Netflix-film bør ikke kvalificere sig til Oscar-nomineringer, mener Steven Spielberg.

I 2018 vandt Netflix sin første Oscar i kategorien Bedste dokumentar for “Icarus”, imens spillefilmen “Mudbound” – også fra Netflix – var nomineret til hele fire Oscars. Men det burde ikke kunne ske.

Det mener instruktør Steven Spielberg, der snart er biograf-aktuel med “Ready Player One”:

”‘Så snart du udgiver i et tv-format, så er du en tv-film. Du bør helt sikkert kunne vinde en Emmy [tv-branchens pris red.], men ikke en Oscar,” siger Spielberg.

Netflix-filmene med Oscar-ambitioner bliver ellers i en kortvarig periode sat op i en biograf, som det står i Oscar-reglerne, men det er altså ikke nok for Spielberg – enten er du en tv-film, eller så er du en biograffilm, der kan vinde Oscars.

Fra 2018 er reglerne til filmfestivalen i Cannes blevet ændret, således kun biograf-film kan kvalificere sig til hovedkonkurrencen.Vis kommentarer (9)
Gravatar

#1 Justin 5 år siden

Hvorfor kan man ikke bare være en film ?
Gravatar

#2 cfhaugboelle 5 år siden

"Your old road is rapidly agin' Please get out of the new one if you can't lend your hand. For the times they are a-changin'"
Gravatar

#3 kblood 5 år siden

Ja, dengang han var ung, så hvis en film blev udgivet direkte til TV, så var det nærmest altid fordi det var en B-film. Men nu lever vi ikke længere i 80erne og 90erne. Netflix film bliver ikke engang udgivet i et "TV format" det er streaming, det er online. Folk har i dag almindeligvis deres egne projektorer, og streaming-services som Netflix der har kunder i næsten hele verden, for dem kan det give mening at gå uden om biograferne.

Så det er da en noget forældet tankegang at have. Han må prøve at følge lidt med tiden. Det er film industrien disse Oscars gives til, og jeg vil da mene at man er i film industrien om filmen bliver udgivet til biografer først, eller ej.

Han er nok bare træt af at hans måde at lave film på måske kunne være truet af at Netflix gør dette... selvom jeg nu tvivler på det. Biografer ville måske blive mindre populære, men jeg kunne ikke forestille mig at de sådan lige skulle forsvinde.
Gravatar

#4 Mejse 5 år siden

#3 ved ikke lige hvor "folk har almindeligvis idag projektorer" kommer fra, det er på ingen måde almindeligt, selvom det bliver mere og mere udbredt :)

men er enig, hans argument holder ikke helt da det ikke som sådan er et tv format, men på den anden side, er det vel også fair nok at man vil have biograffilm.....mener stadig bare streaming servicerne skal slå sig sammen og lave deres eget award show, de har matriale nok til det.
Gravatar

#5 Tasuef 5 år siden

Han har totalt misforstået noget. Det er ikke film udsendt direkte til steaming der devaluerer Oscaren. Hvorfor skulle de så også blive nomineret. Det ville være at devaluere Oscaren ikke at have de bedste film med. Det lyder også underligt at give en Oscar for bedste film (lavet i USA), men de der film i bunken derovre er ikke fine nok til vi gad at se dem - selv om de muligvis er bedre...
Gravatar

#6 kblood 5 år siden

#4 Jeg prøver ikke at sige at alle har projektor, jeg siger bare at det er ret almindeligt at folk kan have det. Ikke at det betyder at det er over halvdelen, det er da nok stadigt under halvdelen, men engang var det jo ikke engang 1 ud af 100 som havde projektor.

Da jeg købte min første projektor for 8-9 år siden kostede en god 1080p projektor 25000 kr. De kunne fås billigere, men så var der gerne et ikke så skarpt lys, ikke helt så mange tilslutnings-muligheder osv.

I dag er det en hel del nemmere at få projektorer og dem der så ikke har projektor, der har man stadigt ofte en 50"+ skærm af en eller anden slags. Hjemmebiografen er bare generelt en hel del tættere på biograf oplevelsen nu om dage.
Gravatar

#7 Mejse 5 år siden

#6 helt enig helt enig, det er bare stadig langt fra almindeligt :)
tættere på 1/100 end halvdelen
Gravatar

#8 Blandet Landhandel 5 år siden

Selv i Vesten er det nok under 1/100 der har projektorer. Det var nok mere udbredt for 10 år siden end det er i dag. Salget er i hvert fald faldende.
Gravatar

#9 kblood 5 år siden

#8 Hvordan ved man at det er faldende? Kan det ikke bare være at flere og flere køber dem direkte fra Asien?

Skriv ny kommentar: