Med kun få uger til premieren på “Hobbitten: En uventet rejse” sagsøger J.R.R. Tolkien Estate og dets forlag HarperCollins nu både Warner Bros., New Line Cinema og Saul Zaents Company.

Se også: International trailer til “Hobbitten: En uventet rejse”.

Dette sker, da The Tolkien Estate og HarperCollins mener, at den ophavsrettighedsaftale, der blev fastlagt med filmstudierne tilbage i 1969, er blevet overtrådt ved, at Warner Bros. bl.a. har udviklet online spil og spillemaskiner baseret på både “Ringenes herre” og “Hobitten”.

The Tolkien Estate og HarperCollins tolker den oprindelige aftale således, at filmstudierne på intet tidspunkt fik ret til at bruge de forskellige brands i andre henseender, end hvad der var muligt dengang med normal merchandising – og det tæller ikke computerspil.

Derfor kræver de to parter nu en erstatning på minimum 80 mio. dollars – svarende til ca. 465 mio. kr. – samt retningslinjer fra retten om, hvor grænsen går, når det kommer til filmstudiernes merchandiserettigheder.

FACEBOOK: Bliv ven med Filmz.Vis kommentarer (16)
Gravatar

#1 Batsy 11 år siden

Money, money must be funny... in a rich mans world...
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#2 Chris25 11 år siden

Kan godt forstå at The Tolkien Estate ønsker at få klarlagt dette grumsede område. Jeg kan af gode grunde ikke vide om det handler om penge, for jeg kender ikke familien, men kan godt sætte mig ind i de nævnte årsager til søgsmålet. At det så sker nu, vil jeg ikke forholde mig til. Det er jo immervæk arvingernes fineste opgave at beskytte og forsvare arven efter Tolkien.
Gravatar

#3 Batsy 11 år siden

Self er der også beskyttelse, men det er også noget med penge at gøre. Dog undre jeg mig over, at hvis Warner har lavet spil på det før? og er der ikke kommet flere? og så de først begynder at begynde at sige "frem med pengene".
"I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it".Gravatar

#4 Slettet Bruger [1166903062] 11 år siden

Jeg forstår ikke helt den amerikanske lovgivning, må jeg erkende. Jeg kan sagtens sætte mig ind i, at man vil beskytte sin ejendom på sin vis, selvom det er ét stort katastrofeområde derover med rettigheder, patenter, varemærker mv.

Hvad jeg dog ikke kan forstår er at der ikke findes en tidsramme, man skal reagere indenfor og man ikke først reagerer, når der er penge i udsigt.
Gravatar

#5 Zombi 11 år siden

Hollywood filmselskaber er altid forberedt på den her slags ting. De har satans advokater med sig og hvis det skulle være kunne de havde frikendt Hitler fra mordet på 6 millioner jøder. Jeg siger ikke at det de gør er rigtigt, og The Tolkien Estate kan meget vel have ret, men de vinder ikke.
Gravatar

#6 Outbound Sith 11 år siden

Jeg er helt sikker på, at der er en tidsramme. Jeg ved bare ikke, hvor lang den er. Men Der er blevet lavet computerspil etc. på den licens siden den første LOTR-film, dvs. i over ti år, så der er nok en vis risiko for, at søgsmålet bliver afvist pga. forældelse eller passivitet. Man kan jo kun håbe, for det er klassisk "douche bag"-teknik at hive sådan en stævning frem fra baglommen, når mediernes opmærksomhed er allerstørst...
"Let's just say I wanna believe."
Fox Mulder
Gravatar

#7 KasperBS 11 år siden

Mon ikke hollywoods film og spil har medvirket til at salget af bøgerne har boomet. Så hvad har de lige at klage over!?
Gravatar

#8 Kviesgaard 11 år siden

#4

Angående det med tidsrammen, så kan det også være svært, at gennemskue juraen på det område. Et af grundene til, at søgsmål først kommer, efter at film ( og spil? ) er blevet publiseret, er at der, så vidt jeg er orienterert, for amerikanske ( film ) selskaber er en klausul, der gør, at selvom en udenfor stående part får mistanke om brud på rettigheder, så kan intet be - eller afkræftes førend filmen er færdiglavet.

Jeg tror det hedder non disclousure agreement, men er ikke sikker.
Den Jyske Marvel-fan. Oh Yeah
Gravatar

#9 jessup 11 år siden

Produkterne skal jo også hae været ude i et stykke tid og omsætte før man kan få en fornuftig kompensation - jeg går ud fra at de 80 mio er udregnet efter en skønnet omsætning.
This is just until June
Gravatar

#10 Slettet Bruger [1166903062] 11 år siden

#8 -

Den del kan jeg sagtens følge, men de første spil kom jo for 8-9 år siden. :)

Skriv ny kommentar: