Oscar-akademiet fortsætter med at lave radikale ændringer til det traditionsrige prisshow. I juni blev det annonceret, at de nominerede for bedste film ville blive udvidet til 10 film, og nu betyder en ny regel, at det ikke nødvendigvis vil blive den film med flest stemmer, der løber med den store hovedpris.

I det nye, såkaldte “præferencesystem” vil det i stedet være en kollektiv vurdering, der gælder. Akademi-medlemmerne skal nu både angive 1., 2., 3. valg osv. til Oscaren for Bedste film.

Derefter vil revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers ud fra en række data finde den film, der har den største opbakning, og den vil så vinde den eftertragtede pris.

Oscar-akademiet har tidligere brugt præferencesystem – senest i 1945.

De 10 nominerede til Bedste film offentliggøres 2. februar 2010, mens den 82. Oscar-uddeling løber af stabelen 7. marts i Kodak Theatre i Hollywood.

Se også: Flere nye Oscar-regler – Æres-Oscar rykkes, måske ingen Bedste sang.


Vis kommentarer (19)
Gravatar

#1 Lord Beef Jerky 10 år siden

Sikke meget nyt der sker for de Oscars. Men hey, det var vist også ved at være på tide.
"Avatar blev skrevet flere år før Pocahontas, og dermed (forhåbentlig indlysende) også før Irak krigen"
Gravatar

#2 filmz-Bruce 10 år siden

Tja jeg føler så ikke, at forandringer altid er lig med forbedringer. Kan ikke se, at flest stemmer er tosset, men der er sikkert hyret et klogt spindoktor konsulent firma til at finde på nyt. Men mon ikke blot det er den uundgåelige vej mod den guddommelige sms afstemning, hvor man kan skrabe 1$ ind på sms og de unge mellem 10-18 bliver tungen på vægtskålen for fremtidige Oscars!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#3 Eat this 10 år siden

Jeg syntes Oscar prisshow er noget ligegyldigt celebrity pis.

Jeg klarer mig fint uden at se eller lade mig guide af det pis.

Men hvis jeg selv var Skuespiller/effekt-man/instruktør ville jeg sikkert være vild med det.
Gravatar

#4 filmz-Utyske 10 år siden

Så de har altså lavet Oscar-afstemningen ligesom afstemningen til præsidentvalget i USA? :)
De har ikke opfundet mange skarpe knive.. i skuffen og så er de jo ikke særlig stærke. De er skæve og vinde.. af fuld.
Gravatar

#5 chronaden 10 år siden

#3

Altså for mig er det jo ligesom at se landskamp i fodbold, bare vildere. Jeg sidder og hepper på mine favoritter, mens jeg har sedlen i hånden til at krydse af med mine rigtige @ filmz konkurrencen. Har nogle venner over og så sidder vi bare og snakker, diskuterer og hygger alt sammen om film. Herlig aften :)
http://www.lebowski.dk/film.html
Gravatar

#6 Skeloboy 10 år siden

#5 - præcis :)

Hvis man sætter sig lidt ind i, hvordan Oscar fungerer, så er det heller ikke så slemt, som mange tror.

Men jeg synes det her lyder som en utrolig dårlig idé. Og en gang leflen for TV-publikummet. Men det er vel kun efter de nominerede er fundet? Altså kun til de 10 stk.? Hvilket også er en lidt underlig idé: fordi populære publikumsfilm såsom Wall*E og The Dark Knight ikke bliver nominert, så skal vi lave en ændring...
Gravatar

#7 tranberg 10 år siden

Jeg må være virkelig blind overfor matematiske gåder eller også forklarer nyheden det meget dårligt, men jeg kan ikke se hvordan en film, efter den nye regl, kan vinde, hvis den ikke får flest stemmer.
Derefter vil revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers ud fra en række data finde den film, der har den største opbakning, og den vil så vinde den eftertragtede pris.

Filmen, der får størst opbakning, efter inddeling i 1.,2. og 3. pladser, vinder statuetten. Størst opbakning..?
Vil det så sige, at hvis 2000 vælgere stemmer på Inglourious Basterds på en første plads, 1500 stemmer på Nine på en anden plads og 2500 stemmer på A Serious Man på en tredjeplads, vinder A Serious Man for "størst opbakning", selvom den ikke lægger er første prioriteret.

I don't get it
The end is closest to the beginning
Gravatar

#8 Neslom 10 år siden

Det kan være de giver dem point? 1. plads får 10, 2. får 9 etc og så tæller de sammen?!

Hvis det ikke fungerer laver de det sikkert om igen :/
Gravatar

#9 Bony 10 år siden

#8 - Så vil det jo stadig være den med flest point?
Nyeste anmeldelse: "The Thin Red Line" : http://bonysblog.wordpress.com/
Gravatar

#10 caks 10 år siden

læste et andet sted (kan ikke huske hvor, måske oh no they didnt på livejournal?) at de starter med at fordele stemmesedlerne efter 1. prioritet... altså deler dem i 10 bunker (1 for hver film). den film med færrest 1. prioriteter ryger ud og dens "bunke" fordeles i de resterende bunker ud fra 2. prioriteten. derefter ryger den film ud med færrest stemmer, dette fortsætter indtil en af bunkerne har fået 50 % af blanketterne.

Skriv ny kommentar: