Har du før undret dig over, hvorfor din lokale biograf ikke har smidt en ny film på plakaten før flere uger efter den egentlige premiere? Noget kunne nu tyde på, at Nordisk Film står bag.

Se også: Nordisk Film opkøber gamle danske film.

Konkurrencestyrelsen ser for tiden på, om Nordisk Film har presset mindre biografer til først at få lov til at vise en film, efter den har kørt i Nordisk Films egne biografer – og skal man tro på de mindre biografer, så er det tilfældet.

”Det ligner magtmisbrug, selv om det er et stærkt ord. Og det får den alvorlige konsekvens, at det begrænser den frihed, der er for den lille biograf til at sætte en film op, når den er nødvendig at vise. Og det får selvfølgelig også økonomiske konsekvenser,” fortæller Foreningen af Mindre og Mellemstore Biografers formand, Jane Lykke, til DR Kultur.

Presset fra Nordisk Films biografer skulle være landsdækkende. Hos Nordisk Film selv mener man dog ikke, at der er hold i anklagerne.

”Sådan mener jeg ikke, at vi agerer. Vi forhindrer ikke de små biografer i at få film. Det hverken, kan, vil eller må vi,” udtaler Nordisk Film Biografers direktør, John Tønnes, til DR Kultur.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 frahm-2 12 år siden

Den historie har man vel hørt før, men det bliver spændende at se hvad konkurrencestyrelsen kommer frem til.
Se verdens bedste indiefilm online på indiemondo.com
Gravatar

#2 Movie Daddy 12 år siden

Nej ..... Det kommer da bag på mig .... NOT
Gravatar

#3 ducktorwho 12 år siden

Det svineri er der mange virksomheder der synes er i orden. Folk kan åbenbart ikke tåle fair konkurrence i dag - og det kommer forbrugeren til gene i sidste ende.

Skriv ny kommentar: