Steven Spielberg er sammen med de store studier DreamWorks og Universal blevet sagsøgt for brud på ophavsrettigheder, da de lavede filmen “Disturbia”, som Spielberg producerede og D.J. Caruso instruerede.

Søgsmålet er foretaget af Sheldon Abend Revocable Trust, der anklager filmskaberne for at have lavet “Disturbia” uden først at have sikret sig rettighederne til novellen “Murder from a Fixed Viewpoint” af Cornell Woolrich, ligesom Alfred Hitchcock gjorde sammen med James Stewart i 1953, inden de lavede “Skjulte øjne” året efter.

Ifølge søgsmålet er historierne i “Disturbia” og “Skjulte øjne” i essensen ens. Begge er mysterier, der begynder med en mand, der, mens han stirrer ud af sit vindue, bliver vidne til mistænkelig opførsel i sin nabos hjem.

Protagonisten i alle tre værker opfører sig i bund og grund ens, kommunikerer med lignede karakterer og plottet forløber på grundlæggende samme facon, lyder søgsmålet.Vis kommentarer (19)
Gravatar

#1 filmz-DonDiegoDeLaVega 13 år siden

Off topic... Hvorfor skrive protagonisten når man lige så godt kan skrive helten/hovedpersonen!!??! Det ord når bare toppen på min top 3 over hade-forengelskninger!!

ARGH!

:)
Gravatar

#2 elwood 13 år siden

Der er det Comand and Conquer billede igen

Smiley
J. J: "This is one of my Favorite shots."
Tom Cruise: "I just love this scene, and the set"
Gravatar

#3 The-new-meister 13 år siden

#2 Det er det, det minder mig om. Har altid gået og undret mig over hvor jeg havde set det før:)
Gravatar

#4 Riqon 13 år siden

Så en bog i en engelsk boghandel, der påstår, at der grundlæggende kun findes 7 historier, og at alle historier er større eller mindre variationer af disse :P

Så er der Kevin Smith's forenkling af Lord of the Rings:
"These movies are basically about walking."

Hvad er originalitet egentlig, når det kommer til stykket..?
The only way to beat a troll is to not play their game.
Gravatar

#5 theassociate 13 år siden

Selvfølgelig skal de vente til efter filmen er blevet et hit- imodsætning til f.eks. 20th Century Fox med deres retsag mod Warner Bros. - well in time før udgivelsen af Watchmen - hvor de måske endda har en reel sag.
Gravatar

#6 BN 13 år siden

#4 - riqon:

Hvad er originalitet egentlig, når det kommer til stykket..?


Eftersom man efter over 100 år med filmmediet har set ALT, vil jeg mene, "originalitet" anno 2008 er lig med en god drejning på en historie eller en opfindsom bytten rundt på standard-ingredienserne i en bestemt genre. ... Ud fra dette kriterium mener jeg, at Pixar-filmen 'Ratatouille' objektivt set er original, uanset om man kan lide filmen eller ej. Det samme gælder film som 'The Matrix', hvor en historie om nogle personer der gør oprør mod et kontrolsamfund, har fået en usædvanlig drejning pga. den verden, hvori man har placeret historien.
http://www.amazon.com/First-Album-Beautiful-Night/dp/B00D3RUKFM/
Gravatar

#7 filmz-Bruce 13 år siden

#1 Dystopisk og kommensurable er outsidere!
Wishlist hos Axelmusic: http://www.axelmusic.com/wishlist.php?uid=11140
Gravatar

#8 gi-jones 13 år siden

Altså jeg kan sagtens se hvorfor Skjulte Øjne og Disturbia minder om hinanden. Der er sikkert også tale om en vis form for inspiration, men kopiering er der altså under ingen omstændigheder tale om. Det er noget forbandet ævl.

Mon ikke man kunne grave en del actionfilm op, der har mere tilfælles? Jeg tror da nok lige at Van Damme og Steven Seagal kunne sagsøge hinanden fra nu af og til dommedag (selvom det jo muligvis efterhånden er en begrænset periode).
Gi' dog pengene til Afrika... De har mere brug for dem.
Gravatar

#9 Lawman. 13 år siden

#8 de skal da afgøre det i ringen! Tror dog Seagal vil blive en sikker vinder:)
Gravatar

#10 jona 13 år siden

Spielberg er da ikke producer?

Skriv ny kommentar: