Forstyrrende vibratorlyde og distraherende lysende mobilskærme, der fanger ens opmærksomhed i mørket fra biograflærredet. Herhjemme har vi bl.a. sat et sluk-mobilen “Olsenbanden”-kor på sagen – men i den amerikanske biografkæde Cinemarks vil man komme problemet til livs med andre metoder.

Se også: Biografkæder overvejer at tillade mobiltelefoner under filmen.

Cinemarks initiativ er ikke til for at skræmme eller afstraffe mobilbrug. I stedet vil biografkæden belønne deres gæster, hvis de ikke bruger mobilen, via en ny app.

Ved at sætte telefonen på ‘Cinemamode’ gennem app’en dæmrer lyset, så man ikke kan se noget på skærmen. Hvis app’en ikke bliver slået fra under filmen, så optjener man point, der for eksempel giver gratis sodavand med til popkornene.

Men hvad mener du om systemet? Synes du hellere, telefoner skal bandlyses i biograferne, eller er danskerne ikke så slemme til at lyse med mobilerne i mørket, at det generer din filmoplevelse? Klik på ‘Kommentarer’ herunder for at diskutere i forummet.

Vis kommentarer (100)
Gravatar

#1 MOVIE1000 5 år siden

Jeg synes det er langt ude at man nu skal belønnes for ikke at bruge mobilen i bio. Det næste bliver vel også en belønning for at side ned under hele filmen. Hvis det kommer til DK vil jeg ikke bruge den app, jeg vil ikke føle mig som en hund.
The earth is not a cold dead place, this is not a cold dead place.
Gravatar

#2 Carmul 5 år siden

Så skulle den hellere bruges til koncerter, hvor man ikke kan se bandet på scenen for bare arme der holder mobiltelefoner i vejret. DET er irriterende.
Gravatar

#3 McPeter 5 år siden

Det der med at belønning virker bedre end straf er noget pjat - sæt nogle strøm-armbånd på dem i stedet som tænder sammen med skærmen på mobilen... ;-)

Og ja, også til koncerter...
Mit film site: http://www.filmtips.dk/
Gravatar

#4 Bruno 5 år siden

Jeg forstår ikke helt metoden, må jeg nok erkende.

Hvad er der nu galt med "du befinder dig her, derfor skal du følge disse regler"? Jeg giver da heller ikke folk en lille kage, for at følge reglerne i mit hjem.
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#5 HelmerJ 5 år siden

Det syntes jeg vi skal indføre her hjemme, men det skal være den udgave hvor, hvis man ikke kører app'en skal man forbi manden med battet, på vej ud.
The ships hung in the air in precisely the same manner that bricks don't -Douglas Adams
Gravatar

#6 cluq 5 år siden

I er da nogle sure, bitre mennesker...

Som jeg før har nævnt i sådanne diskussioner her på filmz, så kan der være grunde til at man tjekker sin mobil I BIOGRAFEN - MIDT I FILMEN.. (omg, dødssynd!)

Jeg har 3 børn, så når jeg er i biografen med fruen (den gang det sker hvert 2. år), så er det med barnepige på. Dvs. jeg har min mobil TÆNDT, men på lydløs når jeg er i biffen. Ringer den eller får jeg en sms, så tjekker jeg den med det samme, men forlader selvfølgelig salen, hvis det er noget jeg skal reagere på. Det er ret essentielt at vide om en af ungerne er ved at blive kvalt i en kapsel el. lign.

Jeg tror Cinemarks løsning på "problemet" er en fin idé som ikke udelukker folk som mig, der har valgt at viderebringe civilisationen, fra at gå i biografen en sjælden gang imellem.

Tolerance og forståelse for andre mennesker kaldes det vist.

Og ja, jeg ved godt at det samme burde de teenagepiger der har betalt en billet, men valgt at bruge tiden på at sidde sms'er med deres veninder i stedet, udvise... Men de er jo kun børn.. og piger...


Gravatar

#7 Bruno 5 år siden

cluq (6) skrev:
Men de er jo kun børn


Er det ikke en typisk undskyldning, der dækker over, at folk ikke magter at opdrage deres børn? :)
Tidligere: utyske/drebble
Gravatar

#8 mbk 5 år siden

Selvfølgelig skal man have lov til at tjekke sin mobil i biffen under filmen. Det kan man sagtens gøre diskret og uden at genere andre. Har selv små børn og det at være lidt småurolig/pylremor når ungerne bliver passet hører med til jobbeskrivelsen som forældre. Bare man tager hensyn til andre.

Synes generelt ikke at problemet med mobiler er så stort. Det er efter min erfaring Palads og Cinemaxx som er værst - men det gælder også folk som snakker under filmen, så bruger oftere andre biografer.

Forpremiere på Twilight tager dog prisen for mobil kaos. Der sad seriøst masser af piger og tog billeder af skærmen !!!? for at lægge på facebook... Det krævede virkelig selvbeherskelse ikke at sparke til deres stole
Gravatar

#9 Justin 5 år siden

cluq (6) skrev:
Det er ret essentielt at vide om en af ungerne er ved at blive kvalt i en kapsel el. lign.


Hvis det barn er ved af blive kvalt i en kapsel, vil du alligevel ikke kunne gøre fra eller til, så sluk du bare mobilen og nyd filmen

eller i det mindste sid på bagerste række så dem på rækkerne bag dig ikke bliver forstyret
Gravatar

#10 HonoDelLoce 5 år siden

Det der med, at man er nødt til at tjekke mobilen under filmen pga diverse forhold er simpelthen så komplet dumt, at det næsten gør helt ondt at høre det.

Hvis ikke man kan slå fra i to timer i biografen og lade omverden være omverden, så skal man s'gu lade være med at tage derind til at begynde med. Hvis man er så bange for, at ens børn ikke kan klare sig selv (eller at barnepigen ikke kan håndtere problemer, der kan opstå) så må man enten blive hjemme hos børnene, tage dem med eller finde sig en bedre barnepige, som man stoler mere på.

Der findes ikke en eneste god grund til at skulle være til at fange hele tiden (heller ikke i biffen). Det er blevet en dårlig vane fordi vi i dag har muligheden med mobiltelefoner. For tyve år siden var der altså ikke en vagttelefon i hver biografsal, som man lige kunne give barnepigen nummeret på, så hun kun ringe, hvis der opstod problemer.
Jeg har intet problem med ikke at have ret. Det er kun, hvis nogen påpeger det, jeg bliver stædig!

Skriv ny kommentar: