Plakaterne til “Solo: A Star Wars Story” er plagiat. Det hævder cover-kunstner.

Igennem de seneste år har en lang række plagiat-sager ramt Disney-koncernen. Nu rammer endnu en – denne gang hos Lucasfilm og “Solo”.

Det er kunstneren Hachim Bahous, der har sammenlignet karakter-plakaterne med sine egne plade-covers til Sony Music France. Du kan se sammenligningen her.

Bahous skabte sine covers tilbage i 2015, hvorimod Disney og Lucasfilm først har delt deres plakater i 2018.

Disney blev i 2017 sagsøgt for at bruge stjålet VFX-teknologi til deres Marvel-film, ligesom de også blev sagsøgt for at plagiere “Frost”-hittet “Let it Go”.Vis kommentarer (7)
Gravatar

#1 Justin 4 år siden

Men nu er Bahous jo ikke den første til af lave bogstaver med billeder i
så af sige af andre ikke må kopierer hans kopi ???

Det virker lidt fjollede
Gravatar

#2 nwinther 4 år siden

Jeg kan slet ikke se sammenhængen.
"I, for one, welcome our new insect overlords" - Kent Brockman
Gravatar

#3 Silver666 4 år siden

Det er tydelig de har taget ideen fra Hachim Bahous kig på Solo og Funk samme farver og det hele.
Men fan boys kan åbenbart ikke se det lol
Gravatar

#4 Justin 4 år siden

#3
Den her video er fra 2012

Gad vide om Hashim har fået sin ide derfra ?
Gravatar

#5 Johnny42 4 år siden

Fordi nogen anklager nogen for plagiat, er det jo ikke nødvendigvis sandt. Nogle gange er det bare et forsøg på at score nogle ekstra penge. I forhold til Let It go er der ingen sang.

I det her tilfælde til gengæld er der en påfaldende sammenfald mellem farver og skrifttyper, så der næppe er tale om nogen tilfældighed. Inden for design af konkrete produkter, er det muligt at beskytte sit varemærke, som f.eks. LEGO har, hvor der er nogle regler for, hvor tæt andre produkter må ligne dem, for ikke at overtræde reglerne. Og hvis man bruger et billede, som en fotograf har taget, bryder man også ophavsrettigheds loven, hvis man ikke betaler noget til denne person.

Jeg kender dog ikke til lovgivningen når det drejer sig om plakater, men det virker dog alligevel lidt mærkeligt med en flere 100 mio. dollars film vælger at spare på dette område, frem for at komme op med en mere original måde at gøre det på. Noget andet er så at jeg synes at plakaterne ser forfærdelige ud, og slet ikke passer til en Star Wars film.
Gravatar

#6 BobBOB 4 år siden

#3.... Farverne er ikke de samme! Jeg har set de rigtige covers - billedet med sammenligningen er farve redigeret. Desuden er denne design stil brugt af gud og hver mand.
Gravatar

#7 Mejse 4 år siden

altså der er da noget om det, men skal de 3151541 der har brugt samme stil de sidste 100 år så også anklage hinanden, for plagiat ? han er jo langt fra opfinderen af den stil.

Skriv ny kommentar: