Der har efterhånden været tradition for film på Roskilde Festival i en del år, og i 2012 udvidede festivalen endda med Cinema City – et mindre område kun dedikeret til film. Men nu er det slut. Roskilde Festival har besluttet at droppe filmen på årets festival, og derfor stopper festivalens samarbejde med CPH:DOX og CPH PIX også.

Se også: Filmz på den tyske filmfestival Berlinalen.

I 2013 valgte Roskilde Festival at gå over til en udendørsbiograf i stedet for den populære indendørsbiograf med plads til 800 gæster, der blev benyttet tidligere. Denne løsning viste sig dog langt fra at være lige så populær som indendørsbiografen.

Roskilde Festivals talskvinde Christina Bilde afviser dog at gå tilbage til det succesfulde format. Hun mener ikke, at dette er i festvalens ånd og påpeger i den forbindelse, at festivalen er i konstant forandring.

TWITTER: Klik ind og følg Filmz.Vis kommentarer (5)
Gravatar

#1 blackcowboy 9 år siden

Ja, det er den eneste grund til jeg ville tilbage på festivalen så det er da øv...
Gravatar

#2 blackcowboy 9 år siden

Selvfølgelig er musikken og mennesker også fedt, men jeg bruget meget af min tid i biografen på Roskilde, så hvis ikke andet håber jeg der kommer flere filmfestivaler til DK
Gravatar

#3 Doom 2: Hell on Earth 9 år siden

Har aldrig hørt om den selvom jeg har været på RF de sidste 15 år i streg. Så jeg kommer heller ikke til at savne den.
Doctor Last Warning
Gravatar

#4 steadi07 9 år siden

I den del af festivalen, hvor pladsen ikke var åben, så var det befriende at have et sted som biografen, hvor alle ikke forventede, at du var i besiddelse af en voldsom promille.

Men det er vel bare en måde at spare lidt penge på, og så sige, at det er en del af festivalens udvikling?
Gravatar

#5 Sentrax 9 år siden

Øv...

Det var lækkert at sætte sig derind de tidlige våde morgener og chille til en film i læ for vandet.

Skriv ny kommentar: