Produceren Thomas Schuehly har købt rettighederne til at genindspille Fritz Langs tyske scifi-klassisker “Metropolis” fra 1927. Filmen var den dyreste stumfilm i verden med et budget svarende til ca. 200 millioner dollars i dag.

“Metropolis” foregår i 2026 i en verden, hvor mennesker er delt i tænkere, der lever i luksus over jorden, og arbejdere, der klarer sig i fattigdom under jorden.

Produceren samarbejder på projektet med Mario Kassar, og de er i øjeblikket i gang med at lede efter en instruktør til filmen.

Schuehly har bl.a. produceret “Alexander”, “In the Name of the Rose” og “The Adventures of Baron Munchausen”. Kassar har stået bag film som “Terminator 2: Dommedag”, “Terminator 3: Rise of the Machines”, “Rambo”-filmene og “Basic Instinct”-filmene.



Vis kommentarer (36)
Gravatar

#31 mar16 17 år siden

27#
30#
godt man altid kan være enig med sig selv:)
Gravatar

#32 fubar 17 år siden

#29

Det skulle have stået 26, så jeg var vel egentlig uenig med mig selv... eller noget
Gravatar

#33 filmz-Wintermute_dk 17 år siden

#25
Jeg snakker heller ikke om levefod, det var dig der bragte 8-16 jobbet på banen... Derfor mente jeg at det var vigtigt at pointere at der ikke var mere kreativitet før hen end i dag... Og at i dag er der flere der har adgang til kultur og udfolde sig kreativt end før...
Du snakker om en stor gruppe mennesker (en middelklasse med en sølvske i kæften) som ikke vil skabe noget. Jeg mener at den store gruppering (med eller uden sølvske) altid har været der (siddet på deres flade, arbejdet, levet osv.), og de kreative individer der skaber og ændre verden altid har været få...

Jeg forstår bare ikke din kultur-dystopi... Jeg synes jeg ser utroligt mange kreative mennesker i verden... Lige meget om du snakker film, musik, kunst, kultur, eller samfunds tænkere... Folk som vil skabe, og vil folk godt... Men nej, du ser ikke kreativitet i samfunds-konsensus, men det har man heller aldrig gjort...
Konsensus er ikke kreativivt, men der er en masse kræfter der ligger udenfor og det er der der bliver skabt...

Vi kan godt være enige om at lige nu er vi i et lavpunkt, ift. samfunds velvilje til nytænkning... Men det ændrer ikke på det er til stede i samfundets modstrømme, der hvor kreativiteten altid har ligget...
Gravatar

#34 filmz-Bruce 17 år siden

#33 Jeg ser også masser af eksempler på folk, som vil skabe, men ifht. andre perioder i historien, så ser jeg meget lidt, udover det teknologiske, jeg vil kalde om ikke bevaringsværdigt, så måske mere henad mindeværdigt.

Andy Warhols popkultur er slået igennem på ufatteligt mange niveauer. Hvis alt kan være kunst, så kan vi alle jo være kunstnere, hvilket måske er tydeligt på alle de amatørhoveder folk skal trækkes med i alle medierne. De nye rollemodeller, viser kønsdele og bryster i primetime TV og deres sprog og intellekt, eller mangel på samme, tager mange til sig.

Forfattere og politikere er vi nu også alle blevet. Nu skal man holde øje med blogosfæren og en milliard kommentarer dagligt. Interessant, men debatten og hvor dybt vi kommer er ikke blevet mere kvalitetspræget. Tværtimod er mange begyndt at blive mindre og mindre bevidste om informationers udspring, om der er sandhed bag udsagn eller ej. Blot nogle siger noget og mange gentager det, så er det sikkert at skrige med i kor.

Nytænkning og skaberkraft er der sikkert meget af og sikkert langt mere idag end tidligere, men hvorfor er der så så få om nogen, som kan konkurrere med kvaliteten af de fås kreativitet dengang? Er det arkitektoniske pis vesten har begået de sidste 100 år, på højde med arkitekturen for 200 år eller længere siden? Musikken, malere, forfattere, skulptører, politikere, tanker?

Personligt kan jeg da godt rocke med i halmballerne til Springsteen, men han er en lus i Mozarts og Beethovens hår. Hvormange år, eller måneder står den Sorte Diamant med sin marmor ifht. Pantheon i Rom, bygget 70 år før Kristus? 200 år efter oplysningstiden, hvor fantastiske tanker om demokrati, frihed og rettigheder blev tænkt, hvor er vi idag? Ca. en brøkdel af nosserne som Voltaire besad, i et langt mere konfliktfyldt Europa. Men nu lever vi i en langt mere konfliktfyldt verden og vi har en brun masse af politikere, visionsløse, populistiske og konfliktsky.

Denne artikel er et glimrende udgangspunkt.

»Dovenskab er blevet en sygdom i de europæiske demokratier.« Den franske filosof Pascal Bruckner om et kontinent nedsænket i luksuriøs, passiv selvtilfredshed.
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#35 MikkelHJ 17 år siden

#34 God darnit, Mr. Bruce, you use your tongue prettier than a twenty dollar whore.
Don't you dare take Miles. You can take the children, but you leave me my monkey.
Gravatar

#36 filmz-Bruce 17 år siden

I have to no comment on that, cause I've only tried the ten dollar kind :)
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140

Skriv ny kommentar: