Det er ikke ofte, at producenter går ud og advarer mod brugen af deres egne produkter. Men Samsung, som inden for kort tid lancerer det nyeste gejl til hjemmebiografen – 3D-tv – skriver nu på deres hjemmeside, at der er en række sundhedsrisici forbundet med de nye tv.

Samsung skriver bl.a., at børn og unge kan være mere modtagelige over for sundhedsrisici i forbindelse med tv i 3D og skal overvåges nøje, når de ser 3D-tv.

Det skyldes, at nogle seere kan få epileptiske anfald, når de ser bestemte blinkende billeder, som 3D-tv indeholder. Samsung råder ligefrem forbrugerne til først at opsøge deres læge, før de ser 3D-tv, hvis man eller nogle i ens familie lider af epilepsi.

Det er dog ikke kun epileptikere, der bør holde sig fra 3D-tv’ene. Samsung advarer også gravide, ældre mennesker, folk med alvorlige medicinske lidelser, folk, der lider af søvnforstyrrelser og folk, der er påvirkede af alkohol mod at se 3D-tv, da det kan resultere i bl.a. køresyge, balanceproblemer og desorientering.

Samtidig anbefaler Samsung, at man holder regelmæssige pauser fra 3D-kiggeriet, og at man holder op med at se tv i mindst 30 minutter, hvis ens øjne føles tørre, eller hvis man oplever nogen af ovenstående symptomer.

Se også: ”Final Destination 4″-instruktør laver “Dødens gab” for 3D-generationen.Vis kommentarer (14)
Gravatar

#1 Kviesgaard 11 år siden

Samsung - nu med forbrugervejledning
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#2 loki 11 år siden

"Keep doing that and you'll go blind"

Is this the decade of 3D? It might look that way, but we'd all better hope it turns out quite differently. You see, 3D is not good for you.
www.peakoil.dk
Gravatar

#3 Dragon_Claw 11 år siden

Endnu en begrundelse, hvorfor 3D er noget overvurderet lort!

Hvad bliver det næste, genoplive Virtual Reality?!?
Tony Montana: All I got in this world is my word and my balls. And I don't break 'em for nobody!
Gravatar

#4 Kaversmed 11 år siden

Eeeej slap nu af! Der er ofte advarsler i forbindelse med visulle produkter, dette er ingen undtagelse. Har ofte set lignende advarsler i f.eks. computerspil.

Vi kan godt blive enige om at 3D er et gimmick, men der er ingen grund til at lave en storm i et glas vand. Alt med måde.

Det er med garanti kun for at imødekomme de amerikanere der "øjner" en god forretning i at sagsøge Samsung.
Ripley: These people are here to protect you. They're soldiers.
Newt: It won't make any difference...
Gravatar

#5 zamm- 11 år siden

Tjaa, man kan sige at det er usundt, men jeg har dog respekt for, at det er dem selv der kommer med advarslerne!
Yo, homie. Is that my briefcase?
Gravatar

#6 Graversen 11 år siden

Jeg syntes også at hjemme bio's 3D teknologi er ved at tage overhånd, det vil jeg aldrig kune måle sig med biografernes 3D teknolgi, da de fleste gør brug af 2 projektorer og man slipper for shutter brillerne, som i højere grad kan give hovedpine.

Jeg syntes i forvejen ikke at BioCitys (har ikke prøvet andre) 3D er perfekt. Der opstår hakket bevægelser i hurtige scener og i lyse scener kan man se noget der minder om grums på lærrede hvilket ødelægger en del af 3D effekten.
Jeg kunne godt tænke mig at prøve CinemaxXs 3D, som skulle være noget bedre til at vise hurtige bevægelser.

Læs mere om biografernes 3D teknologi her:
http://bit.ly/bHSTyX
Who else's opinion would it be?
Gravatar

#7 Notional 11 år siden

Som Kaversmed siger, er det normalt i computerspil og er bare en ansvarsfraskrivelse til de stupide amerikanere. Der står de samme ting ved stort set alt der har med Nintendo Wii at gøre. Move along, nothing to see here.

#6 Faktisk så er det ikke alle biografer i DK, der bruger 2 projektorer. Imperial bruger et helt andet system: http://masterimage3d.com/products/cinema-system
Det bruger en disk, der skifter polarisering på de forskellige billeder den ENE projektor viser.
Cinemaxx bruger én projektor med to linser ovenpå hinanden.

Jeg har ikke oplevet de store forskelle på cinemaxx og imperial. De bruger da også begge cirkulære polariserede briller.

Active shutterbriller, gør ikke billedet mørkere og efter udsang, giver de det bedste 3D resultat samt farver/konstrast og er den overlegne 3D model. Men alt for dyr for biografer. AS briller burde heller ikke være så hårde ved øjnene og hjernen (hovedpine), som biografernes systemer.
Problemet med socialisme er, at før eller siden løber man tør for andre menneskers penge - Simon Emil Ammitzbøll
Gravatar

#8 filmz-Sichlau 11 år siden

Graversen^ (6) skrev:
Læs mere om biografernes 3D teknologi her:
http://bit.ly/bHSTyX


Jeg syntes også RealD er den bedste teknik ud fra de to gange jeg har været i biografen og se film i "3D".
Gravatar

#9 stef elna 11 år siden

det er da altid noget de selv kommer med advarslen...


"Every time I go to a the movies it's magic, no matter what the movie's about"
...-Steven Spielberg


Gravatar

#10 Fizk 11 år siden

Der er da overhovedet ikke noget nyt i den udetalelse, de kommer med. Jeg kan da tydeligt huske at der også var lignende advarsler på min første Game Boy, så langt tilbage som til starten/midten af 90'erne... Og jeg er da hverken blevet blevet blind eller dum (?) af det!

Skriv ny kommentar: