Det rapporteres nu at en række IMAX biografer i USA i højere grad fravælger videnskabs-betonede IMAX-film, da det kan provokere en håndfuld religiøst fundamentalistiske grupper, der finder indholdet kontroversielt.
Film, hvis distribution er påvirket af dette, inkluderer “Cosmic Voyage”, der viser universet fra subatomiske partikler til klynger af galakser. En anden film er “Galápagos”, der handler om øerne hvor Darwin udviklede teorien om evolution. “Volcanoes of the Deep Sea”, som er en undersøisk film om de bizarre skabninger, der florerer i de varme, svovlfyldte områder omkring undersøiske vulkaner, er ligeledes berørt.
#11 davenport 19 år siden
#12 Martindan 19 år siden
#13 Martindan 19 år siden
#14 Hal60 19 år siden
#15 davenport 19 år siden
Det virker sygt på os, fordi vi er så frigjorte i DK. For dem er det en mere eller mindre naturlig del af samfundet.
Jeg kan bestemt ikke tilslutte mig det, især fordi det drejer sig om film(z)..
Det er bare for at få vedhæftet en lille forklaring på, at der findes denne holdning, og man ikke bare kan fjerne den.
Men igen, hvis jeg stod for justitsen.. Oh, my God!
#16 Popeye 19 år siden
Uden at kende ret meget til buddhisme, kan jeg vel godt antage, at der findes ortodokse buddhister såvel som ortodokse muslimer o.a.
Men uanset hvilken religion man følger, burde man kunne tolerere andres forskellighed og trosretning. Andet er da ren og skær idioti.
#17 filmz-Bruce 19 år siden
#18 Popeye 19 år siden
Jeg tror vi er nogenlunde enige. :-)
#19 dolphinfriendly 19 år siden
Jeg kan godt se din pointe, men religion er ikke nødvendigvis roden til al ondt. Jeg er personligt mere eller mindre nihilistisk i en individuel omskrevet grad, men ser skam meget positivt ved religion. Og fårene skal jo ledes hehehe...
Alt med måde naturligvis. Der findes fundamentalister i alle afstøbninger, også overført til den mere "oplyste" demokratiske vesteuropæiske verden. Visse landes imperialistiske demokratiseringsprocess der trækkes nedover "ikke-demokratiske" lande, er da ekstremt fundamentalistisk på et eller ideologisk andet plan. Det modbydlige knæk kommer ofte i form af symbiosen mellem magt og ideologi eller religion om du vil..."bevare of the dark side"...dét er der som bekendt flere ikke-religiøse eksempler på.
#7
Vil til dels give dig ret, men i kraft den sekularisering der er sket i skiftet fra religion til videnskab, er videnskaben blevet vor tids religion. Pludseligt er det blevet svaret på alting, ligesom religionen har været (og er stadig mange steder) - alting er i høj grad blevet rationalieret. Dét kan også gøre et statssyn ensporet og i det hele taget gøre os snævertsynet mht. andre kulturer og deres ideologier hvad end de så er - så synes der er flere nuancer i religion og at man ikke kan stille det op enten/eller, alene i kraft af hvor mange varianter der findes! Desuden har videnskab og religion ofte gået hånd i hånd, selvom kristendommen jo ikke er helt ren på papiret i det henseende.
Det kan også hurtigt blive en grim sag, hvis det bliver alt for ekstremistisk - og jeg må da indrømme, at jeg deler en skepsis overfor denne fundamentalisme af enhver ideoligisk form og især det amerikanske bibelbælte. Dette eksempel med biograferne viser (igen), at de absolut ikke er interesseret i oplysning af nogen art der kan få folk til at drage deres egne konklusioner, om hvordan verden (kunne) hænge(r) sammen.
Men hva' - den katolske kirke anerkendte først officielt i 1972, at jorden var rund...no shit...
#20 filmz-Bruce 19 år siden