“Everything Everywhere All at Once” var den helt store vinder natten til mandag, og det er gode nyheder for selskabet bag.

Nu hvor prisuddelingen er overstået, og én af de mest vanvittige film modtager flere Oscars end nogen anden film i det seneste årti, er det interessant at dykke ned i, hvilke distributionsselskabet/studier der kan klappe sig selv på skulderen oven på vinderne.

Ikke overraskende var A24, distributionsselskabet bag den store vinder “Everything Everywhere All at Once” den store vinder. Hvad der er overraskende, er at andenpladsen går til streamingtjenesten Netflix. A24 vandt samlet ni Oscars fra både “Everything Everywhere All At Once” og Brendan Fraser-comebacket “The Whale”. Netflix modtog, inklusiv sejren inden for kortfilmskategorien, 6 statuetter. Tredjepladsen gik til Disney, som er en del af den triade, der modtog mere end én statuette. Disney havde også store blockbusters i spil, og både “Avatar: The Way of Water” og “Black Panther: Wakanda Forever” modtog en pris hver.

Store klassiske selskaber som MGM, Paramount og Warner Bros. måtte tage sig til takke ved ‘kun’ at modtage en Oscar hver. Der var også andre mindre studier, som modtog en Oscar. Om det er en tendens til, at Oscar-uddelingen også udviser interesse for nye, alternative fortællinger, må tiden vise. Indtil da markerer prisuddelingen et stærkt år for streaming og det alternative.

Antal Statuetter vundet pr. film

Everything Everywhere All at Once: 7 (A24)
All Quiet on the Western Front: 4 (Netflix)
The Whale: 2 (A24)
Avatar: The Way of Water: 1 (Disney)
Black Panther: Wakanda Forever: 1 (Disney)
The Boy, the Mole, the Fox and the Horse: 1 (Apple TV+)
The Elephant Whisperers: 1 (Netflix)
Guillermo del Toro’s Pinocchio: 1 (Netflix)
An Irish Goodbye: 1 (Floodlight Pictures)
Navalny: 1 (Warner Bros.)
RRR: 1 (Sarigama Cinemas)
Top Gun: Maverick: 1 (Paramount Pictures)
Women Talking: 1 (MGM/United Artist Releasing)

Liste over samlede antal priser vundet pr. studie/distributionsselskab

A24: 9

Netflix: 6

Disney: 2

Apple TV+: 1

Floodlight Pictures: 1

MGM/United Artists Releasing: 1

Paramount Pictures: 1

Sarigama Cinemas: 1

Variance Films: 1

Warner Bros: 1Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: