The Falcon and the Winter Soldier produktion video billede / Filmz.dk

MCU-stjerne: Marvel er ikke mangfoldige nok


Anthony Mackie mener, at Marvel kan gøre mere for at fremme mangfoldighed i filmbranchen. 

Anthony Mackie gør sig i øjeblikket klar til at spille hovedrollen i MCU-miniserien “The Falcon and the Winter Soldier”.

I et interview til Variety udtaler han, at Marvel efter hans mening ikke gør nok for mangfoldigheden i filmbranchen:

“Det gik mig virkelig på, at jeg har lavet syv Marvel-film, hvor hver eneste producent, instruktør, stuntperson, kostumedesigner og produktionsassistent alle har været hvide,” lyder det bl.a. fra Mackie.

Han mener ikke, at en film som “Black Panther”, der primært er besat af sorte skuespillere, alene er nok til at løse problemet:

“Når du så laver en film som ‘Black Panther’, så har du en sort instruktør, en sort producent, en sort kostumedesigner og en sort stuntkoordinator. Jeg synes, det er mere racistisk end noget som helst andet. Hvis du kun ansætter sorte mennesker til den sorte film, siger du så, at de ikke er gode nok, når der er et fortrinsvist hvidt cast? Ansæt den bedste person til jobbet,” udtaler Mackie.

Læs også “Avengers: Endgame”-stjerne og 300 sorte skuespillere stiller krav til Hollywood

“The Falcon and the Winter Soldier” får premiere på Disney Plus i senere på året.

 Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Geekalot 5 måneder siden

Og manden har fuldstændig ret. Vil dog være min gamle hat på, at der er flere hvide i de forskellige jobs i Hollywood, så det afspejler vel kun det. Tror som sådan ikke hvide bliver foretrukket frem for sorte. Hvilket ville være tosset..
Gravatar

#2 ParadokS 5 måneder siden

Enig. Manden HAR ret... Mega racistisk og ansætte kun sorte folk til Black Panther, derfor er man nu gået TILBAGE til best practices og ansætte de bedst kvalificerede medarbejdere.

Eller - tror i selv branchen er færdig med at virtue signaling?

Get woke, go broke!
Gravatar

#3 Star Trek fever 5 måneder siden

"Ansæt den bedste person til jobbet"

Det var alt han havde behøvet at sige. Black Panther var en dyb racistisk film. Men igen, det var mod hvide, så er "hygge racisme" helt ok
Get woke, go broke.

All lives matter.
Gravatar

#4 MartinEH 5 måneder siden

Han har jo ret - de springer fra en yderlighed til den anden - fra hvid racisme til sort racisme - men igen "at ansætte den bedste til jobbet" har aldrig ændret noget, da der altid er hyggeracister og forudintagede holdninger til stede... hvis man vil ændre en tilgang og finde den gyldne middelvej, så er man nok tvunget til kvoter for på den lange bane at ændre til en naturlig diversitet i sammensætning.
Gravatar

#5 Reborn Sith 5 måneder siden

#4 Så det du siger, er at mangfoldighed er bedre end talent.
It's all good man. Saul Goodman
Gravatar

#6 MartinEH 5 måneder siden

Det kan jeg ikke se at jeg skriver - hvor gør jeg det, for så skal det da ændres, da det er en fejl.
Gravatar

#7 SublimeKen 5 måneder siden

#4

Problemet med kvoter er at det er super urealistisk i praksis. For hvor stopper man? Skal alle film (eller arbejdspladser for den sags skyld) bestå af 10% sorte mænd, 10% sorte kvinder, 10% asiatiske mænd, 10% asiatiske kvinder, for ikke at nævne de sydamerikanske mænd og kvinder, samt mellemøstlige mænd og kvinder og ja så må vi heller ikke glemme at vi også skal have et lige antal homoseksuelle, biseksuelle, heteroseksuelle, samt transkønnede individer med. Man skal selvfølgelig også have et lige antal hvide mænd og kvinder med.

Der er ingen ende og lige meget hvad er der nogen som kommer til at føle sig udenfor. Kvoter er en uholdbar løsning som aldrig vil fungere i længden. Problemet er mere kløften mellem rig og fattig, mellem dem der har kontakter og dem der ingen har, mellem dem med gode gener og dem med knap så gode. Har man penge eller karisma eller ser godt ud eller har et naturligt talent eller har en høj intelligens eller alle tingene på samme tid, så vil du blive behandlet anderledes af samfundet og med mere respekt end dem der besidder minimalt af de nævnte ting.

Folk prøver at få det til at handle om race, køn eller seksualitet. Men det er ikke der uligheden er størst i dag, måske for 20-30 år siden. Faktum er at hvis du besidder nogle af de nævnte ting så er det ligemeget hvilke køn, race eller seksualitet du har. Du har en fordel over enhver lav eller uintelligent eller grim eller fattig hvid heteroseksuel mand. Ja køn, race og seksualitet er bestemt også faktorer i hvordan man bliver behandlet nogen steder, men de er bare en lille del af det større billede. Der eksisterer forskelsbehandling på så mange niveauer at manglen på diversitet kun er toppen af isbjerget.

Det er desuden heller ikke til at sige hvornår manglen på diversitet bare er et rent tilfælde som kan udspringe af mangel på kompente minoritetsbranchefolk eller minoritetsansøgere til diverse stillinger, eller hvornår der har været tale om reel diskrimination under selve ansættelsesprocessen.

Den vestlige verden kan vælge at fortsætte kollisionskursen og sejle direkte ind i isbjerget ved at indføre kvoter. Men det vil bare resultere i at vi synker længere til bunds, hvor isbjergets reele størrelse vil åbenbare sig. Det kan godt være det er noget man har lyst til at kigge på i alt sin pragt på en gang, men problemet er at jo længere ned man kommer, jo sværere vil det være at trække vejret og trykket vil til sidst slå os ihjel.

Eller vi kan vælge og ændre kurs og nærstudere isbjerget på sikker afstand og identificere præcis hvornår der er tale om køn, race eller seksuel diskrimination, hvornår der er tale om tilfældighed og hvornår der er tale om diskrimination baseret på diverse kvaliteter man besidder. Beslutte hvad der er nødvendigt at ændre og derefter finde individuelle løsninger til de forskellige situationer, i stedet for en generel løsning til alle situationer.

Som det ser ud lige nu er det bare en masse mudderkastning, antagelser, vrede og politik der leder debatten, og majoriteten lader det bare ske. Ingen løsning har endnu været rationel, fordi folk ser på det fra en forkert vinkel. De er utålmodige og ønsker at sejle ind i isbjerget.

tl;dr: Kvoter er lort oki, og Mackie følger bare det nuværende narrativ. Det er ikke til at sige om han har ret. At sige det er lidt at bidrage til at den vestlige verden sejler ind i et isbjerg.
Gravatar

#8 MartinEH 5 måneder siden

#7 Uff, det var en lang besked. Kvoter er ikke den hellige gral til at løse alle problemer og de vil heller ikke være perfekte... Kan man løse alt med dem - nej. Vil det løse problemet hurtigt - nej. Det er en løsning, der skraber lidt i overfladen og måske over 20-30 år kan resultere i strukturelle ændringer, hvor opfattelsen af hvem der kan lykkes, har ændret sig til det bedre og effektive rollemodeller er blevet skabt.
Gravatar

#9 SublimeKen 5 måneder siden

#8

Men hvor går grænsen? Skal vi have kvoter for hver enkelt minoritet i samfundet? Og vil du påstå at de forskellige minoriteter ikke allerede har effektive rollemodeller?

Jeg vil vove at påstå at samtlige minoriteter har effektive rollemodeller som viser at de kan lykkes i livet.

Kvoter lyder godt på overfladen, og jeg støtter strukturelle ændringer over tid, men kvoter er ikke vejen. Det kan selvfølgelig gå begge veje, men kvoter har potentialet til at blive mere ødelæggende for samfundet over tid, hvilket er en risiko vi ikke bør tage.

Du siger selv "måske kan resultere i". Men så anerkender du vel også at det er et eksperiment. Som alle eksperimenter kan det have katastrofale følger. Vi er alligevel kommet længst i vesten hvad angår anti-racisme, ligestilling og mangfoldighed, end nogen anden verdensdel. Så mon ikke vi burde fortsætte med det der virker og prøve at analysere præcis hvad det er der ikke virker, før vi tager forhastede løsninger i brug?

Vi bør kigge på problematikkerne med tålmodige og velovervejede øjne, og kvoter er bedst af alt en haste løsning i mangel af bedre, mere velovervejede og præcise løsninger.
Gravatar

#10 MartinEH 5 måneder siden

#9 Nej, jeg vil faktisk ikke sige, at der er nok rollemodeller for minoriteter - ikke i forhold til hvad der kunne og burde være.

Jeg skriver meget klart, at det er et eksperiment - hvis det var en skudsikker løsning, så ville det da være endnu mere deprimerende, at det ikke var iværksat endnu!!!

Det at man ikke ved om det virker, men tror at det gør, er på en eller anden måde en præmis for diskussionen. Berettiger det at man ikke skal gøre noget - ikke i mine øjne... det betyder bare at det er risikabelt at tage en beslutning, hvilket gør at mange ikke tør.

Vi kan jo vente i evigheder på løsninger - i mine øjne, så er kvoter en mulig løsning, der ikke skader nævneværdigt ift hvis man ikke gjorde noget overhovedet, hvilket jeg absolut ikke synes er den rigtige vej.

Skriv ny kommentar: