superhelte forbilleder / Filmz.dk

Marvel-skuespiller: Hollywood-eliten bør ikke se ned på superhelte


De fine i Hollywood bør stoppe med at se ned på superhelte, mener skuespilleren Zoe Saldana.

Hun har spillet med i “Star Trek”, “Avatar” og ikke mindst “Guardians of the Galaxy”. Og det er hun stolt over. Det burde resten af Hollywood-eliten også være:

”Eliten burde være mere bevidste om, hvad superhelte betyder for små børn. Du nedgør ikke kun mig, du nedgør det vigtige i børns verden. Jeg er stolt over at leve i rummet, at spille et grønt eller blåt rumvæsen og inspirere de yngre generationer,” siger Saldana til Net-A-Porter.

En superhelte-film er eksempelvis aldrig blevet vurderet god nok til en Oscar-nominering for Bedste film i Hollywood. Men den slags snobberi bør altså stoppe.

Det mener manuskript-forfatterne til “Avengers: Infinity War” også – i øvrigt er det filmen, hvor Zoe Saldana igen snart er superhelten Gamora.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 sigma6 2 år siden

Der findes 3 gode superheltefilm. Den 1. batman af Burton, Sin city og watchmen. De andre er da ikke til at holde ud at se på!
Gravatar

#2 SMOjr 2 år siden

"Jeg synes der findes 3 gode superheltefilm. Den 1. batman af Burton, Sin city og watchmen. De andre kan jeg ikke holde ud at se på!"

Sådan dér! Din kommentar er nu fikset, så du ikke fremstår som en person, der forveksler subjektivitet med objektivitet. Hav en fortsat god aften! ;)
Gravatar

#3 Geekalot 2 år siden

Syntes ikke der er nogle der decideret ikke er gode, så skal man da ned og finde de få B film med superhelte. Eliten kan nok ikke helt acceptere at superhelte filmene tjener meget mere en eliten kan tjene idag, nok mere det den munder ud i.
Gravatar

#4 Salt 2 år siden

Synes bare generelt vil skal være glade for at Marvel i denne tidsalder fokusere på at lave film der hænger sammen, samt bliver lavet af folk med en stemme som James Gunn, Shane Black eller Coogler. Det er mere end hvad universal eller fox har kunnet finde ud af i årtier nu
Gravatar

#5 Blandet Landhandel 2 år siden

Geekalot (3) skrev:
Syntes ikke der er nogle der decideret ikke er gode, så skal man da ned og finde de få B film med superhelte. Eliten kan nok ikke helt acceptere at superhelte filmene tjener meget mere en eliten kan tjene idag, nok mere det den munder ud i.


Hvem er “eliten”? En hemmelig organisation der har forfalsket månelandingen og fløjet fly ind i World Trade Center men kun findes i din fantasi?
Gravatar

#6 SMOjr 2 år siden

Blandet Landhandel (5) skrev:
Hvem er “eliten”? En hemmelig organisation der har forfalsket månelandingen og fløjet fly ind i World Trade Center men kun findes i din fantasi?


Nu brugte personen jo bare det samme udtryk, som de havde benyttet sig af i artiklen. Og jeg tror skam bare det henviser til Hollywoods elite, altså dem der stemmer til Academy Awards osv. Hvis du søger på udtalelser fra skuespillere som Jody Foster, så er det tydeligt, at der er holdninger som "superheltefilm mm. er "second rate" og skal ikke betragtes som filmkunst" - hvor jeg så selv er dybt uenig. The Academy gjorde en indsats for at inkludere en bredere vifte af film og genrer for nogle år tilbage, ved at de udvidede Bedste Film kategorien fra 5 til 10 (hvorfor de kun nominerer 9 for tiden, fatter jeg så heller ikke) - ønsket var som sagt at inkludere flere slags film, end dem vi altid ser blive nomineret. Altså de fine anmelder darlings, der enten er biografiske eller har noget samfundskritisk i sig. Men det er tydeligt, at den intention røg direkte ud af vinduet. Nu nominerer de bare flere af de samme film. Og hvis de vil redde det dalende seertal, når det gælder Oscars, så burde de snart gøre noget ved den tendens.
Gravatar

#7 Blandet Landhandel 2 år siden

Der er da klart nogen derude, der er for snobbede til at se kvaliteterne i superheltefilm, men i Oscar regi har de som genre da aldrig været overset? Helt tilbage i 40’erne til den dag i dag, bliver de nomineret til en lang række hovedsageligt tekniske priser. Hvis det er fordi, at man forventer de skal blive nomineret til bedste film, kan jeg dog godt forstå skuffelsen. Ikke fordi jeg altid er enig med Oscar akademiet i deres nomineringer, men langt de fleste superheltefilm har nu altså heller ikke meget mere end overfladiske moraler på hjerte, så jeg kan da i de fleste tilfælde godt forstå det. Personligt undrer jeg mig langt mere over, at etablerede instruktører nærmest by default bliver nomineret, selvom de har lavet noget værre bras. Såsom Spielberg. Det kunne klart være rart, hvis de nominerede til bedste film favnede mere bredt. Med det mener jeg så ikke nødvendigvis en inklusion af superheltefilm, for meget få har fortjent den nominering. Men ligesom i år hvor Get Out fik en nominering, så smid genrefilm på listen, som samtidig har noget på hjerte.

Skriv ny kommentar: