Netflix-aktierne faldt med 10 procent efter katastrofalt regnskab fra streaming-giganten.

2,7 millioner nye abonnenter blev det til for Netflix i årets andet kvartal. Og det er langt under forventningen.

Netflix havde forventet en stigning på fem millioner nye brugere – særligt i USA ser det skidt ud for Netflix.

Her mistede streaming-selskabet 130.000 abonnenter, hvilket kan skyldes en prisstigning på to dollars om måneden, skriver TechCrunch.

Det skuffende kvartals-resultat fik Netflix-aktien til at falde med hele 10 procent.

Netflix meddelte tidligere på måneden internt, at selskabet for fremtiden skal nedbringe risikoen i forbindelse med store budgetter til originale film og serier – læs om det her.


Vis kommentarer (12)
Gravatar

#1 Mejse 11 måneder siden

tja det er jo som de fleste havde forudsagt, så snart der er bare duften af andet end fænomenal fremgang, vil det hurtigt gå skidt, selvom der selvfølgelig skal meget mere til, før det faktisk går helt galt, men det er sådan her det går når man har oppustede aktier og blandt andet brugt dem og bruger fremgang, til at optage alt for store lån :(

få lige styr på det netflix jeg bruger jer meget :D
Gravatar

#2 Geekalot 11 måneder siden

Kim fik ret, jeg giver mig. Netflix går konkurs næste uge......
Gravatar

#3 steadi07 11 måneder siden

Reaktionen er vel mindst ligeså meget fordi, at Netflix selv havde forudsagt en stigning på 5 mio. abonnenter, men kun opnåede halvdelen.

En kommentar andetsteds påpegede, at Netflix ofte har mindre fremgang i de kvartaler, hvor der ikke er større premierer - så det vil være interessant at se, hvad Stranger Things 3 har af betydning for dette kvartal.
Gravatar

#4 Mejse 11 måneder siden

#3 jo jo det er jo sådan det fungere, men det er jo dem selv der har forudsagt det, hvilket jo bare gør at de ikke lever op til deres egne eller andres forventninger, uanset om det er normalt de har mindre fremgang i første kvartal :)

men nej er sikker på det nok skal blive bedre i løbet af året, men det er også et problem at de mister kunder på hjemmebanen, bare signal værdigen i det er ikke god....men igen det er jo ikke som sådan et problem nu, de skal bare stramme op og blive bedre :)
Gravatar

#5 Justin 11 måneder siden

Mistede, eller voksede ikke så meget som forventede, vil jeg sige der er en stor forskel på
Gravatar

#6 OliverDK 11 måneder siden

#4 Tror nu nok Netflix har været klart over og kalkuleret med de ville miste kunder på en prisstigning og de nok også været klar over den negativ opmærksomhed det ville betyde, Men reelt betyder det jo intet, hvis de hiver X antal flere millioner dollars hjem på de tilbageværende kunder - ergo de har netto vundet.

Netfilix problem er så vidt jeg ved, at indtjening skal op og så er det jo den rigtige vej at gå, selvom det koster kunder. Tab af kunder er heller ikke nødvendigvis dårlig forretning, da det samtidig betyder en nedgang i udgifter på andre områder, som de så igen kan tillægge de ekstra millioner dollars de hiver ind på de tilbageværende kunder.

Og da de samtidig vælger at gå det i en periode, hvor de er alligevel ved de ikke stod til at leve op til forventninger om kundetilgang, ja så er det vel win/win i denne henseende. For ikke at glemme en nødvendig prisstigning, når Disney+ og WB kommer på banen, nok have været uklogt. Bedre at gør det nu.

Fra min alligevel begænset indsigt, der tænker jeg nu stadig udfra ovenstående, at de var en klog, bevidst og gennemtænkt beslutning, som ja straffer dem på den kortsigtede bane, men på den langsigtet, der var den nok ikke så dumt.
Gravatar

#7 Mejse 11 måneder siden

#5 de har mistede i usa, mindre fremgang i verden.

#6 selvfølgelig har de regnet med det, men det ændre ikke på at signal værdigen er dårlig, især med stor konkurrence lige om hjørnet :)

Der er ingen tvivl om at det er den rigtige beslutning i den situation de er i, men det er langt fra et win/win, på trods af det ikke burde være sådan så er signal værdig når det kommer til at få flere folk til, og få flere lån og undgå banker kræver deres løn indfriet ENORM, det er en fejl dans på en knivsæg de har gang i, og de er ikke tilnærmelsesvis too big to fail.

Igen tror ikke det ender der, men ud fra et økonomi verdens synspunkt har de kurs lige mod en klippe, og der skal ikke meget til, alt det kræver er at bankerne mister tiltro der spiller abonnementer en lige så stor rolle som reel indtjening, så derfor er signal værdigen i mindre stigning end forventet og reel minus på hjemmebane rigtig stor.

Men igen tvivler på de går ned deres forretnings grubdlag er bare enormt spinkelt i forhold til alle deres konkurrenter :)
Gravatar

#8 OliverDK 11 måneder siden

#7 Jeg er enig i det ikke er et godt signal at sende, men jeg mener stadig Netflix opererer langsigtet i denne handling og en kortsigtet signalværdi i tabt kunder i den verden vi lever i dag er langt nemmere at håndtere end en langtsigtet krise på indtjeningen - så for mig er det win/win omstændighederne taget i betragtning.

Omkring banker, investorer, osv. så skal jeg ikke gøre mig klog på hvad de tænker. Det har jeg slet ikke nok indsigt eller kompetence til, men jeg kan ikke lade være med at tænke, at de ikke består af en flok af ubegavetheder der blot har en forventing om uendelig vækst kun omsat i kundetilgang. Vækst er også øget indtjening på de kunder du har, så vidt jeg er orienteret i min dog begrænset indsigt i økonomi. Spørgsmålet som jeg ser de er om Netflix formår at få en fornuftig forretning ud af den ekspansionstrategi de har kørt i en årrække nu og sikkert vil forsætte med en tid endnu, men jeg tænker da de langsigtede investorer og banker godt er klar over der skal andet til end blot flere og flere kunder for Netflix kommer til at tjene deres penge hjem og mere til.
Gravatar

#9 Mejse 11 måneder siden

#8 det er de uden tvivl klar over, og dem der har solgt så de har mistet 10 procent af deres aktie værdig, er da næsten helt sikkert også private investorer og ikke de store investerings fonde og banker, ændre dog ikke på at de lige netop ikke er ubegavet, de ved at netflix er bygget op på et meget spinklere økonomisk grundlag end stort set alle deres konkurrenter, de har redet med på bølgen, men en to, tre, dårlige perioder i træk og de er ude, netflix har aldrig været tiltænkt som en langsigtet (10+ år) investering, for det har den aldrig haft grundlaget til (aktiemæssigt) og det er det der er problemet, desuden er der alle tegn på at vi er på vej ind i en økonomisk lille nedgangs periode, hvillket betyder at de store spillere vil fokusere endnu mere på sikre investeringer, og det er netflix bare ikke lige pt, og i forhold til bankerne som de jo skylder en masse penge, så nytter det jo ikke noget at de tjener flere penge om 5 år, hvis de ikke kan betale af på deres lån indtil da, og fortsat har brug for større lån for at producere samme mængder indhold....nej det er ikke win/win :)

det kan ende i win/win men det er ikke noget deres handlinger alene kan afgøre, det vil kræve at disney og wb kommende tjenester flopper, ellers ender det most likely i win/lose eller i værste tilfæde dog usandsynligt lose/lose.

du skal tænke på at stort set alle deres konkurrenter, har streaminger som en "bonus" forretning, og har ikke behov for samme kapital indsprøjtninger som netflix har haft....så sammenlignede med dem, har netflix et utroligt spinkelt eksistens grundlag, derfor er abonnements tal enormt vigtigt, og lige i det her øjeblik hvor store konkurrenter er på vej, langt vigtigere end potentiel indtjening år fra nu af :)

men igen er overbevist om at de nok skal overleve, men du gør deres situation meget mere positiv end den er :D
Gravatar

#10 Mejse 11 måneder siden

#8 skal dog også lige nævnes at det er en helt normal reaktion på en dårlig periode, det siger ikke så meget, aktien skal nok stabilisere sig igen, men de næste 3-4 kvartals opgørelser vil være afgørende :)

men kort sagt er pointen jo at de ikke lever op til deres egne forventninger abonnements mæssigt, (selv hvis de forventede at tabe folk på hjermmebane er de jo stadig under halvejs til deres overordnet forventing for perioden) og det er nu engang en af de helt store parametre de bliver målt på, så lige meget hvordan man vender og drejer det er det ikke godt :)

Skriv ny kommentar: