi at tilbyde en mulighed for folk til at se disse titler derhjemme,” siger NBCUniversal-chef Jeff Shell ifølge Variety.

Derfor vil helt nye biograftitler som “The Invisible Man” og “Emma” få VOD-premiere i USA allerede på fredag den 20. marts – kun få uger efter biografpremieren.

Streaming-prisen på leje af disse titler i 48 timer vil være 19,99 dollars i USA og til en lignende pris i resten af verden.

Universal DK kan endnu ikke bekræfte, at danske filmfans også får gavn af muligheden, men det forlyder, at der tale om et globalt initiativ, hvilket betyder, at “The Invisible Man” formentlig kan streames fra på fredag.

Samtidig er Universal-titlen “The Hunt” blevet aflyst som biograffilm i Danmark, hvilket er anden gang, det sker. Den kontroversielle skydefilm skulle allerede have haft premiere i efteråret, men blev droppet efter en massiv shitstorm i USA – læs om det her.

“The Hunt” får derimod nu direkte streaming-premiere – den endelige danske VOD-dato er endnu ikke annonceret.

Fortsætter coronakrisen i de kommende uger og måneder lægger Universal op til, at flere film vil få direkte streaming-premiere parallelt med biograf-premieren, men de håber dog, at folk vil foretrække biografen, når det er muligt:

”Vi håber og tror på, at folk stadig vil se film i biografen, hvor det er muligt, men vi forstår, at for folk i forskellige områder af verden bliver det stadig mindre muligt,” siger Jeff Shell.

Læs også ‘Biograferne bløder: Værre end efter 11. september 2001‘.

Universals beslutning om at frigive premierefilm direkte som streaming kommer efter den værste biografweekend i USA siden 1998.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 dundas 2 år siden

Fint tiltag.
Gravatar

#2 Johnny42 2 år siden

The Hunt skal jeg i hvert fald se, når den bliver tilgængelig.

Skriv ny kommentar: