”Ordinary life is pretty complex stuff.”

Harvey Pekar, hvis liv og tegneserier den prisvindende film “American Splendor” fra 2003 er baseret på, er død. Han blev 70 år.

Pekar blev fundet død ved siden af sin seng af sin hustru Joyce kl. 1 om natten. Umiddelbart stod det ikke klart, hvad dødsårsagen var, og en obduktion er planlagt. Pekar led bl.a. af forhøjet blodtryk.

Pekar kastede sig ud i undergrundstegneseriens verden i 60’erne sammen med bl.a. Robert Crumb, men i årtier måtte han forsørge sig selv som arkivar på et hospital for at få økonomien til at løbe rundt.

I 80’erne blev Pekar kendt for en række gæsteoptrædener i David Lettermans talkshow, men det var med filmen “American Splendor”, at Pekar for alvor blev kendt i offentligheden.

Se også: Harvey Pekar om “American Splendor”.

Filmen, der var baseret på Pekars eget liv og de selvbiografiske tegneserier, han havde skrevet igennem tiden, vandt bl.a. førsteprisen ved Sundance Film Festivalen og en pris i Cannes. Filmens manuskript blev desuden Oscar-nomineret.

I filmen, der er instrueret af Shari Springer Berman og Robert Pulcini, spiller Paul Giamatti rollen som den usikre og gnavne Pekar, mens Hope Davis spiller hans hustru. Desuden ses virkelighedens Harvey Pekar i rollen som sig selv.

Klik her for at se traileren til “American Splendor”.Vis kommentarer (4)
Gravatar

#1 filmz-gofferoffer 13 år siden

RIP, Pekar!
Men at some time are masters of their fates: The fault, dear Brutus, is not in our stars, but in ourselves, that we are the underlings.
Gravatar

#2 misuma 13 år siden

*løber ned i mit filmarkiv og henter filmen*

RIP
Redrum Redrum Red...Rum Red...what?
Gravatar

#3 simonselvfed 13 år siden

Øv...
"One gay beer for me gay friend and one normal beer fer me, because I'm normal." - In Bruges
Gravatar

#4 chandler75 13 år siden

Alt for tidligt... jeg havde set frem til mange flere "American Splendor"-serier fra ham.

Jeg håber meget, hans tegneserier bliver udgivet i samlet form på et tidspunkt - det er vist rimelig sporadisk, hvordan de pt. er udgivet.
"Some people have bad taste and others have taste more like mine." - Roger Ebert

Skriv ny kommentar: