Nye 3D-film når ikke ud i Danmark

Den kommende bølge af nye 3D-film vil ikke nå ud til store dele af det danske land pga. en konflikt mellem biograferne og filmselskaberne. Det skriver Politiken.dk.

Nordisk Films Biografer og CinemaxX-kæden, der dækker 90 % af solgte billetter i Danmark, vil have filmselskaberne til at dele udgifterne til at installere det dyre 3D-udstyr – som koster omkring en million kroner per sal.

John Tønnes fra Nordisk Films Biografer siger iflg. Politiken.dk: ”Vi kan ikke blive enige med filmselskaberne om det rette split mellem indtægter og udgifter, så derfor har vi ikke flere film på programmet, som vi viser i 3D – selv om der kommer en række film i efteråret og i det kommende år, som er lavet i 3D.”

Det vil dog ikke være helt umuligt at se de kommende 3D-film. En række uafhængige provinsbiografer, der har investeret i det dyre udstyr, blander sig uden om konflikten og vil vise filmene i 3D.Vis kommentarer (98)
Gravatar

#1 Starbrow 12 år siden

Det bliver Klovborg-bio for mit vedkommende.
Gravatar

#2 Thomsen 12 år siden

Sønderborg til mig så. Deres Dolby 3D-udstyr giver også et tydeligt bedre 3D-billede end Nordisk Films MasterImage-system.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#3 filmz-Utyske 12 år siden

Er der nogen 3D-biografer i nærheden af København?
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#4 Thomsen 12 år siden

Du mener udover NF's biografer? Ikke hvad jeg ved af. Desværre. Der er vist kun Klovborg, Viborg og Sønderborg.
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#5 De4_Kia 12 år siden

LOL, så er det jo godt man bor et sted i landet, hvor ens lokale biograf IKKE er en del af Nordisk Film, og tænkte på fremtiden den gang de renoverede hele biografen. De har 3D udstyr i alle deres sale, og har ved flere lejligheder været brugt.
Gravatar

#6 filmz-Utyske 12 år siden

Jeg kommer til at tænke på, er der ikke en biograf i Malmø med 3D-udstyr? Så kan man jo altid ta' derover og se Avatar eksempelvis.
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#7 filmz-loke76 12 år siden

Ifølge denne artikel skulle der være kommet et par af nordisk films biografer til fra den 3 april

http://www.kino.dk/Nyheder/2009/03/3D-i-Nordisk.as...

Så listen skulle være

Klovborg kino
Sønderborg kinorama
Viborg fotorama
Palads
BioCity Odense, Aalborg, Århus
Imperial

EDIT - Ved dog ikke om det er MasterImage i NF og Cinemaxx biograferne, måske nogen kan uddybe?

Personligt synes jeg det er en underlig holdning mht udgifterne til at opgradere sin forretning. Biografen fra mit lokal område har haft 2 store udgiftsposter de sidste 30 år. En ombygning og modernisering af lyden. Ikke det vilde på 30 år, men billet prisen er kun gået op. Jeg holder mig til en af de 3 uafhængige biografer, der er gået efter at give deres kunder den bedst mulige oplevelse.
That´s what I like about them highschool girls man. I get older, they stay the same age.
Gravatar

#8 Thomsen 12 år siden

Det er egentligt uartigt af NF og Cinemaxx at ville have penge fra distributørerne på den konto. Jeg kunne forstå, hvis det gjaldt digitaliseringen, for her kommer besparelsen (billige digitale kopier på HD i stedet for dyre filmruller) først og fremmest distributørerne til gode. Men dét her?

De små, jyske biografer har løst det ved at lægge en 10'er oveni billetprisen ved 3D-film, og de har oven i købet investeret i det bedre og dyrere Dolby 3D i stedet for NF's billigere MasterImage-løsning. Men måske har NF og co. i forvejen skruet deres billetpriser så højt op, at de ikke kan forsvare en yderligere stigning overfor kunderne?
... and in other news: grave robbers pry rifle from Charlton Hestons cold, dead hands.
Gravatar

#9 Lord Beef Jerky 12 år siden

Enig med #8. Nordisk Film bør have penge nok med de billetpriser (samt en masse andre faktorer), og skal naturligvis ikke få en masse penge andetsteds fra. Det er en investering de selv må hoste op med, og hvis de ikke har nogen interesse i det, så mister de sikkert flere kunder end de regnede med.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#10 Mandalae 12 år siden

Ahh godt man bor i Glasgow og bare kan smutte ned i det lokale IMAX teater og se sine film i en ordentlig størrelse og 3D :)

Jeg lider med alle jer andre dog :)
If I grew up on a farm, and was retarded, Bruges might impress me, but I didn't, so it doesn't.

Skriv ny kommentar: