Den svenske stjerneskuespiller Max von Sydow er død – han blev 90 år.

Søndag døde én af verdens helt store skuespillere igennem de sidste mange år, svenske Max von Sydow.

Sydow blev Oscar-nomineret for sine roller i “Extremely Loud & Incredibly Close” og danske “Pelle erobreren”, ligesom han var Golden Globe-nomineret for sin rolle i “Eksorcisten”.

Den skånske skuespiller vil altid blive husket for sit samarbejde med instruktør Ingmar Bergman. De arbejdede sammen i film som “Det syvende segl” og “Ved vejs ende”.

Andre kendte titler, der fik glæde af Max von Sydows talent, tæller “Flash Gordon”, “Dune”, “Hannah og hendes søstre”, “Judge Dredd”, “Minority Report”, “Star Wars: The Force Awakens” og “Game of Thrones”.Vis kommentarer (6)
Gravatar

#1 FelixtheAvenger 1 år siden

Ej, det er trist. Hvil i fred.
Yippee ki yay, motherfucker
Gravatar

#2 The one is back 1 år siden

And The Greatest Story Ever Told he was in as Jesus and Charlton Heston was John the Baptist go til 0.40 RIP Max von Sydows
Gravatar

#3 Johnny42 1 år siden

Den vej går det jo for os alle sammen. Men han har da trods alt haft et rigt liv. Jeg kunne godt have ønsket at vi fik noget mere at vide om hans karakter i Star Wars, Lor San Tekka, men det er måske en historie som vi hører om på et senere tidspunkt.
Gravatar

#4 Mads47 1 år siden

Det er et stort tab, men sikke et rigt og langt liv han har levet. Så kan vi glæde os til hans sidste film Echoes of the Past som er i post production.

#3 vi lære lidt mere om ham i devise Star Wars comics.
Gravatar

#5 Johnny42 1 år siden

#4 Ja det ved jeg godt, men jeg mangler lidt om hans forhold til Luke og hvad han foretog sig før TFA. Jeg havde håbet på en animeret serie, hvor Max Von Sydow lagde stemme til Lor San Tekka. Dette kommer så desværre ikke til at ske, men en animeret serie, hvor en anden lægger stemme til karakteren, kan godt ske. Det korte glimt vi fik af ham i TFA var alt for lidt. Modsat hvad rigtig mange går og tror, så efterlod Luke ikke et kort til hvor han befandt sig Hos Lør San Tekka, men var noget som Lor San Tekka sammenstykkede ud fra sit kendskab til Luke og ved at følge forskellige spor, og det kan faktisk være en interessant historie at fortælle.
Gravatar

#6 nwinther 1 år siden

Det er en af de store der smuttede dér.

Samme generation som f.eks. Clint Eastwood og Sean Connery, og en person som har fyldt nogle bemærkelsesværdige bukser ud. Formentlig den største skandinaviske skuespiller i sin generation, måske nogensinde - og en som kunne spille op mod de største på den internationale scene.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman

Skriv ny kommentar: