“Roma” får eksklusiv biograf-premiere før release på Netflix.

Netflix har insisteret på simultan-premiere. Indtil nu. Alfonso Cuaróns prisvindende “Roma” får global premiere i biograferne før Netflix, skriver Screen.

“Roma” får således biograf-premiere i Mexico, New York og Los Angeles d. 21. november samt en bred biograf-premiere i lande som USA, England, Tyskland, Italien og Japan d. 7. december, hvorimod Netflix-premieren må vente til d. 14. december.

Og det er et brud med et centralt Netflix-princip. Netflix-filmen “22 July” havde således også eksklusiv biograf-premiere, men kun i Skandinavien – resten af verden havde simultan-premiere.

Dermed kan det tolkes, som om biograferne har presset Netflix til at give dem eksklusivitet – selv om der kun er talt om én uge.

Det forlyder også, at “Roma” får biograf-premiere i Skandinavien, men det vides endnu ikke, om det også inkluderer Danmark.

Filmz kunne i forbindelse med premieren på “22 July” afsløre, at Netflix var blevet presset af instruktør Paul Greengrass til en biograf-premiere – læs om det her.Vis kommentarer (27)
Gravatar

#1 Justin 4 år siden

Gad vide om biograferne vil leje med så man kan leje film der går i biografen
Gravatar

#2 Mejse 4 år siden

#1 det giver altså stadig ikke mening, hverken for biograferne eller andre end netflix, og spørgsmålet er hvor meget mening det giver for netflix, når de kører med underskud og stadig stigende gæld.
Gravatar

#3 Kim Pedersen 4 år siden

Fejl i artiklen. "Roma" vil få premiere i udvalgte biografer tre uger før, allerede den 21. november. Filmen vil først blive tilgængelig på tjenesten den 14. december.
Der er dog fortsat tale om en "teknisk" biografpremiere.
Men der er kommet hul på bylden og det vil sikkert ikke vare længe før Netflix antager samme holdning som Amazon. Nemlig først at lade filmene få fuld udfoldelse i biograferne, inden de udsendes på streaming.
Hvorfor?
For at tiltrække de største filmskabere. Simpelt.
https://www.hollywoodreporter.com/news/netflix-giv...
Gravatar

#4 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#3 Den brede premiere er d. 7.12, men du har ret, der er event-premiere i to amerikanske byer tidligere - det er nu tilføjet.
Gravatar

#5 Kim Pedersen 4 år siden

Helt nøjagtigt i Los Angeles, New York City og Mexico. Du har overset et HELT land.

Mere her: https://www.vanityfair.com/hollywood/2018/10/netfl...

"It may only be slightly more than three weeks, but those 23 days could mark a seismic shift in Hollywood. On Wednesday, Netflix announced it would release its three strongest awards contenders this year—Alfonso Cuarón’s Roma; Joel and Ethan Coen’s anthology, The Ballad of Buster Scruggs; and Susanne Bier’s Bird Box, starring Sandra Bullock—in theaters weeks before they hit the global streaming service. (Roma will receive the three-week window, debuting on November 21 in New York, Los Angeles, and Mexico, while both Scruggs and Bird Box will bow in theaters one week ahead of their debuts, on November 8 and December 13, respectively, on the streaming service.)"

Gravatar

#6 Morten Vejlgaard Just 4 år siden

#5 Det skal jeg naturligvis ikke - hjemlandet er tilføjet.
Gravatar

#7 Geekalot 4 år siden

Så længe det er sådanne film, genere det ikke mig. Tvært imod.
Men de generelle film, ville det være træls hvis de skulle i biografen først, før mit vedkommende. Men det tror jeg nu heller ikke de laver om på :)
Men at folk får mulighed for at se de pris vindende film i biografen er da kun godt :)
Gravatar

#8 Bjur 4 år siden

Så længe de max vil gå i biograferne 1 måned før Netflix er det helt fint. Det der med at sende film i biograferne og vente i op til et ½ år før de kommer ud i Danmark er bare gammeldags og useriøs tankegang.
Gravatar

#9 Mejse 4 år siden

#7 altså det er helt okay bare lidt nysgerrig på hvorfor det ville være trælst, at deres film gik i biografen først, hvis de får præmiere på netflix, samme dag som hele tiden planlagt alligevel ? ændre det noget for dig ? som sagt ikke noget jeg vil diskutere, bare nysgerrig på hvorfor det gør en forskel :D

altså ville kunne forstå det hvis filmen blev udskudt på netflix, men hvis nu alle deres film bare udkom før, i biograferne, om det så er 1 uge eller 1 måned eller hvad det nu er, og at den kom på netflix som hele tiden annonceret ?
Gravatar

#10 Justin 4 år siden

#8
Det med en uge er en fin tidsgrænse

Skriv ny kommentar: