Filmfestivalen i Cannes og streaming-tjenesten Netflix kan ikke blive enige om et kompromis.

For andet år i træk bliver Netflix væk fra verdens mest prestigefulde filmfestival. Årets Cannes bliver uden Netflix.

Der har ellers været flere møder og middage imellem Netflix-chef Ted Sarandos og Cannes-direktør Thierry Fremaux.

Konflikten går i sin enkelthed ud på, at Cannes efter festivalen i 2017 – hvor Netflix medvirkede med to film i hovedkonkurrencen – ændrede reglerne.

Fra 2018 blev det et krav, at konkurrencefilm på Cannes også skulle udstyres med en fransk biograf-premiere, der betyder, at de først kan vises på Netflix tre år senere.

Det betød i 2018, at “Roma” ikke som planlagt fik verdenspremiere i Cannes, men derimod ventede til Venedig, hvor den senere tredobbelte Oscar-vinder vandt hovedprisen.

Opmærksomheden i 2019 har primært drejet sig om Martin Scorseses kommende Netflix-film “The Irishman”, som Fremaux ikke ville gå glip af, som det skete med “Roma”.

Rent praktisk bliver “The Irishman” dog ikke færdig til maj, hvor Cannes finder sted. Derfor går Cannes ikke glip af markante titler med den manglende aftale med Netflix, skrivere Variety.

Det forventes, at “The Irishman” også får premiere i Venedig til september.

Aktuelt forhandler Netflix med biograferne om en aftale, der kan sikre bred biograf-premiere til netop “The Irishman” – læs om det her.


Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Justin 4 måneder siden

Jeg tror kun biograf festivalen i Cannes er interesant for branche medlemmer, så tror ikke det gør nogen forskel for Netflix kunder om de er der eller ej

Skriv ny kommentar: