Det amerikanske justitsministerium sender advarsel til Oscar-akademiet om konkurrenceforvridning.

Efter årets Oscar-show – hvor Netflix-filmen “Roma” vandt tre priser – har Steven Spielberg arbejdet for ændringer i Oscar-reglerne – læs om det her.

Spielberg kræver en bredere biograf-premiere, hvis film fra streaming-selskaber som Netflix i fremtiden skal kunne blive nomineret til en Oscar.

Men et sådant tiltag kan være i strid med den amerikansk konkurrence-lovgivning, skriver justitsministeriet i et brev til Oscar-akademiet:

”Hvis Akademiet – en sammenslutning, der inkluderer mange konkurrenter – ændrer på nominerings-kravene til Oscar-showet, som vil eliminere konkurrence uden en konkurrence-fremmende begrundelse, så kan det medføre bekymringer i forhold til konkurrence-lovgivningen,” skriver Makan Delrahim, der er chef for konkurrence-myndighederne under justitsministeriet, til Oscar-akademiet.

Oscar-akademiet vedkender, at de har modtaget et sådant brev:

”Vi har modtaget et brev fra justitsministeriet og svaret retur. Akademiets bestyrelse mødes d. 23. april til dets årlige møde om award-reglerne, hvor alle kan indlevere opdateringer, der skal overvejes,” udtaler en talsperson fra Oscar-akademiet til Variety.

Oscar-showet bliver næste gang afholdt d. 9. februar.


Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 Geekalot 1 år siden

:D
Gravatar

#2 Pistolprinsen 1 år siden

En film er en film...
...uanset om den har premiere i biografen, TV eller nettet.

Og, Oscar skal vel bedømme film, og ikke, hvor filmene vises.
Jeg har aldrig forstået 'Pound Me Too' bevægelsen???
Ønsker alle piger blot, at blive 'pounded'?!?
Gravatar

#3 aeries 1 år siden

Om en film ses i TV, biografen eller på Netflix ændrer vel ikke ved filmen eller dens budskab? Det burde være helt lige meget hvor og hvordan den udkommet.

Oplevelsen er selvfølgelig forskellig (men uden en fællesnævner da vi jo alle har forskellige præferencer for hvor eller hvordan vi ønsker at opleve filmen).

Men nu er Oscars vel uddelt efter film og ikke efter oplevelser. Så det glæder mig da hvis Netflix får lov til at konkurrere på lige fod med alle andre, uanset biografpremierer eller ej. Det er jo kun et spørgsmål om Hollywoods grådighed og igen ikke indholdet af filmen.
"Target that explosion and fire!", Hikaru Sulu, Star Trek VI: The Undiscovered Country

Skriv ny kommentar: