Britisk kulturminister bliver afvist af Netflix – ingen disclaimer på “The Crown”.

Den populære britiske Netflix-serie “The Crown” nærmer sig hastigt nutiden med introduktionen af Prinsesse Diana i den nye Sæson 4, hvor hun blandt andet er udstyret med en spiseforstyrrelse.

Der er tale om en fiktionsserie, men som er inspireret af virkeligheden. Det vil Storbritanniens kulturminister nu have Netflix til tydeligt at skilte med:

”Det er en smuk fiktions-produktion, så ligesom med andre tv-produktioner burde Netflix være meget klare med dette fra begyndelsen. Uden dette frygter jeg, at generationer af seere, der ikke levede dengang, måske vil tro, at fiktionen er fakta,” udtaler Oliver Dowden.

Kulturminister Dowden har skrevet et privat brev til Netflix, men her er man ikke villige til at imødekomme kravet:

”Vi har altid præsenteret ‘The Crown’ som et drama – og vi har stor tillid til, at vores medlemmer forstår, at der er tale om fiktion, der er baseret på historiske begivenheder. Derfor har vi ingen planer om og ser ingen grund til at tilføjer en disclaimer,” udtaler en talsperson fra Netflix ifølge Variety.

Læs også ‘Netflix træffer stor beslutning: Vil betale skat i 2021‘.

Sæson 4 af “The Crown” kan nu ses på Netflix.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Johnny42 2 år siden

Alle biopics og dramaserier der omhandler virkelige personer, er fiktion. De kan så skildre personerne mere eller mindre korrekt, men der ændres altid lidt eller flyttes rundt på historien for at der skabes et bedre flow da der netop IKKE er tale om en dokumentar.
Gravatar

#2 Ronnie Barnhardt 2 år siden

Præcis. Og Netflix virker jo også til at have tiltro til, at deres seere godt kan lave det simple regnestykke.

Skriv ny kommentar: