Selvom J.J. Abrams har travlt med at klargøre sin nye spionserie “Undercovers”, tales der nu om muligheden for at genoplive hans tidligere tv-eventyr i spionverdenen – nemlig “Alias”.

Ifølge E! Online har ABC og Abrams planer om at give serien et reboot med en helt ny start, der vil bibeholde en del af elementerne fra det originale show, som gav Jennifer Garner stjernestatus.

Hvis projektet får grønt lys, vil de dog droppe den originale series mere indviklede mytologi, der angiveligt var med til at tabe en del af seerne.

Grunden til det mulige reboot af serien skulle være, at ABC er ude efter at holde fast i deres “Lost”-publikum, efter at serien nu er slut, og “FlashForward” er blevet taget af programmet.

Spiongenren lader til at være et populært tv-emne for tiden. Foruden “Chuck” og “Burn Notice” er der to nye spionserier på vej: Abrams’ “Undercovers” samt CW’s nye “Nikita”.

“Alias” fik premiere på ABC i 2001 og kørte over fem år med mellem 8-10 millioner seere – pånær den sidste sæson, hvor kun 7 millioner hængte ved.

Se også: Maggie Q er den nye “Nikita”.Vis kommentarer (20)
Gravatar

#11 Riqon 11 år siden

zamm- (9) skrev:
#7 Kan ikke lige se, at der er noget i vejen med FlashForward. Selvfølgelig er den ikke på niveau med Lost, men spændende er den da bestemt!

For øvrigt, nu da flere personer hakker ned på Alias bare i denne tråd, er den så det værd at se?


Jeg skrev i en anden tråd (som nu er blevet lukket):

Jeg har nu fået set første afsnit. Baseret på den begyndelse må jeg sige, at jeg gerne vil kategorisere dette som en "lorteserie". (Ikke for at såre nogens følelser eller noget, men når det nu skal være...) Der skal virkelig meget til at rette op på et så tamt første kapitel. Jeg ved dårligt nok, hvor jeg skal begynde...

Skuespillet er set værre. Joseph Fiennes er hæderlig som skuespiller, men er absolut ikke et kvalitetsstempel, da han også har været med i meget bras, og det her kan han så tilføje til listen. Man får absolut intet indblik i hans karakter, selv om han ser meget bekymret ud det meste af tiden. Dialogen holder sig til "matter of facts", hvor personligheden aldrig skærer igennem og laver en joke eller bliver spydig eller noget som helst andet, der tilnærmelsesvist kunne gøre karakteren troværdig. Det samme er gældende for alle andre karakterer, man introduceres for.

På en måde får man både "for meget" og "for lidt". Mht. "for meget", så er der alt for mange karakterer at se på. Manden. Konen. Datteren. Den anden datter. Kæresten. Lægen, der ville skyde sig selv. Patienten. Patientens far. Kollegaen. FBI-chefen. En eller anden kvinde. Det er ufatteligt mange mennesker ikke at interessere sig for i en første episode!

Dialogen er som sagt ganske umenneskelig og overfladisk. Men samtidig er den håbløst naiv, og der bliver talt ned til seerne. "Vi ved, hvad vi begge tænker..." Ja, okay, vi fattede den, vi kan godt lægge 2 og 2 sammen, du behøvede ikke bagefter uddybe: "Vi tænker, at jeg skal dø." Oh really? Og hvor mange gange skal man så i øvrigt lægge ører til klichéen som den triste datter, der siger: "Farmand, jeg tror, det er Gud, der straffer os." Selvfølgelig gør du det. Man kan ikke lave en film eller tv-serie om en katastrofe, uden at en eller anden skal sige det.

Noget helt andet er de mærkelige sammentræf, man har skrevet ind i historien for om muligt at presse plottet lidt fremad. Som hende der har siddet og kigget på overvågningskamera fra hele verden (ja, hele verden!!) og så lige lægger mærke til én mystisk person, når man zoomer ind på et af dem -- én som helt sikkert har noget med hele katastrofen at gøre! Hvor heldig kan man være!!

Plottet er et bedrøveligt rip-off af en masse andre tv-serier. En stor gruppe mennesker bliver bortført af aliens. Nej, den har vi lavet før, men hvad skal de så komme ud for denne gang? De besvimer! Nej nej, alt for kedeligt... Et flash forward! Hvor de alle ser et lille glimt af deres fremtid! Genial ide, bortset fra at det i praksis skaber alt for mange tåbelige problemer mht. tidsrejse, mangel på kausalitet og determinisme. Disse ting går galt for tv-forfattere 95% af tiden, og det er både Lost og (især) Heroes fremragende eksempler på.

Stemningen er der ikke. Både i Lost og i Heroes havde man fantastisk musik til at understøtte al mystikken. Ja, bare se X-Files, og du mærker noget helt unikt bare ved tonerne, der spilles undervejs - lagde mærke til det for en uges tid siden, da jeg sad og så det på Zulu. Men ikke i Flashforward.

Det her er trist, trist tv-underholdning.
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#12 Yoda 11 år siden

Reboot af "Alias"? Gerne for mig! Det er en af de bedste spion-serier, der har kørt på tv. Specielt efter anden sæson udvikler den sig godt. Men den "indviklede" mytologi bør de bibeholde.
Steven Spielberg: "Every time I go to a movie, it's magic, no matter what the movie's about."
Gravatar

#13 MOVIE1000 11 år siden

Nogen der ved hvorfor Flashforwards blev fjernet? jeg følger ikke med i den mere, da det hele blev lidt rodet og kedeligt, Alias har jeg haft lyst til at se, men har aldrig fået gjort noget ved det
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#14 filmz-Bruce 11 år siden

... vil de dog droppe den originale series mere indviklede mytologi, der angiveligt var med til at tabe en del af seerne.

Så man vil forsøge og bibeholde de seere, som var så hjernedøde, at de ikke kunne følge med i Alias pga. den indviklede mytologi?

Hold da kæft, det var muligvis det sjoveste jeg har læst hele året!

Læse-let film er det nye sort!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#15 Bardoboy 11 år siden

#9 Jeg kan kun sige go for it! Synes Alias er en utrolig spændende serie! Især sæson 1 - 3 er helt fantastisk og nervepirrende spændende. Jeg blev hurtigt fanget af de velskrevende afsnit, med en konstant høj spændingskurve. Selve skuespillet er helt i top, og man bliver hurtigt fanget af personerne.
Sæson fire er også udemærket, men man mærker stille og roligt kvaliteten der er ved at falde. I sæson fem begynder det desværre at gå helt galt, og uden at sige for meget, så tror jeg de lavede en nødplan til historien, så det passede med hvad der skete i Jennifer Garnes liv uden for rollen.

Gravatar

#16 LennartLC 11 år siden

Taget i betragtning af hvor glad jeg er for Alias serien, har som den eneste serie alle afsnit på dvd, så er det kun fantastisk nyt for mig.
Gravatar

#17 filmz-Claudius 11 år siden

Alias sluttede for kun fire år og et par dage siden...

Nu vidste jeg selvfølgelig godt efter at have set Abrams' Trek film, at han var løbet tør for idéer, men hvis andre skulle være i tvivl, så er den tvivl vist ryddet af vejen nu ;)
http://www.newsweek.com/2010/04/30/why-i-hate-3-d-and-you-should-too.html
Gravatar

#18 Riqon 11 år siden

#17 - Du har da vist ikke fulgt med :P

http://filmz.dk/film/super-8/news
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#19 filmz-Claudius 11 år siden

#18

Du har helt ret - det er der heller intet nyt i ;)
http://www.newsweek.com/2010/04/30/why-i-hate-3-d-and-you-should-too.html
Gravatar

#20 Bardoboy 11 år siden

Hvis folk ikke allerede har det, så prøv at tjekke MADtvs Alias-spoof ud!
Indeholder små enkle spoiler for sæson 1

Skriv ny kommentar: