Netflix Oscar 2020 Irishman biograf / Filmz.dk

Ny Oscar-strategi: Netflix vil bøje sig for biograferne


Netflix vil give biograferne flere uger med eksklusivitet for at øge chancen for en Oscar for Bedste film.

Den gik ikke. Netflix-filmen “Roma” fik en begrænset biograf-premiere før årets Oscar-show, hvilket endte med tre priser til “Roma” – dog ikke Bedste film. Det skal ændres til 2020.

Her stiller Netflix med Martin Scorsese-filmen “The Irishman” med Robert De Niro og Al Pacino på rollelisten – se teaseren her.

For at øge Oscar-chancerne for “The Irishman” – og for at gøre Martin Scorsese tilfreds – arbejder Netflix på en ny biograf-strategi.

Flere biograf-eksperter – heriblandt Danske Biografer-formanden Kim Pedersen – vurderede korrekt, at den amerikanske filmbranche ikke ville tildele en Netflix-film Bedste film-prisen.

Det skyldes angiveligt, at Netflix ikke ville spille efter biograf-reglerne og overholde biograf-vinduet. Således var “Roma” på Netflix få uger efter biograf-premieren.

Det skal ændres frem mod 2020. The Hollywood Reporter afslører, at Netflix aktuelt forhandler med biograferne om en løsning, der giver en bredere premiere til “The Irishman” i bytte for flere uger med eksklusivitet til biograferne.

“The Irishman” får premiere til efteråret.Vis kommentarer (23)
Gravatar

#1 Kim Pedersen 2 år siden

Og ikke mindst tjene en hulens masse penge til streamingtjenestens anstrengte økonomi.
Gravatar

#2 Justin 2 år siden

Eller også skyldes det at de ikke giver Bedste Film prisen til film på fremmede sprog
Gravatar

#3 Snipp 2 år siden

#2 så vidt jeg ved så har det intet at gøre med fremmed sprog eller hvor den er lavet men om det er et amerikansk virksomhed der står bagved, hvilket netflix er jo med Roma. Men helt klart fortjener den mere end green book. Men oscars har jo altid været politik og hvad en flok gamle nisser synes er godt. Ikke nødvendigvis at det er den bedste. Det har vi jo set flere gange igennem de mange år det har kørt. Jeg har ikke set det i nogle år nu.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#4 Justin 2 år siden

#3
Kan du nævne mig en film på et fremmede sprog der har vundet ? ?
Gravatar

#5 Snipp 2 år siden

#4 ehh så skal jeg vist google. Jeg har ikke interesseret mig for oscars i lang tid men jeg ved da der er flere der har været nomineret. Jeg tror det er politik og deres holdning det skal være en af deres egne film.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#6 Mejse 2 år siden

#4+5 der er "masser" der har været nomineret, men ligesom at det at den er netflix produceret, og i meget begrænset omfang fået biografpræmiere spiller ind, gør det at den er fremmed sproget da helt sikkert også, ligesom 351351 andre ting også har spillet ind på de beslutninger medlemmerne har taget.

i sidste ende, er det jo ikke overraskende, og hele "den var bedre" argumentet er håbløst da det er en smagssag.
Gravatar

#7 Snipp 2 år siden

#6 det bare sjovt at andre lande såsom BAFTA gav bedste film prisen til Roma, som skabte masse upråb fra biograferne. Samt andre fornemme priser har den vundet. Det jo ikke for sjovt at green book var dårligt anmeldt og den dårligste af dem alle ifølge kritikerne. Set ikke sket siden crash 2006, som også mange var ude at sige de var uenige.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#8 Mejse 2 år siden

#7 okay lad os lige først slå fast, Green Book er ikke dårligt anmeldt, den er bare dårligere anmeldt end de fleste oscar vindere, og nu er det jo ikke kritikerne der stemmer, så deres mening er som sådan irrelevant.

det er jo heller ikke mærkeligt at alle priserne ikke går til de samme film, BAFTA og Oscar har forskellige folk, der stemmer, forskellige prioriteter, forskellige meninger, forskellige mål, og stemmerne er jo altså givet langt før den vandt en BAFTA, så det at to biograf kæder satte sig imod det (næppe en masse opråb) er heller ikke relevant :)
Gravatar

#9 Snipp 2 år siden

#8 det synes jeg så det er. Hvorfor er oscars mere fornem end BAFTA? For mig har oscars været en stor joke i flere år og alt for meget politik, racisme og kvinder her de seneste par år. Det oplever jeg ikke med BAFTA.
I was once in a story... guess what, I was awesome!
Gravatar

#10 Mejse 2 år siden

#9 og det er fint du synes det, det er bare stadig ikke relevant for hvem der vinder priserne :D

men hvorfor den er mere fornem ? fordi at det er prisen i verdens største filmland, siger jo lidt sig selv :)

plus det vel er den ubetinget og uden sammenligning, ældste af film award shows der er :)

om det ene er bedre end det andet skal jeg ikke kunne udtale mig om, og er jeg egentlig også ligeglad med, de er forskellige, og det er kun godt så er der noget til enhver smag, men at sige "hvis bafta kan give den bedste film kan oscar også" er bare fjollet, det kan de da, men det gjorde de ikke, de har deres grunde, og sådan er det :)

Skriv ny kommentar: