“Black Widow” er den næste store premierefilm i biograferne – men Disney og Marvel Studios overvejer stadig deres muligheder.

“Tenet” skulle være storfilmen, der fik genåbnet verdens biografer – særligt dem i USA – med et brag. Sådan er det ikke helt gået.

Christopher Nolan-filmen har fået en jævn start, og biograferne i New York og Los Angeles har endnu lange udsigter til at genåbne.

Det har fået “Wonder Woman 1984” og “Candyman” til at tage flugten ud af oktober til senere premieredatoer.

Derfor er den næste storfilm med en fastsat biografpremiere aktuelt Marvel-filmen “Black Widow”, der skal begynde den næste fase af MCU.

Men her syv uger før premieren er “Black Widow”-kampagnen ikke-eksisterende, ligesom det var tilfældet med “Wonder Woman 1984”, der endte med at blive udskudt til december.

Det er et tegn på, at Marvel Studios og Disney endnu ikke har taget en endelig beslutning om den videre skæbne for “Black Widow”, der allerede er blevet udskudt én gang.

Fem centrale elementer er op til overvejelse i forhold til “Black Widow”-premieren.

Tenet Gifs - Page 3 | Nolan Fans Forums

1. “Tenet” har ikke givet tydelige svar i forhold til at give biografpremiere på storfilm under coronakrisen. De internationale tal har været pæne, mens USA har leveret den mindste Christopher Nolan-åbning i 14 år.

Biografmarkedet – og dermed coronasituationen i USA – skal vise tegn på bedring, hvis Marvel Studios skal give grønt lys til en “Black Widow”-premiere i biografen.

Disney afslører Premier Access: Det får du for "Mulan"-køb til 189 kroner | Filmz

2. Derfor er det i stedet muligt at fastholde “Black Widow”-premieredatoen, men i stedet flytte den fra biograferne til Disney Plus.

Sådan har Disney gjort det med “Mulan”, der her har klaret sig lidt bedre end “Tenet” – dog uden at imponere.

Biograf-ansat går amok over Disney-aflysning: Smadrer "Mulan" | Filmz

3. Problemet med Disney Plus-løsningen er, at Disney altid har været en markant støtte af biografvinduet, der sikrer eksklusivitet til biograferne. Den støtte forsvandt med “Mulan”, som biograferne havde reklameret for i flere måneder.

Men lige lidt hjalp det. Disney droppede biografpremieren til fordel for Disney Plus, hvilket har gjort flere biografejere sure. Skal det forhold reddes, så skal “Black Widow” i biografen.

MCU Phase 4!! | Marvel cinematic universe, Marvel phases, Marvel cinematic

4. Marvel Studios er desuden presset af den store sammenhæng, som MCU er. Bliver “Black Widow” udskudt så bliver “Eternals” udskudt, hvilket flytter resten af de mange, kommende film i Marvel Cinematic Universe.

Samtidig lægger “Black Widow” angiveligt op til MCU-serien “The Falcon and the Winter Soldier”, som også bliver rykket i tilfælde af en udskydelsen.

Det vil skade MCU-planerne for Disney Plus, der hungrer efter nyt indhold i streaming-krigen imod Netflix.

Black Widow release date | Movie's cast, trailer and plot - Radio Times

5. MCU-chef Kevin Feige vil gå langt for at sikre, at Scarlett Johanssons solodebut for Marvel Studios bliver i biografen, ligesom det har været tilfældet med “Iron Man”, “Captain America” og alle de andre mænd.

Signalværdien vil være negativ, hvis MCU-kvinden Natasha Romanoff bliver degraderet fra biografen til Disney Plus – “Black Widow” er skabt til det store format.

“Black Widow” er aktuelt premieresat i Danmark til den 29. oktober.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Nagash 2 år siden

Det 5. punkt er ikke holdbart. Ingen med deres bare nogenlunde fornuft i behold, vil påstå det er fordi Disney ikke tager kvindedebuterne lige så seriøst, som mændenes. Og da slet ikke når hun ikke er den første kvinde med en solofilm i MCU.
De som vil klandre Disney for det i disse tider, er alligevel ikke værd at lytte efter.

Skriv ny kommentar: