Danmark er stadig rystet over det forfærdelige terrorangreb, der kostede to mennesker livet i forrige weekend. En af de dræbte var som bekendt den 37-årige jøde Dan Uzan, og frygten har fået godt tag i det jødiske samfund herhjemme.

Se også: Michael Noer og Ghita Nørby udtaget til filmfestivalen i Rotterdam.

Det kan arrangørerne af den jødiske filmfestival Cph Jewish Film Festival (CJFF) i hvert fald mærke. Forsalget til festivalen, der løber af stablen fra i dag til søndag i denne uge, har ligget langt under det normale niveau.

”Det er potentielt den begivenhed om året, der kan samle flest jøder i Danmark. Normalt er billetsalget over 3000, men i år har forsalget været noget lavere, end vi er vant til. Det er min klare overbevisning, at folk er rædselsslagne for at komme,” siger Anne Boukris, festivalleder hos CJFF, til TV 2 Nyhederne.

Antallet af såkaldte hate crimes mod jøder er steget voldsomt i Europa i løbet af de sidste par år. Flere folketingspolitikere kræver en offentlig redegørelse fra regeringen omkring Politiets Efterretningstjenestes (PET) arbejde med at sikre danske jøder efter terrorangrebet i Paris.

Hos CJFF har man i år brugt mange ressourcer på at overbevise ordensmagten om at tage begivenheden meget alvorligt.

“Der kommer til at være sikkerhed omkring arrangementet, og det er i samarbejde med Københavns Politi og PET. Men det er min klare overbevisningen, at sikkerhenden er der, fordi jeg er blevet ved med at kime politiet og PET ned,” siger Anne Boukris.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (3)
Gravatar

#1 De4_Kia 8 år siden

Vi skal ikke lade os kurre af terror. Gør vi det lader vi terroristerne vinde!
Det er derfor meget bekymrende, at læse at danskerne gør lige præcis det vi ikke skal gøre!
Gravatar

#2 Geekalot 8 år siden

Havde der ikke været terror, var jeg stadig ikke kommet. :) Men syntes da helt klart hvis man er interessere i det, burde man komme, man skal ikke lade sig kue af nogle få skide radikale muslimer.
Gravatar

#3 brndtnlsn 8 år siden

Det virker desværre ikke tiltrækkende på mig, at der står politi med maskingeværer foran dørene til Filmhuset.

Skriv ny kommentar: