Netflix-serien “13 Reasons Why” fik sandsynligvis selvmordsraten blandt unge til at stige, vurderer forsker.

Udgangspunktet for Netflix-serien “13 Reasons Why” er, at den 17-årige hovedkarakter, Hannah, begår selvmord.

Nu viser en amerikansk undersøgelse, at selvmord blandt unge amerikanske drenge på 10-17 år i måneden efter udgivelsen af serien steg med 28,9 procent, skriver DR.

Måneden efter Netflix-premieren på “13 Reasons Why”, der blev frigivet d. 31. marts i 2017, var den måned, hvor flest amerikanere i aldersgruppen 10 til 17 år begik selvmord i forhold til de forudgående fem år.

Forsker ved Forskningsenheden for Børne-og Ungdomspsykiatri ved Region Hovedstaden, Britt Morthorst, vurderer, at der kan være en sammenhæng imellem Netflix-serien og stigningen i selvmord:

”Vi ved fra forskning, at hvis man har en meget dramatisk præsentation af emnet, så kan det give anledning til det, vi kalder smitte-effekt eller ‘Werther-effekt’: Omtale eller præsentation af et selvmord kan inspirere andre,” siger Morthorst.

Amerikanske eksperter forsøgte at advare Netflix før premieren på første sæson, men uden held.

Sæson 3 af “13 Reasons Why” får premiere senere i 2019.Vis kommentarer (2)
Gravatar

#1 Alex- 2 år siden

Den serie er ærlig talt også noget af det værste jeg nogensinde har set, blev heldigvis kun udsat for få afsnit da min kæreste så den. Det portrætterer hovedpersonen som en helt for at have taget sit eget liv alt imens alt og alle omkring hende skal have skylden for det, langt hen ad vejen er det sgu hendes egen skyld.. Hun var simpelthen det største røvhul nogensinde, et hvert fornuftigt menneske vil ikke kunne sympatisere med hende, men desværre er unge lettere at påvirke. Sygt at den serie nogensinde blev lavet.
Gravatar

#2 Geekalot 2 år siden

Hvis det kan få amerikanerne til at tage livet af sig selv, burde det være et kig værd :D

Skriv ny kommentar: