Instruktør Ridley Scott fortsætter med at portrættere historiske personer, som både nød storheden og tabet.

Inden efterfølgeren til “Gladiator” lander i biograferne næste år, kan du til november læne dig tilbage i sædet og se Ridley Scott og David Scarpas “Napoleon”: En biografisk fiktionsfilm om det strategiske geni med store mindreværdskomplekser, som både ledede Frankrig mod en ny samfundsorden og et senere forfald. Joaquin Phoenix indtager rollen som det komplekse menneske, som oplevede store sejre og menneskeknusende nederlag.

Napoleon var en gave til folket, som var træt af den daværende styreform, men han var ikke en mand af folket. I stedet fulgte han egne idéer i håb om sætte sit mærke på historien. Tidsmæssigt følger vi hans fra den franske revolution og igennem Frankrigs krige mod diverse nationer.

Udover scener med kanoner, bajonetter og soldater i blodig krig kan vi forvente politiske intriger forbundet med Napoleons beslutninger og indsigt i det dramatiske forhold, Napoleon havde med kejserinde Joséphine (Vanessa Kirby). Udover Phoenix og Kirby inkluderer rollelisten Ben Miles, Tahar Rahim, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour, Phil Kornwell, Ian McNeice, Paul Rhys, John Hollingworth, Gavin Spokes og Mark Bonnard.

“Napoleon” udkommer i danske biografer den 23. november.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: