Joker honest trailers / Filmz.dk

“Joker”-kritik: Mediernes advarsler skabte hype


Medierne får skylden for den store biografsucces til “Joker”.

Det er den største film nogensinde med R-rating. “Joker” solgte biografbilletter for over en milliard dollars.

Succesen skyldes mediernes intensive kampagne før premieren på “Joker”, hvor der blev advaret imod potentielt farlige budskaber i “Joker”.

Og det skabte hype. Det mener Screen Junkies i ‘Honest Trailers’-afsnittet om netop “Joker”.

Filmz var blandt de medier, der beskrev den øgede politisikkerhed omkring de amerikanske biografer, der havde premiere på “Joker”, hvilket førte til en lokal dansk historie om efterretningstjenestens trusselvurdering af “Joker”-premieren.

Den slags historier medvirkede til at sikre en hype og dermed en succes for “Joker”, lyder det fra Screen Junkies.

Læs også ‘PET om dansk “Joker”-trussel: ‘Ingen kommentar’‘.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Star Trek fever 1 år siden

Plus at vi blev "advaret" om at den ikke var Woke. Hvilket jo kun gjorde interessen større. Bare en god film, uden platte budskaber
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#2 MacGuffin 1 år siden

At Filmz kan holde sig selv ud. Er der ingen grænse for hvor dybt i lortet Filmz vil grave for at fylde spalterne med tyvstjålne historier?

Efter en tur i det amerikanske konspirationsland, som også mener Jorden er flad og at amerikanerne ikke har landet på månen, beskriver Filmz at medierne har ”skylden” for Jokers succes. Selvom ingen rettænkende mennesker vil blande ”skyld” ind i den problematik. Tænk at få ”skylden” for en succes.

Normale mennesker taler om ”årsagerne” til en succes, ikke ”skyld”.

At overskriften også er rent nonsens viser den hovedløse travlhed hvorunder de tyvstjålne historier finder vej til Filmz spalter. "Joker-kritik"?? WTF!

Årsagen til det amerikanske politis forhøjede sikkerhedsvurdering i forbindelse med Joker, havde en eneste årsag: Masseskyderiet i Aurora-biografen i Colorado i juli 2012, under visningen af ”The Dark Knight Rises”, hvor 12 mennesker blev dræbt og 70 blev såret. De efterladte udtrykte i medierne deres frygt for noget lignende kunne ske igen i forbindelse med Joker. Den ville det amerikanske politi så sandelig ikke have hængende på sig og mødte talstærkt op til premieren. Joker blev da heller ikke vist i Aurora-biografen.

At flere biografer derfor indførte maskeringsforbud, bidrog kun til filmens hype.

Der er EN rimelig årsag til Jokers succes: Det var en fandens god historie og ja, og så ramte filmen tidsånden lige mellem øjnene.
Gravatar

#3 SublimeKen 1 år siden

#2

Tag dig lige sammen med dit desperate had mod filmz. De citerer jo bare honest trailers. Og de har ret. Markedsføring og hype var netop hvad der førte til dens succes. Historien i Joker er på ingen måde unik og er blevet fortalt utallige gange. Hvis den ikke var baseret på en tegneseriefigur og havde den hype den havde, så havde den sikkert tjent nogenlunde det samme som film som Possum, Spider, King of Comedy, Nightcrawler, osv. Film som på mange områder er identiske med Joker, men bare ikke havde samme hype omkring sig.
Gravatar

#4 MacGuffin 1 år siden

Had er et stærkt ord og ikke en følelse jeg kender.
Du kender øjensynligt ikke meget til films årsager til succes. Mange film kommer til biograferne med en fantastisk hype. Men hvis historien og skuespilpræstationerne ikke holder, så stopper tilstrømningen hurtigt. Det skete ikke med Joker. Folk anbefalede filmen til andre i meget højt antal. Sidstnævnte er beviseligt hovedårsagen til films succes.
Jeg angriber sådan set heller ikke at en del af årsagen til filmens succes var markedsføring og hype. MEN jeg angriber årsagen til denne hype. ”Skjulte budskaber” var ikke det der skabte den overvejende hype. Det er rent nonsens.
For at citerer Ricky Gervais om journalister: ”Hvis en siger det regner og en anden siger det ikke gør, så er det ikke din opgave at citerer dem begge. Men derimod kigge ud af det skide vindue og se hvem der har ret.”
Gravatar

#5 Geekalot 1 år siden

Kim smut nu med dig.....
Gravatar

#6 SublimeKen 1 år siden

#4

Historien og skuespilspræstationerne holdt da også 100% i de filmeksempler jeg nævnte. Vil endda argumentere for at Jake Gyllenhaals præstation i Nightcrawler er på niveau med Joaquin Phoenix præstation i Joker.
Gravatar

#7 MacGuffin 1 år siden

Og det var alle baseret på et velkendt brand?

Skriv ny kommentar: