Flere europæiske lande kan se frem mod, at Netflix betaler selskabsskat.

De har igen og igen nægtet, at de bør betale skat i de lande, hvor deres brugere bor og streamer fra.

I stedet har Netflix kun betalt en beskeden europæisk skat i Holland, hvor man har kontor i Europa.

Men fra 2021 vil Netflix betale skat i lande som Frankrig, Spanien og senest Storbritannien, skriver The Hollywood Reporter.

”I takt med at Netflix fortsætter med at vokse i Storbritannien og i andre lande, ønsker vi, at vores selskabsstruktur skal afspejle dette aftryk. Så fra næste år vil indtægter skabt i Storbritannien blive afregnet i Storbritannien, og vi vil betale selskabsskat i overensstemmelse med dette,” udtaler Netflix.

Læs også ‘Streaming-analyse: Så langt er Disney Plus fra Netflix i 2025‘.

Til næste år forventer Netflix at betale 1,7 milliarder dollars i skat til Storbritannien.Vis kommentarer (10)
Gravatar

#1 Johnny42 1 år siden

Det er lidt underligt. Er skattereglerne bare oppe til fri fortolkning? Selskaberne skal vel ikke 'vælge' om de vil betale skat. Som udgangspunkt betales der vel skat i de lande hvor pengene er tjent, dvs. hvor borgerne bor. Selskaberne kan vel ikke bare vælge at betale skatten i det land de nu synes.
Gravatar

#2 MartinEH 1 år siden

#1 Det er et af de problemer med det indre marked og skatteregler, at det til en vis grad er oppe til fri fortolkning. Er det det land, hvor de har hovedsæde eller der hvor kunderne er. Hvis Netflix f.eks har hovedkontor i Holland, men skal registrere alle kunder i de forskellige EU lande, ud fra de forskellige skatteregler for de enkelte lande, så bliver det en smule langhåret for dem. Kan godt forstå, at de har taget den nemmeste løsning indtil videre... Samtidigt er det jo også problemet, at man ikke må dobbeltbeskatte, så hvis de allerede betaler skat i Holland, så skal de jo ikke betale ekstra skat i Danmark... så hellere arrangere, at de betaler skat af de danske penge for sig, men det kræver så seperat skattebehandling... alt i alt, ikke ligetil.
Gravatar

#3 BlackJesus 1 år siden

Det er et stort problem når stor virksomheder tjener store penge på danske borger, uden at de betaler skat for det. Men det er jo regeringen der skal finde en løsning og evt lave aftaler med Netflix og andre store virksomheder.

De kan vel boykotte udenlandske firmaer i dk?
Gravatar

#4 MartinEH 1 år siden

#3 Hvis udenlandske virksomheder udelukkes fra DK, så tror jeg først, at politikerne får alle "apple+google+spotify+netflix+HBO+Disney+etc"-kunderne på nakken... Det vil være politisk selvmord at gå ind i den kamp, der måske vindes til sidst, men først efter et par år med juridiske slåskampe...
Gravatar

#5 filmz-Den Lyserøde Panda 1 år siden

MartinEH (4) skrev:
#3 Hvis udenlandske virksomheder udelukkes fra DK, så tror jeg først, at politikerne får alle "apple+google+spotify+netflix+HBO+Disney+etc"-kunderne på nakken... Det vil være politisk selvmord at gå ind i den kamp, der måske vindes til sidst, men først efter et par år med juridiske slåskampe...

Det er derfor det er godt vi har EU til at tage den store slåskamp.
Gravatar

#6 [ikke godkendt bruger] 1 år siden

[Denne bruger afventer at blive godkendt til at deltage i diskussionen.]
Gravatar

#7 BlackJesus 1 år siden

Ja men Facebook, google, osv. udnytter jo selve skatte regler/lovene. Man skulle have taget kampen op inden de bliver for store, som man gjorde med Uber, selvom det var en helt anden sag. Istedet er det et eller anden sted borgerne der betaler disse firmaers skat.
Gravatar

#8 BlackJesus 1 år siden

Ja ja jeg er imod Kapatalisme på det niveau.
Gravatar

#9 Ampro 1 år siden

Tror i at udmeldingen om UK skat, har noget med Brexit at gøre?
Gravatar

#10 Geekalot 1 år siden

Fik de ikke valget af danmark at enten betale skat eller bruge et hvis % del af deres danske indtægt på dansk produceret lort? Nu skriver jeg lort for det de har vist til nu har været lort.
Men ser da hellere de betaler skat i Danmark, og så dropper det med at producere dansk indhold.
Hvis man vil se dansk indhold, så slå over på dr1..

Skriv ny kommentar: