Den indflydelsesrige instruktør og producer Richard Donner gik bort mandag den 5. juli i en alder af 91 år.

Den New York-fødte instruktør, der tidligt i sin karriere instruerede afsnit af tv-serier såsom “The Twilight Zone” og “The Man from U.N.C.L.E.”, har siden haft en lang karriere som instruktør af storfilm og blockbusters.

Donner har markeret sig som en mester af mange genrer. Han har både gyserfilm som “The Omen” under bæltet, mens han senere stod bag den klassiske adventurefilm “The Goonies”.

Instruktøren fik desuden sat sit aftryk i Hollywood som manden bag alle fire “Lethal Weapon”-film, der for alvor satte Danny Glover og Mel Gibson på kortet.

Ikke mindst har han haft en stor rolle at spille i det filmlandskab, som vi kender i dag. Donner var manden bag Christopher Reeve-filmen “Superman”, der på famøs vis var den første store, succesfulde superheltefilm.

Donner har været én af de største indflydelser bag MCU-formanden Kevin Feige, der i en officiel udtalelse, hvor han blandt andet kalder instruktøren for sin mentor, sender sine tanker til familien.

Instruktørens sidste film var Bruce Willis-filmen “16 Blocks” fra 2006.

Donner efterlader sig sin producerkollega og kone Lauren Shuler Donner, som han blandt andet producerede “X-Men”-franchisen sammen med. Der blev ikke givet nogen dødsårsag for instruktøren.Vis kommentarer (1)
Gravatar

#1 ccbj 1 år siden

RIP

The Goonies har en særlig plads i mit hjerte.

Skriv ny kommentar: