På trods af protester fra akademiet, så er hele 15 Oscar-statuetter blevet solgt på auktion for omkring 16,6 mio. kr. kun få dage efter årets ceremoni fandt sted.

Se også: ”Citizen Kane”-Oscar solgt for 4,9 mio. kr.

Det drejer sig bl.a. om Oscaren for bedste film, der i 1934 gik til filmen “Cavalcade” (1,8 mio. kr.), samt Herman J. Mankiewiczs Oscar, som han modtog for bedste originale manuskript for “Citizen Kane” (3,25 mio. kr.) fra 1941. Sidste år blev Orson Welles’ egen Oscar-statuette også solgt på auktion for ca. 5 mio. kr.

Siden 1950 har alle Oscar-vindere skulle skrive under på, at de ikke må sælge deres statuetter til andre end til akademiet – og for den nette sum af $1. De femten statuetter, der blev solgt i tirsdags, var dog alle sammen fra før den aftale trådte i kraft, hvilket også er med til at hæve deres værdi.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 Riqon 12 år siden

Lidt mærkværdigt. Hvad hvis personen dør, og genstanden går i arv til nogle andre? Er de så også pludselig bundet af den kontrakt?

Den eneste gang i mit liv jeg har set en oscar var på Kon-Tiki Museet i Oslo, hvor de udstiller én, de kære nordmænd fik for en dokumentarfilm om deres tømmerflåde.
The only way to beat a troll is to not play their game.

Skriv ny kommentar: