Filmatiseringen af Stieg Larssons populære krimi “Mænd der hader kvinder” kan ses i danske biografer fra på fredag, og Filmz har i den anledning mødt instruktøren Niels Arden Oplev (“Drømmen”, “To verdener”) og skuespilleren Michael Nyqvist, der i “Mænd der hader kvinder” spiller journalisten Mikael Blomkvist.

Niels Arden Oplev fortæller bl.a. om de forventninger, folk har til filmen, og om hvad Stieg Larsson muligvis ville have syntes om det endelige resultat. Instruktøren afslører også, hvorfor han ikke ville være involveret i de næste to film i “Millennium”-trilogien.

Læs også om Michael Nyqvists tilgang til rollen som Mikael Blomkvist og hør, hvorfor den svenske skuespiller betegner sig selv som ”a deep motherfucker.”

Klik her for at læse hele artiklen.Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 inflector 14 år siden

Tak for et lækkert interview :) Glæder mig til at se filmen, bogen var i hvert fald svært underholdende og de anmeldelser jeg indtil videre har læst lover godt.
selfimprovement is masturbation
Gravatar

#2 maniac 14 år siden

#1 "Mænd der hader kvinder" er en af de mest tro filmatiseringer jeg har set i længere tid, så du kan godt glæde dig :)
Gravatar

#3 filmz-sjqlund 14 år siden

Fik en gratis billet til en forpremiere - havde ingen ide om hvad jeg gik ind til udover at jeg havde hørt om en populær bog ved samme navn.

Der gik lidt tid inden det gik op for mig at det var en svensk 'krimi' (havde troet det var en komedie :D), men synes faktisk det var en god film der absolut kan anbefales.
Gravatar

#4 Michael Andersen 14 år siden

#3 En svensk udgave af "Når mænd er værst"? :)
Smile, you son of a bitch!
Gravatar

#5 NightHawk 14 år siden

Super fedt interview du har lavet Johan. :)

Det var en rigtig god opvarmning til imorgen, hvor jeg skal ind og se filmen. Har ikke læst nogle af bøgerne, men det tror jeg nu egenlig heller ikke gør så meget, ja måske er det ligefrem en fordel, så man ikke sidder og går op i forskellige dtaljer og la' sig distrahere af det.

Har lige bestilt "Mænd Der hader Kvinder" inde på Gyldendal, som forøvrigt har tilbud på alle tre i Millennium trilogien til 139 kr. stk. i hardcover.

http://www.boghandel.dk/webapp/wcs/stores/servlet/...

Har siddet og læst resume af part 2 og 3, hvilke lyder til at være endnu mere barske end den første. Skal også se de to film når den tid kommer, men det ægrer mig sgu at de ikke bliver lavet som biograffilm.
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#6 inflector 14 år siden

Bog 1 er klart den bedste.
selfimprovement is masturbation
Gravatar

#7 NightHawk 14 år siden

# 6 -

Ja, det er også hvad jeg har hørt fra andre, men jeg tror nu alligevel, at jeg gir de to andre bøger en chance. :)
"There can be no understanding between the hand and the brain, unless the heart acts as mediator."
Gravatar

#8 inflector 14 år siden

#7 De er bestemt også ganske underholdende, men de lever efter min mening ikke op til den første.
selfimprovement is masturbation
Gravatar

#9 nerdalmighty 14 år siden

Super interview, meget mere interessant end jeg så i Godaften Danmark forlede. Tak for det :)

Så filmen til forpremiere d. 19/02 og var godt tilfreds. Den levede næsten op til mine forventninger. Selve krimi/Hedeby delen var godt udført og både Mikael og Salander er godt castet.

Det eneste der ærger mig lidt at at Millennium og Wennerstrøm-affæren i den grad er skåret helt ind til benet og nærmest kun optræder som bi-elementer, hvor de i bogen har en væsentlig rolle. Jeg håber at især Millennium og den redaktion får mere plads i film/tv-film #2.

Ellers en rigtig god spændingsfilm som sagtens kan anbefales til alle, både folk der har læst bogen og folk der ikke har.
Bøgerne.dk - Danske boganmeldelser på nettet
Gravatar

#10 nygaardpetersen 14 år siden

Rigtig fint interview. Nu glæder jeg mig endnu mere til at se filmen, hvilket jeg desværre først får tid til næste weekend. Er stor fan af bøgerne, så krydser fingre for at den kan leve op til mine forventninger.

Angående de to forsættelser (som jeg også synes er en skam kun bliver til tv-film) er der så nogen der ved hvornår de kommer til at gå over skærmen?

Skriv ny kommentar: