“Face/Off”-instruktør John Woo støtter nu op om Martin Scorseses kritik af Marvel.

Det er blevet den debat, som man deler sig i forhold til i Hollywood. For eller imod Marvel?

Siden Martin Scorsese begyndte sin kritik af de populære Marvel-film, som ifølge instruktøren presser mere kunstneriske film ud af biograferne, så har andre filmprofiler tilsluttet sig kritikken.

Seneste medlem på Scorsese-holdet er actioninstruktøren John Woo, der frygter for ungdommen, hvis Marvels dominans fortsætter:

”Jeg er bekymret, hvis disse film bliver mere og mere populære. Jeg er bange for, at det unge publikum farer vild, når det kommer til viden om film,” siger John Woo ifølge Deadline.

Woo fortæller videre, at han frygter, at unge med interesse for film i fremtiden ikke vil interessere sig for værker som “Lawrence of Arabia”, “Mean Streets”, “A Clockwork Orange” og “2001: A Space Odyssey”.

Netop Martin Scorseses storfilm “The Irishman” er blevet henvist til Netflix i stedet for en bred biografpremiere.

Fra og med 2021 er der fire årlige MCU-premierefilm.

Læs også ‘Jimmy Kimmel hylder Martin Scorsese og Marvel – traileren til “Irish Man”‘.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Reborn Sith 1 år siden

John Who?
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#2 Finderup 1 år siden

Jeg har set rigtige mange forskellige film i alle mulige genrer, og alligevel har jeg aldrig haft lyst til at se lige de fire, der bliver nævnt.
Hvad med at lade folk bestemme selv og så acceptere at Marvel kører med klatten for tiden?
Gravatar

#3 KasperBS 1 år siden

Finderup (2) skrev:
Jeg har set rigtige mange forskellige film i alle mulige genrer, og alligevel har jeg aldrig haft lyst til at se lige de fire, der bliver nævnt.
Hvad med at lade folk bestemme selv og så acceptere at Marvel kører med klatten for tiden?


Kører med klatten?
Bevares, det er da god underholdning.
Gravatar

#4 Gorman 1 år siden

Hmm, hos mig og mine er der plads til alle slags film - både MCU og andre, det er kvaliteten og underholdningen de bliver målt på. Det er vel ok i en underholdningsbranche. Jeg tvivler på at ungdommen skulle blive filmisk “fordummet” og ensporet af MCU. Så er der da større fare fra fordummende realityprogrammer imo. Men generationer og deres smag er forskellige - det minder lidt om diskussionen da rock and roll musikken vandt frem. Instruktørerne har glemt deres egen ungdom. De må bare oppe sig og lave bedre og bedre film, så skal publikum nok købe produktet.
Hudson til Vasquez i "Aliens": "Have you ever been mistanken for a man? No, have you!!!
Gravatar

#5 SublimeKen 1 år siden

#2

Mean Streets lider lidt under at være en lavbudgets film fra 70'erne synes jeg. De andre tre er nogen af filmhistoriens bedste film, og en sand filmfan har enten set dem, eller planer om at se dem. Du snyder virkelig dig selv for nogle episke og øjenåbnende filmoplevelser med den attitude. Hvis det er attituden der bliver lagt for dagen af såkaldte filmfans i dag, har John Woo sgu nok en meget god pointe.

#3

Det er den mest succesfulde franchise i filmhistorien, både økonomisk og kritisk set, og er nok den filmfranchise med flest fans på verdensplan på nuværende tidspunkt. Meget kan siges om folks individuelle syn på filmene selv, men som en forretning og som filmselskab, så er "Marvel kører med klatten for tiden" nok ikke noget der objektivt kan diskuteres imod.
Gravatar

#6 FelixtheAvenger 1 år siden

En eller anden dag ender Marvel-film nok med at blive yt alligevel.
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#7 Naggzu 1 år siden

Der er noget om det de siger, marvel film fylder meget, hvilket jeg personligt er glad for. Men ja man kan vel godt sige at de ikke er film kunst, hvis man sammenligner med andre film som schindlers liste, shawshank og andre. Men man kan heller ikke modargumenter for at disney har ramt en guld åre, og selvfølgelig skal de da også blive ved med at arbejde med den. Der vil sandsynligvis komme en dag hvor folk bliver mættet, eller gør som star wars og ender med at ødelægge det. (min mening efter den seneste film).

I 80-90 var det meget action der var stort, tiderne skifter, 00'erne var det fantasy ringenes herre, Harry Potter, nu er det helte film, tiderne skifter

Men jeg kan sagtens forstå hvor de vil hen med deres bekymring.
Gravatar

#8 HighFlyer15 1 år siden

SublimeKen (5) skrev:
Du snyder virkelig dig selv for nogle episke og øjenåbnende filmoplevelser med den attitude

Der er intet "øjenåbnende" i nogen af de nævnte film. De er gode men der er sgu ingen af dem som er livsnødvendinge og ændrer dit syn for film generelt efter man har set dem. Tag en slapper.
Gravatar

#9 SublimeKen 1 år siden

#8

Den attitude, hvor man ikke vil give nogle af de mest ikoniske og indflydelsesrige film i verdenshistorien en chance, betyder generelt at man snyder sig selv for nogle episke og øjneåbenende filmoplevelser. Hvis ikke med de 3 film specifikt, så nogle andre. Synes det var ret tydeligt, at det var det jeg mente, men med et begrænset verdenssyn, kan jeg selvfølgelig godt se at det er svært at læse mellem linjerne.

Derudover, er jeg ganske uenig med dig i, at der intet øjenåbende er ved de film. For det første laver de ikke episke film som Spartacus, Ben-Hur eller Lawrence of Arabia mere, og som filmfan er det virkelig en skam at snyde sig selv for den oplevelse. Det er en øjenåbner i sig selv, at opleve de film i den mental tilstand som folk oplevede dem i, da de først kom ud. Desværre betyder nutidens filmmarked, og massebefolkningens koncentrationsbesvær (Som er et sørgeligt resultat af bl.a. internettet, og andre ting, som er et helt andet emne i sig selv) at stil over substans og hurtigt konsumerende spænding (I stedet for langsomt opbyggende kvalitets spænding) er det eneste folk er interesseret i, den dag idag. Det virker mere og mere som om, at mindre begavede folk er ude af stand til at nyde ting i deres helhed og få det fulde udbytte fra ting der stimulere både deres venstre og højre hjernehalvdel. I stedet har vi en yngre generation der går rundt med en underudviklet hjernehalvdel.

2001: A Space Odyssey og A Clockwork Orange, er netop gode eksempler på øjenåbenende filmoplevelser for den højre hjernehalvdel. Men hvis den del af dig selv er underudviklet, kan jeg sagtens forstå hvorfor man ikke finder dem øjenåbenende. Der er film som er logisk øjenåbenende og som får dig til at tænke over nogle ting, eller filosofere mere intellektuelt. Dette er den venstre hjernehalvdel, som folk i dag virker primært interesseret i at udvikle. Så er der film der er emotionelt øjenåbenende, og snakker til din underbevidsthed. På samme måde som drømme, kan de fortælle noget om dig selv, og hjælpe dig med at vokse som menneske og komme i kontakt med din mere kunstneriske og kreative side, samt giver dig evnen til bedre at tænke ud af boksen, i stedet for at gå rundt med et lukket sind fyldt med fordomme og biases. Vi ville fx ikke have Star Wars i dag, hvis det ikke var for Stanley Kubricks 2001: A space Odyssey. Den var helt bestemt en øjenåbner for George Lucas, og fortsætter med at være det for folk der enten primært har udviklet deres højre hjernehalvdel, eller folk der har formået at opnå en god balance mellem de to.

Jeg brugte også primært min venstre hjernehalvdel i min ungdom, og film som A Clockword Orange og 2001: A Space Odyssey hjalp mig med at udvikle min højre hjernehalvdel, fordi jeg var åben overfor at opleve verden på en ny måde og give slip på nogle af mine biases. På den måde var de øjenåbenende for mig, og mange andre kunstneriske mennesker jeg kender i dag. Set i det lys, kan man sagtens argumentere for at de er også var livsnødvendige.

I sidste ende er det selvfølgelig op til en selv, hvad man vælger at gøre med sit liv. Jeg synes bare det er lidt en trist tendens der har taget fat i verdensbefolkningen i dag, hvor man primært udvikler den ene hjernehalvdel, som netop reflekteres i ting som bl.a. filmsmag, blandt mange andre ting. Dette synes jeg, da det efter min mening er derfor verden lider under egoisme og biases, og vi ved alle hvad sådanne mental tilstande kan føre til. Førhen var det primært den højre hjernehalvdel der dominerede, som førte til religion og overtro. I dag er det primært den venstre hjernehalvdel der dominerer, som fører til pessimisme og depression. Det er balancen der er vigtig, efter min mening.

Skriv ny kommentar: