På trods af at “Iron Man 2” var en kommerciel succes, så fik filmen en del kritik af anmelderne, der generelt ikke mente, den levede op til forventningerne efter etterens succes.

Se også: De danske anmeldere savner action i “Iron Man 2″.

Instruktøren Jon Favreau har da også tidligere udtalt sig negativt omkring hele forløbet med “Iron Man 2”, og nu slutter Mickey Rourke sig til ham: Det var Marvels skyld!

Rourke, der spillede skurken Whiplash, fortæller i et nyt interview, at han prøvede at give karakteren noget mere dybde, men at Marvel satte en stopper for det, da de blot ville have en en-dimensional skurk.

Derudover udtaler han også, at Marvel mere eller mindre ville kontrollere filmen, hvorfor Favreau ikke havde for meget at skulle sige.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 Patriarch 10 år siden

Det kan altid undre mig hvorfor producere mener at de kan lave bedre film end den instruktør der kickstartede francisen.
“Extraordinary claims require extraordinary evidence.”
Gravatar

#2 the_paki_don 10 år siden

Fordi det typisk (i Hollywood i hvert fald) er producenten, der finder på ideen om at lave en given film i det hele taget. Producenten/producenterne vil så tage til en manuskriptforfatter eller 3 og bede dem om at lave et manuskript baseret på nogle mere eller mindre konkrete ideer til en film. SÅ bliver instruktøren sat på for at realisere det manus.

Så producenterne bør egentlig sætte sig lidt i baggrunden efter det, når nu de har fået skrevet et manus, der skal fange deres ide og en instruktør, der skal visualisere deres ide, men nogle føler, at de har brug for at holde styr på instruktøren også.

Nogle gange kan det give os Iron Man 2 - Andre gange kan det give os... ja, jeg kan ikke lige huske nogle fantastiske producer kontrollerede film (ikke at de ikke findes).
Gravatar

#3 Rjuers 10 år siden

Man kan jo også på den anden side sige at folk som ikke får noget modstand, nogen steder fra kan fucke noget op i lige så stor stil.

Host, host... Star Wars..

Jeg er sikker på at hvis Lucas ikke var omgivet af niggedukker som ikke turde sige ham imod, så var prequel trilogien af en noget anden kvalitet.
Han havde jo ikke en jordisk chance for at bedømme kvaliteten af de ideer han kom med når folk bare sagde at det var genialt hver gang...

Lucas var bestemt ikke ene om at fucke de film op.
Gravatar

#4 the_paki_don 10 år siden

Rjuers

Godt eksempel! :)

Jeg gad godt at vide, hvordan filmene, som Jerry Bruckheimer står for at producere, ville være, hvis han var mindre kontrollerende. Synes en del af hans producerede film har været meget gode. Altså indenfor den respektive genre.
Gravatar

#5 xero--- 10 år siden

Marvel satte en stopper for det, da de blot ville have en en-dimensional skurk.


Ej, come on. Really? Det er da direkte pinligt hvis det er sandt.
Gravatar

#6 Gridlock 10 år siden

Som alt andet er det en fin balance gang man skal gå hvis producerne blander sig for meget i instruktørens arbejde kan filmen bliver noget rod.

MEN samtidig skal producerne også ikke være bange for og gå ind og trække i nødbremsen hvis filmen ser ud til og være ved og køre af sporet.

Ud over Star Wars prequelsne er et andet tydeligt eksempel Transformers filmene.

Det kan godt være at det startede som en ide om og ta Transformers som vi alle elske og føre dem fra tv-serien over til biografens mørke.

Uheldigvis valgte de en instruktør der var fuldkommen ligeglad og bare fræsede noget bras ud, fyldt med fald på halen humor, shaky cam der kunne gøre en søsyg hvis man ikke passede på, irriterende menneske karakter og Transformers der så ud som noget katten havde slæbt ind.

At alle tre film så var en succes er en helt anden sag og taler mere til at folk er blevet for nemme og imponere.
Gravatar

#7 skittlez 10 år siden

Synes egentligt meget godt om Iron Man 2. Fin sequel, der, som altid, lige mangler lidt af gnisten/originaliteten der gjorde originalen rigtig god.

Til gengæld havde jeg ellers fået det indtryk at Marvel-folkene var gode til at tage valg mht. retningen indenfor deres film, og at det var derfor den første Iron Man blev så god. De sagde f.eks. nej til Tom Cruise og Nic Cage, for i stedet at satse på den noget mindre bankable Downey Jr. Desuden lod de Favreau bestemme mange ting, og selv forme filmen mere end andre instruktører får lov til på en $140 mil. dyr produktion. Synes selv at den har lidt indie-vibe i forhold til at det er en dyr studieproduktion. Specielt taget i betragtning at det er Marvels første selv-finansierede, og at den skulle kick-starte hele bølgen af sammenhængende Marvel-film, hvis den blev en succes.

Tror måske snarere at de blev lidt bange over lige pludselig at have en $200 mil produktion på hænderne, og var nervøse for at afvige for meget fra manus. Men når man har en mand som Rourke, skal han da endelig have lov til at tilføje alt det dybde han vil.

I min bog har den nye generation af Marvel-film, der alle leder op til Avengers, kun ét svagt punkt, nemlig The Incredible Hulk, der simpelthen er for fesen/fluffy i forhold til Iron Man, Thor og Captain America, der alle er 4/5 film.
http://www.facebook.com/DampMusik
Gravatar

#8 elwood 10 år siden

Det sjovt vi altid skal høre om utilfredsheden efter en film har været uden, men aldrig under optagelserne, men det har vel og gøre med deres NDA.

J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#9 the_paki_don 10 år siden

#8

Det er vel heller ikke så smart at kritisere en film, mens den er gang med at blive optaget eller op til premieren. Se på Edward Norton op til The Incredible Hulk og Louis Leterrier. Norton blev ikke inviteret til en anden omgang Hulk, fordi han var for kritisk.

Det er vel heller ikke fedt at være den, der skaber en negativ stemning på et filmset.
Gravatar

#10 Nukleon 10 år siden

#7 Det meste af dialogen til filmen blev rent faktisk improviseret af skuespillerne. Manuskriptet havde kun beskrivelser af scenerne og hvad der så skulle foregå i dem.

Så for eksempel Starks præsentation af Jericho missilet, den opdigtede han selv.

Efter sigende, naturligvis, men Jeff Bridges bekræfter det på DVD'en.

Jeg tror nu at det var det der ødelagde IM2. Det virker som om at det der gjorde den første film fed (improvisationen) ødelagde den her, med de nye skuespillere. For eksempel, Vankos (Rourkes) parakit, var hans egen idé. Det var også Sam Rockwells idé at Hammer skulle være så overdrevent latterlig, med slikkepinde og isdesserter og sådan.

Skriv ny kommentar: