En maestro inden for filmsoundtracks er gået bort og efterlader sig et stort eftermæle i japansk og vestlig kultur.

Ryuichi Sakamoto er død. Det skriver BBC, som har fået en bekræftelse fra Sakamotos kontor. Han fik i 2021 diagnosticeret kræft for anden gang. Denne gang ledte det til hans endeligt.

Dog lykkedes det ham at sætte et stort mærke på film- og musikscenen inden bortgangen. Især var han himmelske musikstykker til Bernardo Bertuluccis “The Last Emperor” med til at vinde ham både en Oscar, en Golden Globe og en Grammy. Derudover har han vundet en BAFTA for at komponere musik til “Merry Christmas, Mr. Lawrence”, som han også spillede med i. Af nyere titler, Sakamoto arbejdede på, kan man blandt andet nævne Alejandro Gonzalez iñarritus overlevelsesfilm “The Revenant” med Leonard Dicaprio i hovedrollen.

Sakamotos interesse startede tidligt. Som 10-årig begyndte han at interessere sig for musikkomposition og lyttede både til The Beatles og Debussy som inspirationskilder. Han har haft en lang karriere som selvstændig komponist og som en del af bandet Yellow Music Orchestra.

En særlig musikalsk mission, han havde, var at udfordre den vestlige måde at lave musik på. Selv var han meget inspireret af at tænke i disse baner, og ved brugen af elektronisk musik i starten af 1980’erne forsøgte han at udvide rammerne for, hvad musik var i stand til.



Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: