En ny filmatisering af Robert Graves’ klassiske roman om romerriget, “Jeg, Claudius”, er i værk med Jim Sheridan (“In the Name of the Father”) i instruktørstolen. Sheridan vil desuden tilpasse manuskriptet sammen med Nye Heron.

Historien følger de mange nedrige plot og intriger, der omringer Claudius, den fjerde kejser af Rom, som regererede i årene 41- 54 e.Kr. Claudius var ramt af flere handicap, men brugte sit snu sind og sine fjenders undervurdering af ham til at blive en af Roms største herskere.

Romanen blev første gang forsøgt filmatiseret i 1937 af den tyske instruktør Josef Sternberg med Charles Laughton i hovedrollen. Projektet blev dog aldrig færdiggjort. Senere blev historien udviklet som en succesfuld miniserie hos BBC i 1976 med Derek Jacobi i titelrollen.

Jim Sheridan er næste gang aktuel med “Brothers”, et remake af Susanne Biers “Brødre”, som har Natalie Portman, Tobey Maguire og Jake Gyllenhaal i hovedrollerne.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 sluppermand 14 år siden

Der er kun én Claudius. Ingen kan matche Derek Jacobi's superpræstation!
I don't love you, but you are the only women for whom I have no contempt.
Gravatar

#2 Yggdrasil 14 år siden

#1 Enig, ganske enkelt uforglemmelig.
Gravatar

#3 Jernie 14 år siden

Mini-serien er helt fantastisk! Men jeg vil nu alligevel gerne se den nye filmatisering - man kan jo blive positivt overrasket :)
Gravatar

#4 filmz-Bruce 14 år siden

Two thumbs up ... and a fist and an elbow and a foot!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: