Som vi har skrevet tidligere her på siden, har 2014 været et historisk dårligt år for de amerikanske filmstudier.

Se også: 2014 var et historisk dårligt år for de amerikanske biografer

Med et samlet billetsalg på 1.259 milliarder er sidste års biografsalg det værste i USA siden 1995. Nu viser en ny undersøgelse, at de høje billetpriser bærer en stor del af skylden.

55 procent af deltagerne i undersøgelsen, der er foretaget af det finansielle rådgivningsfirma PWC, udtaler, at de ikke går oftere i biografen, fordi billetterne er for dyre. 30 procent udtaler, at de foretrækker at se filmene, når det passer ind i deres skema, og 29 procent foretrækker at bruge deres penge på andre fritidsinteresser.

Folkene bag analysen slår fast, at tallene ikke afslører en grundlæggende fejl i Hollywood-systemet, men kalder snarere det dårlige boxoffice-år for et ”kortvarigt udsving”.

”Gode film hiver mange mennesker i biografen. Nogle af de ideer, der bliver fremlagt i studiet kunne have hjulpet salget i 2014, men i sidste ende bringer bedre film også flere mennesker i biografen,” lyder konklusionen i rapporten.

En af de ideer, som biograferne med fordel kunne afprøve, er at give publikum muligheden for at købe et abonnement, der giver dem ubegrænset adgang til biografens mørke. Hele 87 procent af de adspurgte tilkendegiver nemlig, at de godt kunne tænke sig en form for abonnementsordning.

PWC udspurgte i alt 1044 mennesker via et online spørgeskema fra oktober til november 2014.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (13)
Gravatar

#1 Joeyvind 9 år siden

"I did not see that coming"
"You can shoot my body full of holes but you can't kill the spirit of rock 'n roll Baby"..
Gravatar

#2 David Munch 9 år siden

Well, det er nu mere de andre biografgængere som holder mig væk. At priserne er høje oveni hjælper på jeg ikke har det dårligt over at blive væk.
Gravatar

#3 monzoon 9 år siden

Er nok blevet mere selektiv med hvad jeg vil ind og se. gider ikke smide 100 kr væk på noget som jeg ikke er sikker på er noget for mig.
to infinity and beyond!
Gravatar

#4 Eat this 2 9 år siden

You don't say

jeg har ikke været biffen siden Avengers havde premiere, men i år skal jeg ind og se Star wars, Terminator, Jurassic World og måske Avengers 2.
Gravatar

#5 loki 9 år siden

Terminator og Jurassic World tror jeg desværre bliver pinligheder, og ikke en biotur værd. Star Wars og Avengers 2, yep, helt sikkert. Vil heller ikke udelukke Ant-Man.
www.peakoil.dk
Gravatar

#6 steadi07 9 år siden

Jeg erindrer, at jeg på en interrail-tur i England for 6 år siden så biografer, hvor man kunne købe månedskort, som gav fri adgang. Men det kan måske være, at de har fået fjernet dem igen?

Det værste ved undersøgelsen er vel næsten, at den er lavet ud fra amerikanske priser, som trods alt er bedre end de danske..

Havde jeg et abonnementskort, så kunne jeg i hvert fald godt se mig selv gå mere i biografen. Selv hvis en visning blev ødelagt af en idiot eller to, så ville jeg ikke føle, at jeg havde spildt penge på samme måde, som hvis jeg kan direkte aflæse på kontoen, hvad bio-turen har kostet.
Gravatar

#7 Mikkel Abel 9 år siden

Priserne er netop det der får mig til at blive væk. 85-110 kr. er simpelthen for dyrt, når jeg samtidig evt. skal døje med larmende publikum eller det simpelthen er en dårlig film jeg er gået ind og se. Plus de også forventer at jeg skal købe drikke/spise i deres kiosker, som koster en formue.

Jeg er i hvert fald blevet MEGET selektiv omkring hvad jeg vælger, at se i biografen fordi jeg gerne vil have mest muligt ud af prisen. Havde en billet kostet 50-70 kr. så ville jeg glædeligt tage mere i biografen og gerne tage flere chancer med film, som måske ikke lige var mig alligevel.
I saved Latin. What did you ever do?
Gravatar

#8 steadi07 9 år siden

Når jeg tænker over det, så var prisen på billetten, da jeg boede i Holland, netop en grund til, at jeg var meget mere i biografen. 50-70 kroner er bare mere overskueligt.
Gravatar

#9 flems 9 år siden

Priserne + den enorme mængde af reklamer og trailere inden filmen starter. Jeg vil altså ikke betale så meget og bruge tid på at se en reklame mængde der er tv3 værdig
Gravatar

#10 Geekalot 9 år siden

de da stadig ikke stoppet en film midtvejs for at vise reklamer :)

Skriv ny kommentar: