Den hædrede indie-instruktør fortsætter sine kreative og absurde fortællinger med “Poor Things”.

Instruktør Yorgos Lanthimos har en stor interesse for at lave film, som sætter mennesker i uvante situationer. Hans film er blevet nomineret til 3 Oscars og vundet et hav af priser for sine skæve sci-fi inspirerede komedier. Eksempler på hans komik inkluderer: Tre søskende, som er indespærret og indoktrineret af en tosset far (“Dogtooth”); et samfundsomspændende datingprogram, hvor man forvandles til et dyr, hvis man ikke finder en partner (“The Lobster”) eller to ansatte kvinders kamp om deres arbejdsgivers gunst (“The Favourite”).

I “Poor Things” drager Lanthimos inspiration fra Frankensteins monster i en fortælling om livslyst og frigørelse. En ung kvinde ved navn Bella Baxter (Emma Stone) bliver vækket til live af den excentriske Dr. Goodwin Baxter (Willem Dafoe). Under Dr. Baxters beskyttelse udvikler Bella en iver for at opleve den verden, hun kun har lært om via bøger. I jagten på eventyr stikker hun af med den smarte, men flyvske advokat Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo). Fans af Lanthimos’ andre film eller Wes Anderson kan glæde sig til akavede adfærd og elskværdige karakterer.

Udover Stone, Dafoe og Ruffalo inkluderer rollelisten Christopher Abbott, Jerrod Carmichael, Margaret Qualley og skaberen af komedieserien “Ramy”, Ramy Youssef. Manuskriptet til “Poor Things” er skrevet af Tony McNamara, som samarbejdede med Lanthimos om “The Favourite”, og er baseret på Alisdair Grays bog af samme titel.

“Poor Things” får premiere i USA den 8. september 2023.Vis kommentarer (0)

Skriv ny kommentar: