Ny MCU-strategi flytter produktioner fra Marvel Television til Marvel Studios.

Arbejdsdelingen har hidtil været helt klar. Marvel Studios laver film, Marvel Television laver serier – to forskellige selskaber, to forskellige opgaver. Men ikke længere.

Efter annonceringen af Disney Plus er der blevet mere arbejde til Marvel Studios og MCU-chef Kevin Feige, der står bag ‘The Infinity Saga’, som blev afsluttet med “Avengers: Endgame” og “Spider-Man: Far From Home”.

Nu skal Marvel Studios nemlig også til at lave serier direkte til Disney+. “The Falcon and the Winter Soldier”, “WandaVision”, “Loki” og “Hawkeye” bliver alle en del af Phase 4, imens “Ms. Marvel”, “Moon Knight” og “She-Hulk” også er annonceret – sandsynligvis til Phase 5, der begynder i 2022.

Det er Marvel Studios, der som noget nyt producerer disse serier. Tidligere har Marvel Television produceret serierne baseret på Marvel-karakterer.

Her har Jeph Loebs tv-afdeling stået bag titler som “Agents of SHIELD” og “Agent Carter” til ABC, “Legion” til FX samt Netflix-serierne “Daredevil”, “Jessica Jones”, “Luke Cage”, “Iron Fist”, “The Defenders” og “The Punisher”.

Men efter Netflix opsagde Marvel-samarbejdet, og “Agents of SHIELD” er på vej mod sidste sæson, imens fremtiden er usikker for “Runaways” og “Cloak & Dagger”, så har Marvel Television kun én eneste ny live-action-serie i aktiv produktion.

Der er tale om “Helstrom” til Hulu, der netop har droppet en “Ghost Rider”-serie, som nu meldes på vej til Marvel Studios og MCU – læs om det her.

Serie-fremtiden ligger derimod hos Marvel Studios, der har langt større serie-budgetter end Marvel Television:

”Feiges serier er langt ud over det, som Marvel TV nogensinde har været i stand til at gøre. Han har adgang til alle disse MCU-karakterer, som de andre Marvel-serier bare ikke har – for ikke at nævne de meget større budgetter,” siger en tv-insider til Variety.

Således har Kevin Feige fået 100-150 millioner dollars stillet til rådighed per MCU-serie, som bliver enten seks eller otte afsnit.

Magtskiftet på seriefronten sker, fordi Disney og Marvel Studios satser på en flermedial fremtid for Marvel Cinematic Universe, hvor serierne på Disney Plus hænger uløseligt sammen og direkte påvirker filmene i MCU.

I stedet ligner fremtiden for Marvel Television et større fokus på animation. Her arbejder Loebs Marvel-hold aktuelt på Hulu-serierne “Howard the the Duck”, “MODOK”, “Hit-Monkey” og “Tigra and Dazzler”, der alle skal mødes i “The Offenders” – efter forbillede fra Netflix-serierne.

Første serie fra Marvel Studios bliver “The Falcon and the Winter Soldier”, der får premiere i efteråret 2020.


Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 SublimeKen 8 måneder siden

Hvis Marvel Studios kommer til at stå for alle marvel karakterer fremover, så håber jeg virkelig de laver en r-rated afdeling, som ikke er at finde på Disney+ nødvendigvis. Ellers ser jeg ikke fremtidige film og serier med Deadpool, Blade, Ghost Rider eller The Punisher fungere. Har også svært ved at se Daredevil fungere uden efter hvad netflix gjorde med ham, selvom hans karakter ikke åbenlyst kræver en r-rating.
Gravatar

#2 Geekalot 8 måneder siden

Iķle at de Marvel serier har været noget lort, men tror de serier kommer op på film højde nu :)
#1 Deres R ratede sager, vil blive vist på Hulu:)

Skriv ny kommentar: